Drømmesofaen :)

Reklameish. Sofaen er delvis sponset

For meg er sofa det aller viktigste møbelet. På grunn av dårlig helse så sitter jeg faktisk i sofaen det aller meste av dagen. Det er her jeg jobber, slapper av, spiser mat og lever livet.

Jeg har tydelige krav: optimal sittekomfort, fett utseende, stor og allikevel enkel å frakte inn i leiligheten. Det siste viste seg å være den største utfordringen, det var ikke mange sofaer som var lange, uten å bli enten stygge eller uflyttbare…

Men, så sto den der plutselig på en messe, drømmesofaen. Den oppfylte alle kriterier, og som den flotteste bonus så er den produsert i Norge!

.

Vidunderet heter NIU og kommer fra Hjelle (tidligere LK Hjelle). Jeg har fått en snill pris av bedriften, så sofaen er med andre ord delvis sponset. Faktisk ble den levert av møbelsjefen selv, trivelige Dag Hjelle :)

Hva jeg elsker med NIU:

 • Strålende å sitte i. Både på vanlig måte, og på langs
 • Høye sidevanger. Høye sidevanger gjør at jeg kan sitte på langs av sofaen, med god støtte også i nakken.
 • Kompakt. Rygg og armlener er ultrasmale, noe som gir maks sitteflate og et nettere utrykk
 • Modul, uten å være modul. Det ser ikke ut som en modulsofa, men med unntak av minste modellen så er det jo akkurat det det er. Niu-serien har flere ulike deler og kan settes sammen til lengde og form etter eget ønske. Jeg har en høyre og venstremodul i 144cm, totalt blir det 288 cm sofa! (se ulike moduler og konfigurasjoner på nettsiden)
 • Fleksibel puteordning. Jeg kan fjerne noen eller alle puter helt etter eget behov, og sofaen er like pen. Uten puter er den skikkelig dyp og aldeles genial som sovesofa. Til daglig har jeg fjernet ett lag ryggputer, da blir den så dyp at den er super å jobbe fra, og jeg kan bryte opp med småputer for varierte sittemåter. Når jeg får mye besøk tipper jeg at jeg tar vekk småputene og setter på de siste ryggputene.
 • Produsert i Norge. Jeg synes det er viktig at vi lager noen av tingene våre her i Norge. Kanskje mest fordi det gir god sysselsetting,  men også fordi det er bra for kreativitet og fleksibilitet i design, det er gir bedre kontroll med kvaliteten og med de etiske og miljømessige sidene av produksjonen.  Også er det litt stas for meg at sofaen min har vestlandsdialekt da ;)
 • Pen. Dette er jo en smakssak, men jeg elsker det rene og gjennomtenkte designet! Stramme fine linjer, enkel og lekker detaljering, bare se på hvordan vangen er formgitt, mesterlig!

NIU er designet av Hallgeir Homstvedt, og produsert i Hjelles fabrikk på Sykkylven. Jeg liker som sagt å støtte opp under både norske designere og ikke minst norsk produksjon, og jeg har derfor også helt bevisst valgt norsk stoff. Det heter Jostedal og er fra Guldbrandsdalen uldvarefabrikk, i fargen 970. Fargene i Jostedal er designet av Dagny Thurmann-Moe. Fantastisk fornøyd med fargen, og tror jeg må skrive litt mer om fargevalgene mine for stue/kjøkkenrommet snart, med fargekoder :D (jada, jeg veit du lurer, hehe)

Sofa og kjøkken snakker godt sammen, både i form og farge :)

Jeg synes gjerne det er litt skummelt å kjøpe inn så store og varige ting som dette. Vil det bli sånn jeg så for meg…? Og ja, nå som jeg har bodd med den i snart to uker så må jeg si at jeg ikke kunne vært mer fornøyd! Den passer godt inn i rommet, og den er god å bruke. Min fine grønne drømmesofa :D

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

 1. Å, så lekkert du har fått det! En ordentlig grønn oase. Det var kjempedeilig å se noe annet enn grå sofa med sjeselong. Din nye sofa ser riktig flott ut, det lyser kvalitet, og så flott at den er norsk. Gratulerer med en sofa jeg tror du kommer til å ha glede av i mange år.

 2. Lekker sofa! Grattis! Men kunne du blogget om de fine inneplantene dine? Hva er f eks den rosa planten som henger ned fra stangen i vinduet? Så nydelig hos deg! Når høsten er her begynner fokuset mitt å vendes mot innendørs planter..

  • det kommer det kommer!
   Jeg har ikke aning om hva den rosa heter, men jeg tok vare på lappen, så så snart jeg rekker å rydde i kriseryddingen som ble gjort i forbindelse med fotograferingen på mandag så jeg finner igjen alt som ble stuet vekk, så kommer det en post eller flere om stueplantene :)

 3. Funksjonell og vakker sofa, og så enig, så bra og viktig den er norsk, heier på dem! ! Og nydelig farger du har valgt, både på sofa og ellers, elsker selv alle sjatteringer i grønt(blå-, sjø- osv) Og så frodig og fint du har fått det:-)

  • Så hyggelig at du synes det er fint Annette :)
   Jeg like meg godt i min blågrønne oase. Og så er det jo ikke sånn at alt jeg handler er norsk, men det er godt å handle norsk når jeg kan.

 4. Hei. Så flott det ble. Da jeg skulle kjøpe sofa for noen år siden «flyttet jeg inn» på møbelbutikken. Tok av meg yttertøy og sko og prøvesatt og prøvelå. Så tok jeg for meg stoffprøvene. Fordi det er bestillingstid på nesten alle stoler og sofaer kan man fint unngå å ende opp med de grå og musefargede som dominerer i butikkene. Jeg valgte utradisjonelt selv om det ikke var de dyreste møblene. Tror det er alltfor få som tenker på den muligheten. Hilsen U9

  • Hehe, klart man på prøve skikkelig! Folk som kjøper sittemøbler uten å sitte i de har jeg aldri forstått meg på..

   Og ja, det er jo det som er så fett! Man kan på mange produsenter velge blant mye ulikt stoff, Hjelle er jo helt rå og lar deg bruke veldig mye ulikt, og da er det jo mye enklere å få sofaen _akkurat_ slik man drømmer, enn å måtte forholde seg til noen få utvalgte «trygge» farger som er valgt for at flest mulig skal like de…

 5. Tidløs og stilren sofa i nydelig farge som går utrolig flott sammen med den totale fargepaletten. Jeg var på jakt etter samme type sofa da jeg skulle kjøpe ny i fjor, med begrenset plass og vegger i 2 lillanyanser (lys syrin(nesten hvit) og mørk aubergine) fant jeg ingen norske, så jeg endte opp med en liten, nett i mørkgrå tweed fra en danske designer.

  • høres ut som en spennende fargepalett Berit :)
   Tweed er jo genialt i at det kan ha mange farger i seg, ikke så dumt på sikt!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her