Instant makeover – høstkrukker

Hasselurt-vinterkrukkeVed inngangsdøren har vi tre krukker som i hovedsak har ulike bladstauder i seg. Krukkene var blitt ganske stusselige, men en rask opprydding og noen få tilskudd endret raskt på det, og nå er de klare for høst og vinter. Og pst, det eneste som er kjøpt er pyntekålen!

Krukkene inneholder:
* Hasselurt, vrihassel + pyntekål og tyttebærlyng
* Hosta + oktoberbergknappblomst
* Bregne og krokusløker (ikke synlig) + Mose, solsikkehoder, blader som faller. Mosen er planlagt å pyntes mer utover sesongen etter lyst og innfall. 
høst-krukker

Hasselurten må være den fineste evigrønne bunndekkeren som finnes. Den er rett og slett genial, og trives helt fint med det labre stellet den får i potta. Vakker hele vinteren gjennom er den også, noe som jo er en fordel når den står sånn midt i glaninga. Hostaen dør jo snart ned, men enn så lenge er den svært dekorativ. Når den har blitt stygg så finner jeg sikkert på no 😉

høst-hosta
Hosta (bladlilje) i høstprakt
høst-mose
Fire slag moser lagt oppå nedvisnede stauder
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

13 KOMMENTARER

 1. Det skal ikke så mye til, og dette ble jo veldig flott. Jeg har for første gang på årevis måttet ta vekk sommerblomster og pelliser før novemvber. Pleier å gå rett fra sommerblomstring til å dekke de krukkene jeg har fremme gjennom vinteren med grener fra tjuahekken, så det er klart til jul i samme sjauen.

  Men nå tror jeg jammen jeg skal la meg inspirere litt av deg og få litt fres her. Er så sørgelig tomt etter at alt gikk i vinteropplag.

  Klem fra Lisemoren

 2. Hei på deg:)

  Så koselig du har det utenfor med fine krukker og grønne planter! Høres ut som du har klargjort for vinteren…

  Ønsker deg en fin lørdagskveld, klem

 3. Stilig høstplantering. Jeg har lurt litt på å plante hasselurt, så kul at du sier den er takksom, har lest at den dufter kamfer, stemmer det? Jeg har et litet håp om at snigler ikke liker duften. Jeg likte faktisk mitt nye navn, helt sant, lurte på hvorfor jeg ikke laget en blogg med det navnet i stedet for to forskjellige. Hvis du finner ut av hvordan man får to blogger in i en kan du gjerne publisere veiledning så kanskje jeg skifter 🙂 Jeg synes at dine krukker er så fine, har du kjøpt dem eller lagd dem selv, kunne godt ha tenkt meg noe liknendes.

 4. Det gjorde godt å rufse litt i parykken til pottene 😉

  Kjempehyggelig å høre at dere synes det ble fint da, det er jo ikke så mye som skal til før det ble finere enn det var, også er det jo litt kjekt å hedre høsten litt ved inngangen også 🙂
  Jeg har en par andre krukker også, som også skal shines, kanskje jeg sender mannen oppi rogna her etter godsaker til den ene.. Eller kastanjer? gundaM inspirte meg veldig i dag.

  Mia, det var da enda godt at du likte det nye navnet ditt da.. uff.
  Å sette sammen to blogger skulle ikke være noe problem, du bare fører over bloggpostene fra den ene bloggen til den andre, eller fører begge bloggene over i en ny. Jeg skal se om jeg lager en veiledning på det jeg, (hehe, må jo prøve det først også da, sånn i tilfelle det ikke er så enkelt som jeg tror *ler*)

  Jeg har ikke merket at min Hasselurt dufter, men det er mulig det finnes litt ulike typer.

 5. Krukkene er sånne plast/glassfiberkrukker. De ble kjøpt på salg i fjor. Aner ikke leverandør dessverre. Jeg liker også disse, det er litt kjekt at de er så høye 🙂

 6. Likte så gode bladene på trappa jeg 🙂
  Bare de ga jo steming jo, men kjenner jeg noen her ett hadde han vel kasta seg over kosten, sukk…

 7. Hei Anne.:-)

  Tusen takk for hjelp så langt, jeg skal forsøke meg frem, og takk, jeg spør gjerne om det er noe mer jeg lurer på.:-) Men tror jeg fikk svaret jeg var ute etter….det med hvor i linjen jeg skal lime inn ny tekst, som du sa:»lag et linjeskift» , takk takk.:-)
  Forresten nydelige krukker og bilder her.:-) Masse flott å se.:-) Gry

 8. Så kjekt å kunne samle høstens lekkerheter «som et velkommen» rett ved husets inngang;) Og flott å kunne rydde litt for så å se at det fremstår som årstidens rette utseende;) Ha en fin søndag;)

 9. Hm. Tror jeg må ta meg en tur i hagen og se hva jeg finner. Det var så fine krukker du har laget. Noe av dette har jeg også i hagen. Og et kjedelig inngangsparti har jeg ihvertfall. Takk for tips!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her