Kjøkkenhage

Det er enkelt og artig å dyrke sine egne spiselige greier. Enten det er et stort omfattende kjøkkenhageprosjekt, eller en liten urtepotte i vinduskarmen så gjør det godt å lage sin egen mat, se at det spirer og gror, by seg selv og venner på gode smaker.
Dette er en oversikt over de viktigeste artiklene om kjøkkenhage. Og om det er noe du savner: Det kommer flere! I fra mars til oktober 2015 kjører jeg en serie hvor jeg inviterer dere med på å dyrke et utvalg spiselige vekster. Vi skal så, plante, stelle og høste, sammen! Og, det kommer masse tips på gode oppskrifter. Det blir inspirasjon og kunnskap for både balkongeiere og hageeiere så heng på!
Så frø og stelle planter:
* Hvor kjøpe frø
Hvordan så frø inne
* Hvordan så frø ute
* Hvordan prikle
* Hvordan herde småplanter før utplantning
Grønnsaker er tørste, her har du tips for hvordan vanne
Hvordan tynne eplekart
.
Anlegge kjøkkenhagen:
* Hvordan anlegge en kjøkkenhage i pallekarmer
* Mitt hjemmelagede veggdrivhus
* Eplehekk
* Hvordan vår kjøkkenhage er bygget opp
* Lær om jord
Kjokkenhage-moseplassen-3 olive tomat
Hvordan dyrke tomater:
* Tomatfrøanbefalinger
* Hvorfor og hvordan fjerne sideskudd på tomaten
* Hvordan binde opp tomater
* Hvordan bruke grønne tomater
.
Andre planter:
Frøtips og dyrkningstips for salat og bladsalat
Alle artikler om spiselige vekster er samlet i kategorien frukt og grønt, der finner du alt fra små oppdateringer fra hagen, til artikler om bestemte planter og ymse småtips.
Husk!
Mitt aller-aller beste tips for kjøkkenhagen er å fokusere på de plantene som interesserer akkurat deg, og å ikke forvente perfekt resultat av alle planter. Ingen hageeier lykkes med alt, og det viktigeste er nå at du koser deg i hagen!
Kjokkenhage-moseplassen