Markblomster, den største sommergleden!

Jeg er usedvanlig glad i markblomster!

Fra jeg var liten av så har jeg likt å plukke blomster, og da spesielt markblomster. De kommer jo i mengder både i antall og variasjon, og de gir en egen feelgood stemning til bukettene som de mer ordentlige hageblomstene ikke greier. Markblomster er upretensiøse, uperfekte og fulle av sjarm. De har duft, lyd og form, og de farger opp på de mest uventede steder.

markblomst-teppe

Jeg vokste opp litt utenfor Oslo, området er delvis jordbrukslandskap, og delvis byggefelt. Men mellom alt dette planlagte så var det små skogholdt, glemte enger og grøftekanter fulle av skatter. Jeg fikk tidlig et knippe «hemmelige» blomstersteder, steder hvor jeg visst at jeg kunne finne den første hestehoven, eller liljekongvalene, eller annet som var litt sjeldent. Jeg hadde mentale lister over hvor jeg kunne finne hva, og hvert år fant jeg et nytt sted. Ettersom jeg ble eldre så tok jeg bil i bruk for blomsterplukkingen min, og dermed økte muligheten for steder jeg kunne oppsøke, og mengde jeg kunne ta med hjem. Dersom mor og far skulle ha et stort selskap så plukket jeg blomster i flere timer, og brukte så minst like lang tid på å sette opp blomstene i buketter og oppsatser. Hehe, var vel andre mer nyttige ting jeg kunne gjort, men jeg satt sånn pris på å kunne pusle med blomstene mine at mor stort sett lot meg holde på. (jeg har skrevet noen tips om å plukke blomster tidligere)

Markblomsteneikke plukkes heller, det kan været like fint å bare se på de. Passere svingen som er blå-blå av fagerklokker, se det lyse rosa 200meter unna fra en geitramseng, eller, om man er heldig, kunne ligge rett ut i en eng full av alt mulig, og bare se på blomstene som vaier. Når mannen og jeg er på kjøreturer i nye regioner så må det gjerne legges inn ekstra med tid for blomstersafari. Jeg sitter og speider ut, og mannen kjører. Ser jeg noe rart så må han stoppe, og jeg ut med kamera og flora for å se om det er noe nytt og spennende, eller en kjær gammel kjenning.
Grøftekantene er fulle av gull, og sommeren er en deilig tid!

I dag er siste dag for påmelding til konkurransen for tittelen Frøken Markblomst 2009, kanskje du har lyst til å delta?

markblomster-stripe

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Så flott konkurranse..og jeg som har helt falt av her ;) Får prøcve å huske på dette neste mnd, men kan vel snart kose meg med kandidatene og være med på avtstemningen ;)

    Ønsker deg en kjempefin sommer!

  2. Hei Anne! Ja, synst og at det første er fint! Du kan godt ha rett i at det er to ulike sortar, for det er to ulike fargenyanser på dei.. eh ja, min bilogektemann vart tilkalla, og seier at det dreier seg om to arter ja;) Den eine er ein åkertistel, den andre er ein knoppurt, utifrå blada.. Hm jaja, Tiril Tistel må vel kanskje bli bilde nr 3 då, eller ? Eller ho får bli omdøpt til Kajsa Knoppurt? Varm helsing i natta frå IngridMarie

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her