2009 – Ett sammendrag :)

Litt utpå året kom vi før jeg fikk satt sammen årskavalkade, men her er den altså. Håper det kan gi fine gjensyn for gamle lesere og noen nye glimt for nye lesere.

Det er forresten snart bursdag på denne bloggen, så kom innom på søndag for da blir det litt feiring 🙂 Det er altså snart to år siden jeg startet opp Moseplassen, før det hadde jeg blogget en periode gjennom hagegaldagbøkene, men jeg fikk ikke helt fot for det, det var først når jeg flyttet til blogspot at jeg ble glad i å blogge. Og glad i å blogge har jeg virkelig blitt!

Januar: Feiret ett års bloggbursdag med å skrive en årskavalkade over 2008 Spiret og spiste grønnsaksspirer, kjøpte frø fra en masse nettbutikker, og nøt solnedganger.

Februar. Ute står istappene fra taket til bakken, men inne er såingen i gang. Her representert med blodbegerfrø, som slettes ikke ville spire. Jaja, bedre lykke dette året? I februar så skrev jeg også mitt aller mest populære bloggtips, hvordan lage tre kolonner på blogspot.

Mars. Trekkfuglene inntar Moseplassen, og jeg forsøker å holde orden på de. Jorda varmes og de første spirene viser seg. Hagebøkene brukes flittig, her kan du lese om en av mine favorittoppslagsverk

April. April er vår og spirer og spenning. Hva kommer opp? Hva står egentlig hvor? Våren var herlig og varm og tørr, og gledene mange 🙂

Mai. Ekornmåned… I starten av mai dukket et ekorn opp etter lang tids fravær. Etter noen uker så jeg at det hadde våte patter og jeg forsto at dette var en mamma, og helt mot slutten av mai kom årets beste hageopplevelse, jeg fikk to små ekornbarn. De ble faste gjester i hagen til slutten av juni, da ble de ble skremt vekk av naboens motorsag samt en telemontør. De gav meg utrolig mye glede mens de var her, herlige små skapninger 😀 Bloggen ble flyttet fra blogspot og hit på eget domene, et bytte jeg er utrolig fornøyd med, og som jeg håper dere lesere også synes var bra. Litt hagearbeide ble det gjort, blant annet pottet opp noen ampler med bleiefyll, også beundret jeg den herlige forglemmegeisøsteren.

Juni. Dette var den måneden moseplassen ble oppforstringsanstalt. Det flommet over av søte babyfugler som fikk mat og lærte å bade. Jeg er ekstremt motivert for å fore ivrig på våren og vedlikeholde fuglekassene vår i år kan man si… Se postene moseplassen zoologiske barnehage del en og del to Juni er også måneden for peoner, en vanvittig flott bukettblomst, og gullregn som kan formes til portaler.

Juli. Juli var våt, rekordvåt, juli var så våt at det var våtere i Oslo enn Bergen, og det var ikke tørt i Bergen heller akkurat… Men hey, alt regnet førte jo til at jeg kunne dyrke mygglarver i hagen, også skal det jo sies at det for denne syke kropp var bedre med regnet en den vanvittige varmen vi hadde hatt. Og det blomstret jo litt forde, som for eksempel rosa mjødurt, og favorittgresset silkebygg. Også feiret mannen og jeg to års bryllupsdag 😀 Fine mannen.

August. En sommermåned, visstnok. I august hadde den månedlige konkurransen temaet Frøken Rose, og du verden for et engasjemang det gav. Hele 50 ulike deltagere! Sommerfuglbusken vi kjøpte på våren blomstret, og med den kom en masse fine sommerfugler.

September. Etter en rekordvåt sommer fikk vi en fin høst, og høst betyr slettes ikke hageslutt. Høststaudene sto nå på sitt stolteste, både georginer og høstfloks er to av mine kjæreste hagevenner 🙂 Asarinaen begynte omsider å blomstre, den var sådd i starten av året, og trengte tydeligvis goood tid. Nå står det en potte til overvintring oppe, håper å få den i blomst tidlig i år, for flott er den unektelig.

Oktober. Nattefrosten kom tidlig, men det stoppet ikke månedsjordbæra fra å ha gode bær. Hadde jeg kun hatt en minibalkong med bare en potte, så hadde den potten hatt månedsjordbær i seg, det er garantert! Høstfargene inntok bladverket, men også himmelen ble farget orange. Det var på høy tid å vise fuglene ekstra oppmerksomhet, og jeg lagde en haug hjemmelagede meiseboller.(fettkartonger)

November. Ringblomsten som står inntil kjellermuren holdt ut og sto der og skinte som ei sol. Helt vanlig ringblomst som har sådd seg selv. Den fancy jeg sådde gav opp en måned tidligere. Jordbæra viste seg som en fantastisk høstbladplante, og den 11. kom det første snøfallet

Desember. Lagetingmåned. Jeg søkte og lette og spurte en mengde blogger om å få låne bilder, og satt sammen til en stor kransepost. Over 40 ulike kranser i ulike materiale og former. Jeg laget også mosekuler, moseformer, og viste frem min og andres adventsstaker. Og den røde rosen i solveggen holdt ut.

__________

Dette var litt av mitt år, hvordan var ditt? Om du går i denne tråden på hagegal finner du flere andre hageres hageår 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

28 KOMMENTARER

 1. Så flott for meg som ikke har fulgt deg i hele 2009 å få denne årskavalkaden! Takk skal du ha! 😉
  Neste år, kan jeg se og kjenne igjen, for nå leser jeg alt du legger ut. En fin og også lærerik blogg som jeg har stor glede av.
  Ha en fin dag, fra Eirin.

 2. Flott tilb<akeblikk ,feswtlig å se både ekorn og spurven.
  Har lest en plass at det er like viktig å fore fuglene
  på vårparten , for da trenger de ekstra mye næring.
  Klem

 3. Nydelige bilder og hyggelig kavalkade….Jeg er også veldig glad i hage, men er litt for utålmodig. Får ikke til fine bed, men krukker går greit!! Har allerede kjøpt litt frø også:-) AnneK

 4. Gratulera med bursdag på Søndag:). Flott sammendrag, da ser vi så flittig og dyktig du er.
  Kjempeblogg og takk for all hjelp.
  Elles har du gjort noko fantastisk ved å samle hageblogger på ein plass, det er heilt supert.
  Eg er så takknemlig for det arbeidet du har gjort her, veit ikkje heilt kor eg skal få takke deg nok.

  Stor bursdagsklem !

 5. Flott oppsummering av fjoråret.
  Hagen har mye fint å by på, gjennom hele året,
  og det har du her også.
  Spennende, informative og fine poster.
  Også konkurransene da…
  Til glede for mange av oss!
  Gleder meg til å kikke innom deg i fortsettelsen også.
  Ønsker deg et godt bloggår! 🙂

  P.S.
  Som du kanskje har lagt merke til så har jeg byttet navn på bloggen min. Måtte forenkle og forkorte litt… 😉 Neste gang du «rydder» opp i listene, så kan du gjerne linke til meg med den nye tittelen.
  Om du vil, så kan du gjerne flytte meg over i den andre kategorien også. Siden jeg blogger om litt av hvert, ikke bare hage.

 6. For en fin oppsummering du har laget, gleder meg til å fortsette å følge denne nydelige bloggen din med de vakre bildene- spesielt av de flotte ekorn dine.
  Klem

 7. Laila-Kari, ja, jeg pleier å predike foring ut fugleungeperioden. Foreldrene sliter som de gjør med å finne mat, og en foringsplass kan gjøre stor forskjell. Selv om det er vår i lufta så har ikke insektene nødvendigvis kommet opp i høyt antall, og det er jo som kjent ikke noe frø eller bær igjen. Noen fugler spiser faktisk blomster/blad knopper, men det er vel ikke det mest energigivende.

  Thusnelda, så hyggelig å høre 🙂 Jeg burde egentlig reklamere mer for http://hageblogger.blogspot.com/ men jeg glemmer det liksom bort, den er så innarbeidet for meg, hehe, litt som hagegal egentlig.

  Ida, oki 🙂 Da har jeg linket inn på nytt i den blanda lista.

  Til alle dere andre som skrive så fine kommentarer, takker for det 🙂 Det er nå ekstra trivlig å høre at dere liker dere her, ikke bare se besøkstallene.

 8. Nydelig årskavalade du viser her. Jeg sitter her med ungene mine og ser på de herlige bildene av ekornene…Skjønne:-)

  Angående min desperasjon i går…det er fixet! Beklager at jeg heftet deg med mine dataproblemer, men etter å prøve og feile i går kveld og i dag, så ble det endelig løst.

  Har en fortsatt fin kveld!

  Klem Anita

 9. Gratulera med bursdag på Søndag:). Flott sammendrag, da ser vi så flittig og dyktig du er.
  Kjempeblogg og takk for all hjelp.
  Elles har du gjort noko fantastisk ved å samle hageblogger på ein plass, det er heilt supert.
  Eg er så takknemlig for det arbeidet du har gjort her, veit ikkje heilt kor eg skal få takke deg nok.

  Stor bursdagsklem !

 10. Flott oppsummering av fjoråret.
  Hagen har mye fint å by på, gjennom hele året,
  og det har du her også.
  Spennende, informative og fine poster.
  Også konkurransene da…
  Til glede for mange av oss!
  Gleder meg til å kikke innom deg i fortsettelsen også.
  Ønsker deg et godt bloggår! 🙂

  P.S.
  Som du kanskje har lagt merke til så har jeg byttet navn på bloggen min. Måtte forenkle og forkorte litt… 😉 Neste gang du «rydder» opp i listene, så kan du gjerne linke til meg med den nye tittelen.
  Om du vil, så kan du gjerne flytte meg over i den andre kategorien også. Siden jeg blogger om litt av hvert, ikke bare hage.

 11. Så koselig å høre Anita at bloggen min er familieunderholdning 😀
  Og bloggspørsmål er alltid greit, du er slettes ikke alene med å ha problemer med lenkelistene om dagen, håper det bedrer seg snart.

  Monica, ja, hehe, jeg har sittet og siklet over andres vårbilder på kavalkader, så jeg tenkte jeg kunne sikle litt på mine egne også 😀

 12. Nydelig årskavalade du viser her. Jeg sitter her med ungene mine og ser på de herlige bildene av ekornene…Skjønne:-)

  Angående min desperasjon i går…det er fixet! Beklager at jeg heftet deg med mine dataproblemer, men etter å prøve og feile i går kveld og i dag, så ble det endelig løst.

  Har en fortsatt fin kveld!

  Klem Anita

 13. Så koselig å høre Anita at bloggen min er familieunderholdning 😀
  Og bloggspørsmål er alltid greit, du er slettes ikke alene med å ha problemer med lenkelistene om dagen, håper det bedrer seg snart.

  Monica, ja, hehe, jeg har sittet og siklet over andres vårbilder på kavalkader, så jeg tenkte jeg kunne sikle litt på mine egne også 😀

 14. Så fin allsidig kavalkade!
  Fantastisk hva du har delt av dine kunnskaper, gitt inspirasjon til å prøve nye hagevekster, samt dine konkurranser som gleder og får frem drivkraften i meg!
  Gleder meg til å følge deg fremover!
  Ha en fin dag!

 15. Kavalkaden din minner meg om at det faktisk kommer til å bli vår og sommer igjen:-) Deilig! Merker jo allerede nå at det har blitt lysere. Takk for hyggelig kommentar hos meg forresten! Ha en fin helg, hjertelig hilsen Hanne.

 16. Så hyggelige kommentarer 🙂

  Det var overraskende gøy å gå gjennom alle bloggpostene for året for å finne noe å trekke frem, masse gjensyn for meg også 😀

 17. Kjempeflott kavalkade! Det gjør ikke noe om den kommer litt ut i januar – like greit at ikke alle kjører kavalkader på en gang :o)))))
  Du er så utrolig flink å ta bilder. Det er en glede å skrolle nedover fra det ene blibkskuddet til det andre. Det med ekornet som kupper melkekartongen, kunne jeg tenke meg å ha på veggen :o)))))
  Så kjekt for oss bloggere at du startet Moseplassen. Er ofte innom og kikker på ett og hint uten at jeg betandig får lagt igjen et spor. Må innhente noen hagetips nå i tiden fremover:o))
  Ha en fin helg.
  Klem fra Solveig

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her