Sommerlengt… så seg ut av sorgen?

Uff, jeg er lei vinteren allerede. Fælt å si det, men det er sant. Jeg kan forsatt glede meg stort over alt det fine vinteren får til, med snø og rim og Frøken Frost, men jeg har nå begynt å lengte etter våren. Det er egentlig ikke vinterens skyld, jeg har ikke noe mot vinteren, det er bare det at den gjør at jeg føler meg så innestengt. Hagen er full av snø, og jeg orker ikke brøyte meg vei, og uansett så er det jo kaldt ute, og ingen blomster heller.

Nei, jeg har begynt å vente på sommer, og vår, med spirer og duft og sol og varme. Og det begynner å klø i såfingrene. Frøboksen er funnet frem, og der er det jo en mengde frø jeg kan så, og så har vi alle frøbutikkene, som er fulle av fristelser, (se her for en liten oversikt over nettbutikker som selger frø). Valgets kvaler… Jeg hadde tenkt å vente litt til med å så, men, ja, litt spirer inne kunne vel hjelpe litt på veien mot våren?

Så, hva å så? Vel, jeg veit ikke helt. Om jeg finner igjen blodbegerfrøene så blir det en runde av de, blodbeger er fantastisk flott, også har jeg lyst til å så noen nye klatrere, iallefall cobea. Helt sikkert er det at jeg skal så en real runde med frø til den hvite månedsjordbæra, planen er å sende de til Hagegals stand på Hagemessa 2010 som avholdes på Lillestrøm i starten av april. Ja, også kommer jeg nok til å sette i gang med innesalat, litt grønt snop i potter.

Hmm, merker jeg får enda mer lyst til å så nå, hehe. Ble i bedre humør bare av å tenke på det 😀

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

20 KOMMENTARER

 1. Det er vel tanken på vår og sommer som holder oss oppe? Gleder meg veeeelig til å fortsette mitt prosjekt «drivhus». Deilig tid å begynne med planlegging. Innesalat…det har jeg ikke sett før…hm..det må jeg prøve!
  Ha en fortsatt god lørdag. Nå skal jeg se litt herrehåndball 😉

  Hilsen Marte

 2. Er kjempelei vinteren jeg også og som bergenser så lengter jeg etter regnet! 5 uker med snø og kuldegrader, er mer vinter enn vi herover kan klare.
  Vi er vant til 10 grader å regn uansett hvilken måned kalenderen viser.
  – men blomsterbildene dine hjelper på da!

 3. Jeg liker at det er ulike sesonger, at hagen skifter så mye gjennom året. Og jeg frydes over snø og vinter. Men nå er det nok. Hadde jeg enda hatt form til å frese rundt på snowboard og akebrett så hadde jeg nok satt pris på å få ha vinter lengre, men sånn er det nå ikke, og nå vil jeg ha vårsol og snøsmelt og solvegg 🙂
  Vi får smøre oss med tolmodighet marte og Petunia, og både så og bla i gamle bildearkiv.. Har forresten en oppløftende ide til neste frøken konkurranse 😀

 4. Anne, nå er vi faktisk snart ferdig med januar ;o) Og februar er en kort måned. Mars, ja de begynner det å tine både over og under snøen, er det ikke sånn da?
  I mellomtiden koser vi oss med å så, surfe rundt på nettbutikker (farlig) titte på hva andre sår, sjekke enda mer på nettbutikker etter disse ;o) Jaja, frøboksen er aldeles for liten, kan du skjønne! Finne en ny og større! (Det som ikke blir sådd i år, kan vi jo så til neste år!)
  Jeg har kjøpt endel frø på nett, både fra Impecta, Zimtrade, Plant-World-seeds,,men fra sistnevnte har jeg ikke fått noe enda! Bestilte 7.januar! Håper de kommer snart!
  Friskt mot, Anne, tiden går fort syns jeg! Våren kommer også i år!
  Klem!

 5. Åh, i motsetning til Petunia så er jeg en lykkelig bergenser i disse tider. Alt er bedre enn måned etter måned med siperegn – og det hadde nok vært alternativet, er jeg redd.
  Meeen – det er klart jeg lengter etter våren, jeg også. Såpass at jeg faktisk har fått de første frøene i jorden i dag – juhuu 😀

 6. Jeg har hatt gleden av at det har spirt denne uken. Og jeg kjenner at det klør etter å så mer. Vinteren og snøen bare later jeg som ikke er der………….

 7. Krepsemor, joda, hehe, man kan jo se sånn på det, tiden går på sett og vis fort.

  Det er skikkelig rart for meg å være lei vinteren allerede, jeg pleier da ikke det (tror jeg, husken kan jo være selektiv..). Nuvell, den er nå her og det er det lite å gjøre med, flammekaster i hagen løser liksom ikke problemet 😉

  Visst er det fint ute, men det er ikke fint å være ute, for meg.

  Så kjekt at så mange av dere har begynt å så da, ser jo at det sås i alle bloggene om dagene, spennende å se når spirene dukker opp 😀

 8. Begynner å bli litt lei jeg og . Synes det er flott med snøen,men dette er vi ikke vant til her i Bergen.
  Mer snø kommer ,vi er lovet en halvmeter til onsdag.
  Får nyte vakre blomsterbilder i mens
  Kle

 9. He… Vi venter på Mars her. Pleier å komme mye snø her da. Bare jeg blir ferdig med denne hærsens bronkitten som kom snikende igjen i går…Nå er det ett år siden sist, usj! Måtte jeg få den i år også. Urettferdig!
  Og så jeg som ikke er ferdig med ski, hytteturer, vinterferie, påske. Sukk..

  Minsten «bor» ute sammen med nabogutten i ei snøhule de har bygget. Snø og unger = uteliv. Det er så flott!

  Mailer deg snart jeg, Anne. Noe fustrert hageblogger jeg nå, sjø. Noe i gjære i nabolaget…

  Klem:)

 10. Nå kommer jeg på at det er på tide å så blodbegerfrø. Er bare et år jeg har lykkes skikkelig med de, men jeg prøver igjen i år også. Tror det har noe med frøene å gjøre, eller er det meg som gjør noe galt?

  Hvite månedsjordbær hadde jeg for første gang i fjor. Det ble ikke så mye bær da , men plantene var jo små enda. Er veldig glad i de røde også. Gir bær hele sommeren.

 11. r vel i grunn litt enig ja, selv om vinteren har vært vakker, kald og med snø i år. Mulighetene er nok mye større til det meste i sommerhalvåret, og ikke mnst slipper man alt kles ksoset, he he

  Fin søndag til deg.

 12. Ja jeg lengter også etter sol og varme og trives nok best med den årstida…men som du vet synes jeg faktisk vinteren sånn som den er nå med snø og ski føre og av og til sol er fantastisk..

  Men enig med deg, det går mot enda bedre tider

  Klem Marianne

 13. Liker vinteren jeg.
  Men så er det ikke hvert år at vi har så fin vinter her på Sotra, som vi har dette året. 😉

  Ble i godt humør og nesten litt våryr av innlegget ditt, jeg også. 😉
  Frøene er hentet frem, og ligger på kjøkkenet.
  Skal sortere og virkelig kose meg!

  God søndag!

 14. Så fint at dere deler deres vår og vintertanker 🙂 Det er kjekt å høre vi er flere som lengter, og det er kjekt å høre dere som trives 🙂 Også er det jo alltid kjekt å høre at folk sår 😀 hehe

  gooood søndag alle sammen!

 15. Vinterdeppen har absolutt gjort sitt inntog. Men nå er det bare 1 tøff vintermåned igjen, mars KAN være mild og fin om den vil. Og jeg merker at det er lysere nå, det hjelper.

  Jeg har kjøpt frø til hvite månedsjordbær etter at du anbefalte dem så varmt 🙂 Men vi må vel vente litt med å så, når pleier du å sette i gang? Jeg skal ha mine i en stor urne, er spent på om de vil klare vinteren i den.

 16. Ja jeg lengter også etter sol og varme og trives nok best med den årstida…men som du vet synes jeg faktisk vinteren sånn som den er nå med snø og ski føre og av og til sol er fantastisk..

  Men enig med deg, det går mot enda bedre tider

  Klem Marianne

 17. Liker vinteren jeg.
  Men så er det ikke hvert år at vi har så fin vinter her på Sotra, som vi har dette året. 😉

  Ble i godt humør og nesten litt våryr av innlegget ditt, jeg også. 😉
  Frøene er hentet frem, og ligger på kjøkkenet.
  Skal sortere og virkelig kose meg!

  God søndag!

 18. Så artig da Ninni, at du har kjøpt frøene 🙂 Jeg husker ikke akkurat når jeg sådde i fjor, men jeg tror ikke jeg sådde de før i slutten av februar, og det holder. Jeg har latt noen av mine overvintre i urner, så jeg får se hvordan det går, de virker mer robuste enn man skulle tro. Jeg skal så de litt tidligere i år så de blir i brukbar størrelse til messa, plantene holder seg ganske små ganske lenge.

 19. Ja det er berre å starte å så. Heime hjå mor mi spirar både det eine og det andre allereie :)Og tenkt det er no ikkje så lenge att før det er vår…mars er enno ikkje mild..men det ljosnar i april..

  Britt

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her