2008, året som var!

2008-moseplassen kavalkadeEtt år er forbi, ett rart år som rommet både gleder og skuffelser, og en fin-fin overraskelse, blogging 🙂
2008 var først og fremst nytt hus og hage. Vi flyttet inn her på Moseplassen nyttårsaften for ett år siden. 2008 rommet dermed både oppshining og salg av gamle-leiligheten, og grundig opppussing av ny-huset. Vi har langt igjenn, men kjøkkenet er i allefall på plass, og stua likeså. De store hageprosjektene ble det ikke tid til, men mye nytelse ble det. Og jeg fikk me undervanningsbrett og planterom inne 😀 Spirer er gøy!
2008 var også året jeg begynte å blogge 🙂 (rettelse, jeg hadde jo hagedagbok på hagegal før det, men det var veldig halvhjerta) Planene om hageblogg kom før huset var kjøpt, og bloggen Moseplassen oppsto medio januar. Jeg begynte å blogge for å dele litt fra hverdagen min, at det var en sosial side av det med felleskap var helt uventet, og veldig gledelig.
Med egen blogging kom ett ønske om å finne andre hagebloggere – noe som igjenn førte til hageblogger-listen. Jeg samlet sammen alle jeg kom over som skrev om hage, og laget i slutten av mars en samleside slik at det skulle være enkelt for oss alle å finne frem til hverandre. Dersom du leser dette og ikke kjenner listen så ta deg en tur over, kansje finner du noen nye favorittblogger bland de (i skrivende stund) 150 bloggene. Ønsker du å være en del av listen så ta kontakt i kommentarfelt der inne 🙂
Også til den eneste skuffende delen av 2008. Helsa. Helsa som skulle bli bedre, ble det ikke. Det er vrient å sammenligne, for det er en del av sykdommen at symptomene endrer seg – noe bedres, noe forverres, men totalt har jeg nok blitt dårligere og ikke bedre dette siste året. Dermed har det i høst/vinter vært perioder hvor jeg ikke har postet like regelmessig, og hvor jeg nesten ikke får kommentert. Sånn er det bare. Og fremfor å fokusere på at jeg er syk og skal bli bedre og orker mere så forsøker jeg til en hver tid å fokusere på det jeg får til/orker. Bloggen ble faktisk til på grunn av den elendige helsa, som en form for terapi, og hadde jeg vært frisk og arbeidsfør så hadde jeg nok neppe hatt en hageblogg. Så sånn sett har jeg fått noe fint ut av elendigheta også 😉 Men mer om dette til bloggjubileet om en halv måned!
Ellers har 2008 vært snill og grei. Mannen og jeg har det godt sammen og koser oss her i villastrøket. Jeg finner gleder i det som skjer rundt meg, og nyter hagens planter og dyreliv i lange drag.
Og 2009? Hvem vet hva det vil inneholde, det blir sikkert bra!
Takk for følget så langt, vi sees på nyåret 😀
A year has passed, thank you for keeping me company! Automatic (and higly imperfect) translatione of blog to english.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

22 KOMMENTARER

 1. Hei Anne. Jeg fant moseplassen i høst, og ble kjempeglad. Her var bloggene jeg hadde lett etter, der jeg kunne treffe andre hageinteresserte. Tusen takk for at du har gjort det mulig. Du gjør en flott innsats på moseplassen, jeg liker så godt de små faktafortellingen og hagetipsene dine, ekornlivet og ikke minst konkurransene du arrangerer. Jeg var ikke klar over at helsen din skrantet såpass, og det syns jeg er veldig leit for deg. Da er det flott at du fokuserer på det positive og gjør det du klarer. Og det er jo litt av hvert, heldigvis, til glede for oss andre. Nyttårsklem er sendt til deg fra meg : )

 2. Det har i alle fall vært hyggelig å følge bloggingen din 🙂 Og du har da fulgt opp bloggene mye oftere enn jeg som bare har ‘skulkesyke’ *fnis*

  Godt nyttår – vi blogges vel i 2009 også 🙂

 3. Takk for trivelig bekjentskap via bloggingen dette året Anne og takk for engasjementet ditt når det gjelder både Hageblogger og div. konkurranser. Både gøy og nyttig.
  Ønsker deg ett godt nytt hageår.
  Håper du får oppleve ett friskere 2009. 🙂

 4. Hei Anne
  Jeg hadde lenge tenkt å lage min egen hjemmeside (har faktisk hatt eget domene i flere år), men det ble aldri noe av det. Grunnen var vel at jeg hadde altfor mange ideer til hvordan den skulle se ut og hva den skulle inneholde at jeg aldri kom i gang.

  Men så på slutten av sommeren i år fant jeg altså Moseplassen og Hageblogger og da tenkte jeg; dette må jeg prøve også – mye enklere enn egen hjemmeside. Så tusen takk for all inspirasjon og alle gode innlegg både om hage og dyreliv. Det har jeg satt utrolig stor pris på.

  Sender en stor takk til deg for hage og bloggåret som har gått og ønsker deg samtidig et riktig godt nytt år.

  Nyttårsklem fra Wenche

 5. Hei hei!
  Godt nyttår til dere alle. 2008 har vert et merkelig år på godt og vondt. Men helsa di blir bedre skal du se.

 6. Jøss, det var sprekt, å flytte inn på nyttårsaften! Gratulerer med lekkert kjøkken.
  Jeg ble litt overrasket over å lese at du er såpass fersk i bloggeverdenen, for du har jo imponerende peiling på teknisk stash.
  Selv har jeg holdt på å i fire år med ulike blogger, og er ikke i nærheten av å kunne så mye.
  Takk for stort bidrag til blogg- og hageverdenen i året som gikk.
  Håper 2009 er litt snillere med deg mht helse!

 7. Det er ikke så ofte jeg skriver kommentarer i bloggen din, men det er en av de bloggene jeg leser fast.
  Håper året som kommer blir bedre for deg helsemessig enn året som gikk. Positivt er det at du fokuserer på det positive og gjør det du klarer.

  GODT NYTT ÅR til dere på Moseplassen:-)

 8. Tusen takk for alt du kan og som du deler med oss andre gjennom den flotte bloggen din!
  Eg gler meg stort til at spiring, vår og hageblogging kan få full fart igjen.
  Og så håper eg at helsa di betrar seg, trist når den set grenser for kva ein kan makte!

  Varme ønsker om eit fint og løfterikt år for deg og dine 🙂

 9. Godt nytt år og takk for masser av inpirasjon i året som har gått! Me fekk jo ny hage (og hus) nesten på likt og det har vore kjekt å følge med kva som skjer på din kant. Håpar 2009 blir eit godt år for oss begge!

 10. takk for hyggelige kommentarer alle sammen, og takk til alle for felleskapet, gledene og muligheten til å føle at jeg kan bidra med tips og råd og innspirasjon 🙂

  Og godt nytt år da! Det tror jeg jammen jeg glemte å si

 11. Takk for masse inspirerende innlegg i året som var, og for at du startet Hageblogger!

  Måtte 2009 bli et bedre helseår for deg – og et like godt bloggeår håper jeg på!

 12. Godt nytt år til deg Anne!

  Takk for alle bloggtips, og ikke minst takk for alle «spretten søndag» med ekornene dine:-)

  Det sies at det gjelder ikke hvordan man har det men hvordan man tar det. Jeg har opplevd at til tider kan helsen være ganske skranten, men det er så mye jeg kan gjøre, som gleder meg, allikevel. Jeg prøver å fokusere på det.

  Det kjøkkenet var kjempelekkert!!

 13. Jeg stiller meg i rekken til alle dem som ønsker deg både godt nyttår og bedre helse.

  Takker for hjelp fra deg og inspirerende stoff på bloggen din.
  Jeg gleder meg til hva du finner på i året som kommer, håper du fortsetter med frøken feiringa!

 14. Godt nytt år, Anne:-)) Du er et «must»:-)) Tenk at du startet Hageblogger for alle oss som driver med hage! Kjempe:-))Ser og at en av mine fire min søstre har linkt til deg:-) Morsomt. Hun er så glad i mose og lav.

  Nyttårsklem fra Kathrine:)

 15. Hei
  Du det er en fryd å følge deg!
  Håper at helsa endres til positive høyder i 2009! Været nå nyttårsmorgen lover jo rimelig positive dager fremover – vakkert med rimfrosne trær og skarp vintersol!! (bortsett fra når man ser det gjennom vinduene mine….kremt…)
  Pinnekjøtt og sene gjester endte året for 2008 – og rydding og vasking av glass og sølvbestikk entrer det nye…
  Jeg har sittet et par timer og bladd i hageblader, og kjenner nå at jeg ønsker meg en diger hortensia til stuebordet. Jeg er et sånt overjulete menneske, men når jula liksom er over, så er den over for å si det sånn…..
  Har også planlagt hvilke roser jeg skal få tak i i år – så nå vrir snart bloggen min seg over på hage igjen.
  ha en flott dag!!
  På et flott kjøkken!!!
  tone

 16. Hei Anne og takk for mange råd og tips her inne. Ser det meste er sagt så jeg stopper her.

  Det kjøkkenet ditt så litt digg ut da 😉

  Godt nytt år fra meg til deg, ekkornet og alt annet du har i din nermeste krets!

 17. Bloggen din har jeg fulgt helt siden jeg startet opp med blogging selv i september. Det hadde nok tatt mye lenger tid å komme i gang om jeg ikke hadde hatt dine tips å rette meg etter. Du er en racer med slike tekniske finurligheter som for meg og mange er altfor komplisert. Bloggen din er både nyttig og ikke minst superkoselig. Spesielt er jeg glad i de søte ekornene dine. Og konkurransene da…knallbra!

  Jeg ønsker deg alt godt i det nye året, vi får håpe det blir et friskt og raskt år 🙂 Kulden gjør sitt til at mange sliter litt ekstra i de kalde vintermånedene. Men snart er våren her! Solen har snudd og om ikke så altfor lenge dukker de første spirene opp av vårjorden 🙂

 18. Jeg vil også henge meg på den lange listen her over folk som vil ønske deg godt nytt år, og takke for masse inspirasjon og herlige konkurranser. Takk for koselige komentarer som du legger igjen også. Stor klem fra Anne i Hulen 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her