Den store kjærligheten!

minett-roseI dag har mannen og jeg to års bryllupsdag!
Fine mannen, finnes ikke bedre enn han. Han er i Canada med familien sin nå, så det blir solofeiring på meg i dag, men det spiller ingen rolle, han er her med meg alltid 🙂

Mannen og jeg møttes for 8 år siden, det tok noen måneder før det utviklet seg til et forhold, men siden har det vært oss.  Mannen min er helt unik, jeg kan ikke tenke meg at mange menn hadde taklet sykdommen min like bra som han. Den legger ikke bare begrensninger på min aktivitet, men også hans. Han ender i realiteten med tre ganger så mye arbeide som om jeg hadde vært frisk, for han må gjøre min del av husarbeide, pluss den delen som oppstår fordi jeg trenger ekstra omsyn på grunn av sykdommen. Han gjør det med den største selvfølgelighet, og uten sure miner.

Bryllupet vårt var vidunderlig, og den aller beste delen var selve vielsen. Jeg har vært i mange bryllup før, men aldri tenkt over hvor utrolig fint vielsen er lagt opp. Jeg hadde sovet siste natten hjemme hos mine foreldre, slik at når kirkedørene åpnet seg så var det første gang jeg så mannen den dagen. Det var fantastisk å gå sammen med min far opp kirkegulvet mot mannen, og det var overveldende å sitte ovenfor han før vi ble vigslet, jeg trodde brystkassa skulle sprenges! Resten av vielsen med alle de ulike elementene var vakker og meningsfull, og når vi så kunne gå ned kirkegulvet og ut sammen så var det som å flyte på luft 🙂

sunnmc3b8re-3

Første bilde er av rosen minett, jeg sitter nå og ser på en bukett fra mine foreldres hage, og er de rosene jeg hadde i brudebuketten og borddekorasjoner. Jeg har skrevet litt om blomstene brukt i bryllupet tidligere. Landskapsbildene er fra Sunnmøre, den regionen min kjære kommer fra og som jeg helt har tapt mitt hjerte til. En av de tingene jeg virkelig gleder meg til ved å bli frisk igjenn er å atter få gå på disse flotte fjellene med den flotte mannen min!

sunnmc3b8re-1

sunnmc3b8re-2

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

33 KOMMENTARER

 1. Så fint å høre om din nydelige bryllupsdag og forholdet til mannen din 🙂 Ekte følelser er alltid rørende å lese og oppleve.

  Bildene fra Sunnmørsfjellene er usigelig vakre, det midterste var helt fantastisk! Og det er i Norge! Hurra for det flotte landet vårt 🙂 Og deg!

 2. Jeg glemte å si at Minette er en rose Cristina bruker mye til rosegeléen sin. På et hagebesøk hos henne testet vi ulike sorter, Minette vant 🙂 Nam nam

 3. Så herlig lesing og så flott å les om mannen din.
  Vi som lever med kronisk sykdom vet jo at det er en belastning for familien. og at det ligger mye tryghet i at de rundt oss stiller opp .
  Ha en fin dag videre
  Klem

 4. Gratulerer!

  Eg er gift med mannen eg forelska meg i som sekstenåring. Me har vore gift i 32 år den 7. august. Me har ikkje gått heilt problemfrie gjennom livet (sjukdom både for meg og eit av barna ++), men han er framleis min livs kjærleik og mannen med stor M i livet mitt!

  Me er heldige du og eg 🙂

  Då me gifta oss talte presten over eit bibelsitat som sa; bær børene for kvarandre.

  Så er det ikkje berre om å gjere å finne den rette, men også å vere den rette!

 5. Takk for gratulasjoner alle sammen! Kjempehyggelig 😀 (også takk til venner og familie som har sendt hilsen på mail og sms!)

  Jeg har også hørt Cristina skryte av Minett til gele, og har tenkt jeg skulle prøve det et år, rosegele er artig 🙂

  Jeg hadde nylig blitt syk når vi giftet oss, heldigvis var jeg bedre da enn nå, så jeg greide å gjennomføre store deler av dagen, men jeg synes det var fryktelig at mannen skulle gifte seg med en syk kone med ukjent helbredsprogresjon. Men, det er nå slik det er, og heldigvis har jeg aldri tvilt på at mannen er glad i meg, jeg synes bare han hadde fortjent bedre.

  Marie, det er vel kjernen i et godt forhold tror jeg, at man er der for hverandre. Mannen bærer for meg nå, men jeg støtter han når jeg kan jeg også. Også må jeg bare ha langt perspektiv på ting, jeg skal jo ikke forbli syk evig!

 6. Gratulerer med dagen!
  Jeg ble rørt av hva du forteller.
  ***
  Fikk meg til å tenke på at jeg har vært heldig også. Traff min mann som 16 åring, som siden har stått ved min side i gode og dager med utfordringer.
  De siste tre årene har jeg vært hjemmeværende.
  Ha en nydelig dag Anne:)

 7. Gratulerer så mye med dagen, Anne! Jeg giftet meg også på en 7.juli, men det er 19 år siden nå! Jeg er ikke lenger gift, men jeg tenker på denne dagen likevel ;o) Håper dagene blir lettere for deg/dere etterhvert, og at du blir bedre! Sunnmørsalpene er storslått, og du har kommentert bildene jeg har lagt inn i bloggen min, fra Hjørundfjorden! Da blir jeg jo litt nysgjerrig på hvor mannen din er ifra! Er dere her oppe av og til?

 8. Å finne kjærligheten kan være vanskelig. Likeledes å våge å ta den imot. Du er heldig. Du har klart begge deler. Gratulerer med Dagen!

 9. Gratulere med dagen Anne og gratulerer til Mannen i ditt liv!
  Det er så godt å høre om alle dem som sier at de er glade i hverandre og som lever som de mener det.
  Jeg vet at han må ta de tygste og fleste gjøremålene hos dere fordi du er syk, men han gjør det jo fordi han er glad i deg, og det er rett som Marie sier at man skal være den rette for hverandre. Jeg vil tilføye at jeg tror han er heldig som har fått deg.
  Jeg har selv vært gift med mannen i mitt liv i 31 år og jeg kunne ikke tenke meg noen annen mann. Han må som din gjøre mye av det som skal gjøres i et hus og hjem og hage.
  Men en dag skal jeg og bli frisk og da kan jeg ta igjen litt for han.

  Det var noen aldeles nydelige naturbilder, jeg kan veldig godt forstå at du ønsker deg opp i de fjellene.

  Jeg ønsker dere mange gode år!

 10. Takk for gratulasjoner alle sammen! Kjempehyggelig 😀 (også takk til venner og familie som har sendt hilsen på mail og sms!)

  Jeg har også hørt Cristina skryte av Minett til gele, og har tenkt jeg skulle prøve det et år, rosegele er artig 🙂

  Jeg hadde nylig blitt syk når vi giftet oss, heldigvis var jeg bedre da enn nå, så jeg greide å gjennomføre store deler av dagen, men jeg synes det var fryktelig at mannen skulle gifte seg med en syk kone med ukjent helbredsprogresjon. Men, det er nå slik det er, og heldigvis har jeg aldri tvilt på at mannen er glad i meg, jeg synes bare han hadde fortjent bedre.

  Marie, det er vel kjernen i et godt forhold tror jeg, at man er der for hverandre. Mannen bærer for meg nå, men jeg støtter han når jeg kan jeg også. Også må jeg bare ha langt perspektiv på ting, jeg skal jo ikke forbli syk evig!

 11. Gratulerer med dagen!
  Jeg ble rørt av hva du forteller.
  ***
  Fikk meg til å tenke på at jeg har vært heldig også. Traff min mann som 16 åring, som siden har stått ved min side i gode og dager med utfordringer.
  De siste tre årene har jeg vært hjemmeværende.
  Ha en nydelig dag Anne:)

 12. Tusen takk for alle hyggelige hilsnene! *kjempleklem* til alle som vil ta i mot 🙂

  Han ringte nettopp, og det var veldig godt å få snakke med han. Rart og fint å ha den gode følelsen av hjerteklapp fordi man ser sin kjære, den har jeg nå 🙂

 13. Gratulerer med dagen begge to. Koselig lesing. Ønsker dere mange gode år. At du har en snill mann betyr at han også har ei snill kone, sant?!
  Klem.

 14. Så flink du er å sette pris på andre og å SI DET! Det høres ut som om han har en skjønn og omtenksom kone også da! Gratulerer med bryllupsdagen! Herlig blogg du har, litt annerledes enn mange andre jeg har vært innom. Håper dine dager er gode, på tross av sykdom og det hele.
  Ønsker deg en flott sommerkveld.
  Klem fra Solveig

 15. Gratulerer så mye med dagen! Herlig og inspirerende side. Kanksje vi ses en dag. Ønsker deg og dine en herlig sommer. Signe

 16. Gratulerer med dagen. Flott å lese innlegget ditt om den vakre vielsen. Jeg har selv hatt syk mann. Han ble frisk, men det var tøft da det sto på, men vi kom styrket gjennom det!
  Ønsker deg god bedring, og håper du blir frisk snart. Høres ut som du har en alle tiders mann, og at han er like heldig 🙂

  Hilsen Margrethe

 17. Gratulerer så mye med dagen!
  Det var så fint å lese det du har skrevet, og så flotte bilder du har lagt inn.
  Selv har jeg vært gift med mannen i mitt liv i over 40 år, og kunne ikke tenke meg å bytte ham ut. Livet har gitt oss noen harde slag, men det har bare styrket samholdet og kjærligheten.

 18. Gratulerer så mye med dagen til deg og Mannen i ditt liv! Det var godt å lese det du skrev. Stor klem!

  Jeg er også en av de heldige. Jeg traff min Mannen da jeg allerede var syk. Jeg hadde en kraftig nedtur like etter at vi traff hverandre. Helt nede på kjempeemosjonell, massesymptomer og trenger hjelp til å spise. Jeg krøllet meg sammen og orket ikke belastningen av følelsene en gang. Men han ble, han. Med omsorgsfull hånd og masse humor.

  Vi er heldige!

  Fine, fine Mennene.

 19. Så utrolig hyggelig med alle hilsnene! Tusen takk 😀

  Det er godt å være en del av et forhold hvor vi begge respekterer og forstår hverandre. Vi er veldig trygge på hverandre og vår kjærlighet 🙂

 20. Så hyggelig innlegg dette var. Nydelige bider, særlig av fjellene. Gratulerer så masse med bryllupsdagen. Dere har nok vært heldige med hverandre 🙂

 21. Så koselig! Vel overstått! Fikk meg til å tenke litt på mitt eget bryllup, brudebukett (som også besto av roser. Knopper innerst og roser utover til en rund bukett), fantastiske mann og hvor heldig jeg er 🙂
  Takk for inspirasjonen og nydelige bilder!
  Klem Rutt

 22. Det er så koslig med alle hilsnene 😀 Det er så rart å være hjemme alene uten mannen, men samtidg fint å kunne kjenne litt på at jeg savner han og er glad i han 🙂

  Rutt, hyggelig at du fant fram til meg 🙂 Alle vi som har noen som er glad i oss, og som vi får lov til å være glade i er superheldige!

 23. […] Juli. Juli var våt, rekordvåt, juli var så våt at det var våtere i Oslo enn Bergen, og det var ikke tørt i Bergen heller akkurat… Men hey, alt regnet førte jo til at jeg kunne dyrke mygglarver i hagen, også skal det jo sies at det for denne syke kropp var bedre med regnet en den vanvittige varmen vi hadde hatt. Og det blomstret jo litt forde, som for eksempel rosa mjødurt, og favorittgresset silkebygg. Også feiret mannen og jeg to års bryllupsdag 😀 Fine mannen. […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips