Ett år med Moseplassen :)

I dag for ett år og en dag siden startet jeg denne bloggen, og for et fint år det har vært!
Til å begynne med hadde jeg bare et vagt bilde av hva bloggen skulle favne, og jeg lurte nok litt på hvordan jeg skulle greie å finne noe å skrive om hver dag. Det siste viste seg å ikke bli noe problem: jo mer jeg skriver, jo mer kommer jeg på at jeg kan skrive om! Jeg liker å dele fra dagene mine, og ting trenger ikke være stort for å kunne formidles 😀
Jeg er som tidligere nevnt syk og bloggen ble faktisk startet som en slags terapi. Det var et mål å lage èn bloggpost daglig. Det å på slutten av dagen, uken, måneden og året kunne se tilbake på noe konkret man har gjort, føles deilig. Bloggen gir meg en mulighet for å skrive så mye eller lite jeg lyster og orker, og om akkurat det jeg ønsker der og da 🙂
Jeg kan ikke godt feire ett år som blogger uten å trekke frem alle de flotte leserene mine. De fleste av dere forblir anonyme, men noen av dere har jeg blitt kjent med gjennom kommentarfeltet og gjennom egne blogger.
Så tusen takk for ett fint år alle dere som har vært med på deler av reisa, om du vil så hadde det vært hyggelig om du la igjen en liten hilsen med hvordan og når du fant frem til bloggen. Det hadde også vært morsomt å få høre hva du setter mest pris på ved bloggen min 🙂 Bruk kommentarfeltet (lenke nederst på bloggposten).
Ett år med blogging, her er et lite utdrag:
(oppdatert: Jeg har fjernet alle lenker fordi jeg har flyttet bloggen til nytt domene og ikke orker oppdatere de. Beklager dette, du kan finne ting ved å bruke søkfunksjonen oppe til høyre)
Januar: Bloggen ble startet 17 januar, en av de første tingene jeg blogget var en serie bilder av eiendommen.
Det å finne navn til bloggen var forresten noe av det enkleste: bloggen fikk navnet til stedet vi bor på, og stedet fikk navnet av Maria.
Februar: Såsesongen var i gang og spirer ble priklet. Ute var det vinter og en fantastisk iskulptur ble oppdaget på en vannpytt.
Mars: Jeg ble kjent med svartrosten og dens vidunderlige sang. Og jeg fant ut hvordan jeg skal stelle en primula for å unngå at den dør etter en uke.

I månedskiftet mars/april oppsto samlesiden for hageblogger og jeg samlet og samlet på blogger for å dele med verden. Stikk innom og bli kjent med noen nye blogger, da vel!
april: Hagen våknet til liv. Søte små planter og knopper brøt seg frem, og jeg fulgte< spent med for å se hva hagen kunne inneholde av skatter. Mest overaskende var noen mystiske aliens bak gjerdet. Inne var det salathage under plantelysene, og tomatplanter som ønsket seg drivhus.
Mai, det var på tide å få gjort noe med de store syke trærne og aborist ble hyrt inn. Planteproduksjonen tok ett kjempesteg fremover ved stiklingsproduksjon – gøy gøy 🙂
Små fugleunger dukket opp i hagen og gav meget god underholdning utover vår og sommer, spesielt spurveungene som skulle drikke og endte på svømmetur 🙂
Juni: Den aller første konkurransen ble holdt, jeg kandiserte stemorsblomster, og rådyret beitet i utkanten av hagen. Jeg ventet på tomater og jordbær – du og du så lang tid ting kan bruke på å modne, og du og du så gretten jeg blir på fugl som nibler på dem..
Juli: Spising fortsatte og jeg satte sammen en liste over spiselige blomster (en liten kampsak for meg). Jeg begynte også å skrive mine bloggetips, spesielt den om å endre bredden på bloggen har vært populær.
Og så feiret jeg og mannen ett års bryllupsdag 🙂
August: Rosenes tur ut i konkurranse, og presentasjonen til Frøken Rose var virkelig en fryd å sette sammen. Rosene var dog kun èn av sensommerens skjønnheter: en av mine absolutte favoritter er høstanemone, og så georginer da…
September: høsten kom sigende. Sibirkornellen overrasker meg med sine vakre høstfarger. Grunnet oppussing av huset var jeg store deler av høsten nomade og borteboer. Et av stedene var vakre Kjaglia (bilde) hvor jeg bandt en høstkrans, og bladde i hagebøker
Oktober: Ettersom jeg var lite hjemme og mye dårlig så ble det lite hagehaging. Men et vennepar av meg giftet seg og jeg gikk på hjertejakt. Georginene holdt stand, genial blomst det der 😀
November: Vinteren kom på besøk og gav sommerens favoritt, blodbegeret, en rimkjole. Utesesongen var over, og innehaging i gang med spireproduksjon. Men fuglene ignorerte kulden og holdt meg med selskap.
Desember: Kjøkkenet var endelig ferdig og jeg kunne rydde ut av alle eskene, noe som førte til en presentasjon av mine favorittblomstervaser.
Min faste ekornpostserie Spretten søndag gav meg en unskyldning til å se igjennom mengdevis av Disneyfilmer på youtube for å velge noen å vise dere, post 1, post 2
Igjenn, takk for året som har gått, gleder meg til det neste!
One year and a day ago I started this blog, and what fun it has been 🙂 Thank you to all you readers, without you it would not be the same!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

32 KOMMENTARER

 1. Alltid koselig å besøke bloggen din. Ikke alltid jeg legger igjen kommentar, men jeg følger med…

  Gratulerer med bloggbursdag:-)

 2. Hei
  Grattis med jubileumet. Du har en fantastisk blogg…mulig jeg en dag tørr og hive meg med på en av konkurransene.

  Ha en strålende fin Søndag

 3. Heisann Anne og gratulerer så mykje med 1 årsjubileum som bloggar:0)
  Håpar på amnge år med blogging frå deg…
  Eg fann fram til bloggen din via Ida i Idas little corner of the world og Kathrine i Kathrinehgen då dei deltok i Frk Haustblad konkurransen..
  Då vart eg sjølvsagt nysjerrig på kva desse Frk konkurransane var, og måtte innom…
  Her likte eg meg godt, og sjølv om eg var for seit ute til å delta i Frk Haustblad, så har eg vel vore med på alle etter det…
  Diggar bloggen din, Anne, og beundrar deg for at du orkar å legge så mykje tid og arbeid i desse konkurransane…
  Det er eit kjempeflott tiltak, og kjempegøy med slike utfordringar!!
  Gledar meg til å fange opp masse flotte hagetips framover og…
  Klem

 4. Gratulerer med bloggjubileum! Du har mye artig å se tilbake på i året som er gått. Takk for primula-tips, de hadde jeg ikke sett før.

 5. Grattis med ett år som blogger!
  Du er bare et oppkomme av ideer og jeg kan helt ærlig si at jeg kjenner ikke til noen andre her inne – som er så kunnskapsrik og deler så mye som du!
  Jeg fant deg da jeg søkte opp bloggere som skriver om «hage» –
  Du er definitivt å finne på min liste in years to come!!
  Klem her fra dama i sofa med snøvær ute… Tone

 6. Gratulerer så mye Anne – det har vært et hyggelig år for meg, når jeg besøker deg og alle de andre kjekke damene (og noen menn). Lykke til videre. Tenk når vi begynner å ha 30 års jubileum – haha! God søndag. Hanne

 7. GRATULERER. :)))
  Du har en flott og informativ blogg, der du deler både gleder og gode tips.
  Du er blitt ett fint samlingspunkt for alle oss «hagebloggere».
  Setter stor pris på deg! 🙂

 8. Gratulerer med dagen! Jeg er ganske fersk i bloggverdenen, og jeg fant din blogg via Hagegal. Der leste jeg om det å starte blogg, tips etc, og da er jo din blogg ganske sentral!

  Jeg leser de daglige innleggene dine, men jeg har også i bakhodet at du har bloggtips med gode «bruksanvisninger» når det er noe jeg lurer på.

  Og for første gang denne måneden har jeg meldt meg på konkurransen du lager. Kjempegøy! Da jeg så første bidrag tenkte jeg at det ikke var vits i å sende inn noe, det var så fint bilde. Men så tenkte jeg at jeg fikk delta likevel når du tar deg bryet med å sette i gang.

 9. Gratulerer med ettårsdagen! Bloggen din er en av dem jeg bare må ha med meg! Den er informativ, jeg har lært masse av deg, både om hage og blogging. Jeg fant bloggen din via Hagegal.

  Jeg er så takknemlig for at du tar deg bryet med å legge ut all informasjon og arrangere de månedlige konkurransen. Og ikke å forglemme: Spretten søndag. Jeg elsker ekornbildene dine:-)

 10. De hjerteligste gratulasjoner på 1-årsdagen Anne 🙂

  Det var vel samlebloggen din som fikk meg i gang så vidt jeg husker. Og selv om jeg ikke alltid er så flink til å kommentere hverken din eller andres blogger er moseplassen en av de bloggene jeg må innom hver dag – så jeg følger nok med. 🙂

  Og hvorfor det? Det er jo selvfølgelig fordi du skriver om mye av det som interesserer meg; hage, dyreliv og så er jeg jo svak for konkurranser også da.

  Lykke til med det neste året i bloggverdenen. Håper vi treffes i løpet av våren/sommeren.

 11. Gratulerer så mye med ettårsjubilèet! 🙂
  Det er en flott og leseverdig blogg du har så lykke til med fortsettelsen!

  Trude.

 12. Gratulerer Anne:-)) Så morro! Flott blogg du har, der det alltid er mye og flotte ting å lese om.

  Søndagsklem fra Kathrine:-))

 13. Gratulere med ettårsdagen, jeg trodde du alltid hadde vært her, slik føles det…..

  Leser alltid din blogg, selv om jeg ikke alltid er så flink å legge inn kommetar….

  Du øser ut av din kunnskap og deler med oss andre som ikke er så datakyndige. Jeg har hatt stor glede av dine bruksanvisninger til min blogg.

  Konkurransene har jeg foreløpig ikke våget meg ut i ennå, men jeg følger med. Kanskje en dag føler jeg at jeg har noe å bidra med….

  Håper du føler for å følge opp bloggen din til glede for oss alle!

 14. Tusen hjertelig takk for alle hyggelige kommentarer!

  Som jeg har sagt noen ganger tidligere, bloggfelleskapet var noe ganske uventet for meg, og noe jeg setter stor pris på. Det er også der jeg føler jeg ikke strekker godt nok til, ettersom jeg som oftest ikke legger igjenn noen kommentarer når jeg er rundt og leser. Jeg forventer forresten ikke at dere skal legge igjenn kommentarer helr heller, men setter stor pris på de kommentarer som kommer, både fra dere som kommenterer ofte og dere som skjelden kommenterer, de siste spesielt fordi jeg da kan bli kjent med en ny blogg, eller oppdage at en blogg jeg har lest i «hemlighet» en stund også har lest min i «hemlighet» en stund… hihi

  Og veldig artig å høre hvordan dere fant meg 🙂 Det er jo en av de tingene man lurer litt på av og til. Jeg finner jo selv blogger på den rareste måte, når jeg samlet til hagebloggerlisten så støvsugde jeg google og bloggsøk og lenkelister. Nå finner jeg mest blogger ved at jeg detter over de, eller fordi de finner meg først.

  Og til dere som sitter på gjerdet for konkurranser, det er bare å slenge seg utpå. Her er det fritt frem for alle som vil 😀

 15. Jeg startet også blogg for et år siden, og ble etterhvert tipset om din. Og her er det mye koselig lesestoff og nyttige tips. Legger nok ikke alltid igjen kommentar, men er her alikevel!
  Gratulerer så mye!

 16. Gratulerer med 1-årsdagen!
  Det meste er vel sagt av dei som har kommentert før meg, men eg og er innom bloggen din jamnt sjølv om det er langt mellom kvar gong eg legg att kommentar.
  Hald fram som du stemner!
  Lukke til vidare med bloggen din.

 17. Gratulasjonar må til! Hipp-hurra!
  Så vidt eg hugsar var du den andre hagebloggen eg var innom då eg starta opp mi blogging. Trur eg fann deg via den første hagebloggen eg var innom. Og eg har fått mange gode tips her inne. Tusen takk for det!

 18. Gratulerer med bursdagen! Bare så synd at jeg ikke har oppdaget deg før i høst..
  Gleder meg til å følge deg neste år også!!!

 19. Gratulerer med jubileet. 🙂 Jeg synes det er flott at du har klart å gjennomføre dette prosjektet – og ikke bare gjennomføre såvidt, men med stil!
  Jeg prøver å få fulgt med hver dag – det har jeg gjort siden jeg fant bloggen din. Husker ikke om det var på Hagegal eller på andre siden av Skagerak 😉
  Håper formen blir så bra at du får tatt deg en tur til Hadeland i sommer. Jeg lovet deg storkenebbstiklinger i fjor 🙂

 20. Gratulerer med 1 årsfeiring av bloggen din Anne!

  Jeg liker denne herlige bloggen din utrolig godt.
  Du skriver om så mange forskjellige ting,og alltid er det et eller annet som er nyttig, morsomt, vakkert eller lærerikt.
  Du er fantastisk god til å dele dine kunnskaper og har masse gode tips om både det ene og det andre, enten det er datagreier eller hagegreier.
  Jeg vil gjerne takke deg her for all hjelp jeg har fått av deg med «datagreier» underveis i blogg. Og det var vel i den forbindelse jeg oppdaget bloggen din og – gjennon hagegal.

  Lykke til med neste bloggår – og jeg kommer garantert til å følge med.

 21. Litt sen kommentar, men vil henge meg på de andre og gratulere så mye! Jeg må ha funnet bloggen din rett etter den ble opprettet i fjor, og har fulgt med jevnlig. Jeg har satt spesielt pris på tipsene om såing og stell av planter, men også kost meg med alle de fine bildene du har lagt ut og konkurransene.

  Lykke til med det neste bloggåret!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her