Islyktformer

Dette er en oversikt over hvilken islyktformer som er til salgs i Norge og nettbutikker hvor du kan få kjøpt de.
Jeg er veldig glad i å lage islykter i islyktformer. Stort enklere kan det ikke bli å lage en islykt, både om du ønsker de dekorert og udekorert. Jeg lager mange islykter og har de stående på stuebordet eller ute i hagen, eller tar de med som vertinnegaver.  Jeg er spesielt glad i den store stjerna og den store runde, forde de formene er store nok til at islykten varer noen timer før den smelter.
islyktformer-former
På bildet ser du helt til venstre åttekantet samt liten rund, til høyre stor og liten stjerne. Den store runde var på jobb i fryseren når bildet ble tatt, han forbereder tv-opptreden 😉

islyktformer-4Rund stor:
Islykten blir cm maksimalt 14.5 cm høy og med ytre diameter på 15cm og minste indre diameter 9,5cm. Veggene i islykten er fra 2-2,5 cm tykke. Rommer ca 1,7 liter vann.
Kan brukes som flaskekjøler.
Det følger med en base du kan sette lykten på som rommer alt smeltevannet.
Kan kjøpes hos bla Multitrend

islyktformer-3Rund liten:
Islykten blir maksimalt 11cm høy. Ytre diameter 10,5cm. innvendig minimumsdiameter er 6 cm. Tykkelse isvegg: 1,5-2cm. Rommer ca 0,5 liter vann.
Maken til den store, bare mindre. Kommer også med base.
Kan kjøpes hos bla Multitrend

islyktformer-1Stjerne stor:
Islykten blir maksimalt 19 cm høy. Ytre diameter 19 cm, minste indre diameter ca 5,5cm. Veggene er fra 2,5 til 3,5 cm tykke. Formen rommer tre liter vann.
Stjernelyktene skiller seg fra de to andre ved at de får en issokkel. Sokkelen har drenshull, skal det fungere så må du ikke overfylle islykten (fyll formen slik at det er en cm mindre enn maks).
Kan kjøpes hos Garden living (billigest) og Multitrend. Se også forhandlerliste hos designerene, der finner du også fysiske butikker.
Dette er formen de bruker for islyktene i NRK sin adventserie Snøfall!

islyktformer-5Stjerne liten
Islykten blir maksimalt 15 cm høy, ytre diameter 15 cm, minste indre diameter 4cm. Tykkelsen isvegg fra 1,5 og opp til ca 3 cm. Formen rommer 1,5 liter vann.
Maken til lykten over, bare mindre.
Kan kjøpes hos Multitrend

islyktformer-2Åttekant:
Islykten blir 19 cm høy.Ytre diameter 17 cm, minste indre diameter 11 cm. Tykkelse isvegger 1-2,5cm Rommer 1,5 liter vann.
Kan brukes som champanjekjøler.
Denne modellen var min første islyktform og jeg har hatt stor glede av den. Men, om jeg skulle kjøpt en form i dag så ville jeg ha valgt en av de andre modellene ettersom det med denne er langt vanskeligere å få islykten løs fra formen enn med de andre, noe som ble ytterligere forværret etter en endring i produksjon.
For tiden kjenner jeg ikke til forhandler for denne.

.
LES MER:
Her kan du lære å bruke islyktformene
– Her finner du blogginnlegg hvor jeg viser frem islykter laget med islyktformer.
– Her finner du forklaringer på hvordan lage andre typer islykt, uten form (bla en om å lage din egen form)
Dersom du lurer på hvor lenge islykten må stå før den er gjennomfryst: Det vil variere etter hvor kaldt lykten står og hvor stor lykt det er. Om du setter en form ned i en effektiv fryser på 15- 18 minus så vil det ta fra 12-24 timer, den store stjerna er den som tar lengst tid, den lille runde tar kortest tid. Står de ute i fem minusgrader vil det ta minst dobbelt så lang tid, minst.
islyktformer-alle