Stikklingsglede :D

Jeg har laget litt forskjellige stikklinger de siste månedene, og det ser så langt ut til å være overveldende godt tilslag på de 😀
Bildene viser før og etter av Million Bells (Calibrocoa hybrid) stiklingene, som på under to uker har rotet seg og har fått endel ettervekst! Nå er det jo ikke alt som roter seg så fort som dette, men det er utrolig artig at jeg har lykkes så godt med disse.
Røttene er fremdeles temmelig små, så jeg skal la de stå i druebegerene i en liten stund til, men litt svakt gjødselvann tror jeg de fortjener 😉
Nå må jeg bare få tid til å få laget stiklinger på den hvite planten jeg kjøpte også. Også skal jeg gå over og toppe litt på de av disse småplantene som har vokst lengst.
I made cuttings of Million Bells two weeks ago, and look how they are growing 😀

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

 1. Å så lurt å bruke druebeger. Jeg går stadig tom for potter og minidrivhus. Og så er det jo godt å kunne ha gjenbruk på all plasten… 🙂
  Kjenner meg som en skikkelig hønemor for alle disse små plantene…

 2. *klasker panne* Druebeger ja! Takk for tips! Jeg har også tatt en del stiklinger, men mest på stauder og håper jeg lykkes med å rotfeste noen prosent av dem. Spennende er det åkke som! God helg.

 3. Hehe, mannen var nok i en periode litt oppgitt over alle plastbegerene og melkekartonger og små grønnsaksplasposer jeg innsisterte på å spare på, men de kommer godt med nå 😀
  Liker godt å bruke druebeger til noen typer sådd og stiklinger, grunn jord gir også varm jord (har kun svak undervarme).

 4. Ja du er produktiv du også ser jeg;)
  Nå har jeg fått igang en hageblogg til slutt jeg også;) En ren hage/planteblogg i tillegg til Pelargoniabloggen som blir stadig vekk mer omfattende samt Nostalgiabloggen.
  http://hageliv.blogspot.com/ Kanskje den får være med på lista di også? Den bloggsamlesiden din er helt superb!Er innom hver dag for å se hvem som har skrevet noe nytt.

 5. Mange og flotte stiklinger.
  «Million Bells» er en flott plante!
  Har noen stiklinger i drivhuset også, av samme sort.
  Jeg liker spesielt den som heter «Terracotta». 🙂

 6. Kom over den flotte siden din når jeg søkte på million bells. Det er vist ikke mulig å så million bells – så stiklinger er tingen.
  Når på året tar du stiklinger ? Rett etter man får tak i dem på gartneriet – eller går det an å la de overvintre inne ?

 7. Hei Eirin.
  Du kan overvintre planene inne om du vil, men hvor kravstor den da er på lys og temperatur veit jeg ikke. Hvor tidlig du skal ta stiklinger vil avhenge av om du kan tilby godt lys og temperatur, om man tar de før påske må du ha et oppsett med ekstralys, det er ikke nok lys i vinduskarmen, men utover det så er det bare å sette i gang når det passer deg.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her