Hurra! Gøy å holde foredrag :)

Se. Så lettet og glad kan man se ut etter endt foredrag 🙂
I helgen holdt jeg foredrag på hagemessa om hageblogging. Jeg var på forhånd bra nervøs, men det gikk bedre enn jeg fryktet, og var virkelig veldig morro 🙂 Håper foredragene kan bidra til å friste flere inn i hagebloggverdenen.

Så. Da har jeg gjort det også. Holdt foredrag altså. Jeg har jo holdt en par taler og presentasjoner før jeg ble syk, så jeg var ikke helt uforberedt, men foredrag er nå noe helt annet, og med et helt annet publikum enn jeg har hatt før. Jeg måtte virkelig puste dypt når vi var på vei inn på messa, men vel inne så falt jeg heldigvis fort til ro.

Mye av gleden min over å ha gjennomført dette kommer jo av at jeg i fire år nå har vært for syk til å kunne gjøre stort annet enn å ligge hjemme på sofaen. Dette blir dermed en av flere ting som virkelig poengterer at jeg har blitt mye bedre, og som gir meg litt selvtillit i forhold til at jeg kan ha noe å by på når jeg etterhvert skal tilbake i jobb. Bloggen er genial slik, den lukker opp dører og gir meg mulighet til å gradvis komme tilbake til et arbeidsliv.

Og hei og takk til alle som kom innom meg før og etter foredragene. Det var kjempeartig å få hilse på dere! *klem* Men jeg må bare innrømme at jeg ikke husker hvem dere var alle sammen, var litt oppspilt… Håper vi kan møtes en annen gang, hvor jeg forhåpentligvis er litt mere med.

Nå er jeg skikkelig sliten og har litt vondt og må prøve å hvile litt. Men jeg er ikke så sliten som jeg fryktet, hurra for det også 🙂 I det hele tatt: HURRA! (og forresten, blåveisen min blomstrer. Hva kan man vel si, annet enn hurra!)

(Dersom du vil lese andres blogginnlegg fra messa så har jeg laget en lenkesamling, og om du kom innom for å finne frem til sider jeg nevnte i foredraget så finner du de her.)

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

40 KOMMENTARER

 1. Hurra,hurra,hurra! Dette var skikkelig gøy å lese. Så godt at du er blitt så mye bedre og så godt at du fikk god følelse av mestring 🙂 Smiler med hele fjeset!

 2. Gratulerer med alt, Anne! Utrolig godt med mestringsfølelse og at du er på bedringens vei. Og du – takk for alt DU gjør for hageblogging og hageelskere over hele landet. <3

 3. Syns det er godt å lese et så sprudlende innlegg Anne!!
  Morsomt at bloggere man har kjent fra «den spede begynnelse» – ender opp med det du gjorde nå! – blir stolt av deg vet du!

  jeg skal i gang igjen selv også, har vært litt langt der nede men nå er det vår!
  Jeg følge meg litt smågal i går der jeg satt på knærne og ropte høyt «næmmen jøss der er dere ja» til noen harde knopper fra bakken. Godt ingen så meg. Tror jeg da haha!

  Ha en knall dag! – fuglene kvitrer og det spirer og gror –

  Tone

 4. Tone, det der gjør jeg da hele tiden! Sitter og snakker strengt til frø som ikke spirer fort nok, og gledesstrålende til planter som oppfører seg pent. Hehe, naboene hører vel noen av utbruddene mine, men pøttsann 😉

  Takk Bothild og Gunn Beate 🙂

 5. Hei, Anne. 🙂

  Wow, altså! Gratulerer så mye med foredraget! Jeg skjønner godt at du var nervøs! Jeg var helt shaky Stevens, da jeg skulle holde tale i bryllup i fjor, også. 🙂 Men det går gjerne bedre enn man har fryktet, og det er så herlig når man har fått det til. 🙂 Et stort HURRA for at helsa di fortsatt er bedre!

  Klem fra Renate (fra forumet). 🙂

 6. Syns det er godt å lese et så sprudlende innlegg Anne!!
  Morsomt at bloggere man har kjent fra «den spede begynnelse» – ender opp med det du gjorde nå! – blir stolt av deg vet du!

  jeg skal i gang igjen selv også, har vært litt langt der nede men nå er det vår!
  Jeg følge meg litt smågal i går der jeg satt på knærne og ropte høyt «næmmen jøss der er dere ja» til noen harde knopper fra bakken. Godt ingen så meg. Tror jeg da haha!

  Ha en knall dag! – fuglene kvitrer og det spirer og gror –

  Tone

 7. Gratulerer så masse med veloverstått foredrag, skulle ønske jeg hadde vært der hvis det var mulig. Med alt du sitter inne med, er jeg helt sikker på at det har vært både interessant, morsomt og lærerikt. Medhurra!

 8. Hurra og gratulerer med vel overstått foredrag Anne. Det med å være nervøs for å stå foran forsamlinger og holde foredrag vet jeg alt om. Jeg fryktet det i mange år, men det går som regel veldig mye bedre enn man frykter på forhånd. Og så blir man mindre og mindre nervøs etter at man har gjort det noen ganger.

  Håper jeg får besøk av deg en eller annen gang utover våren/sommeren, det hadde vært kjempekoselig med besøk 🙂

 9. Det var kjekt og inspirerende å lese Anne. Gratulerer med vel gjennomført foredrag, og så kjekt at det har gått fremover med deg. Jeg befinner meg i samme situasjon og har for første gang et innlegg på noen sin konkurranse vårtegn hos deg. Bruker bloggen som deg fordi den gir meg noe – og nå etter å ha lest ditt innlegg så kan jeg jo drømme om at det en gang kan glede andre og fåmeg videre.
  Drømmene kan ingen ta fra oss!

  Tusen takk igjen og fortsatt god bedring

 10. Så godt at du er på bedringens vei og gratulerer med vel gjennomført foredrag. Dessverre så var jeg ikke på messa, men jeg kunne godt tenkt meg å høre på deg.
  Du var forresten kjempesøt i den lekre kjolen :-))

 11. Takk for alle støttende hilsener og gratulasjoner. Heldige meg som har så fine lesere 🙂

  Helene. Blogging er supert for å kunne gjøre ting i skritt. Her kan vi holde på når det passer formen, og ingen (eller i det minste få) forpliktelser når det ikke passer. Stå på Helene, og god bedring til deg også.

  New Dawn, takker 🙂 Jeg hadde lyst til å se like sprudlende ut utenpå som jeg følter meg inni 😉

 12. Du har all grunn til å være stolt og glad:) Flott foredrag var det og:) Jeg tør knapt å si noe i forsamlinger, så jeg synes du var kjempetøff:) Herlig å høre at du er bedre også, og heldige er vi som får nyte godt av ditt overskudd:):)

 13. Så gøy å lese. Fikk desverre ikke besøkt messa, men må innrømme at jeg har tenkt på deg, og ønsket at jeg kunne hørt på. Så herlig å høre at du er så forøyd og at ting ble bedre enn forventet. Gratulerer med innsatsen!!

 14. Så utrolig kjekt, Anne! Jeg var på messa på søndagen, skulle gjerne fått med meg foredraget ditt! Jeg suger til meg hageinspirasjon, vi prøver etter fattig evne å lage hage, men er på vaklende grunn….
  Hadde så lyst til å få vært med på siste utfordring, men det er ikke noe som titter frem her enda dessverre… litt tid enda 🙂
  Ha en fin kveld!
  klem
  Lise

 15. Så glad jeg ble nå! Det er godt å lese at det går fremover med deg og at du er fornøyd med gjennomført foredrag. Det er god inspirasjon for alle oss som håper på morgendagen:) De siste månedene har jeg nesten ikke orket å lese hageblogger, fordi det utførende leddet i hageplanene mine (min kjære – akkurat som hos deg;) ) også er satt ut av spill. Da er det godt å bli minnet om at ting kan snu!

  Vi fikk ikke med oss messen, min mann skulle vært på Villmark og Hytte, jeg på Hage og Hytte. Så flott at du har samlet lenker til massevis av innlegg, da får jeg det på en måte med meg likevel – uten å bruke krefter:D

  Jeg setter så umåtelig stor pris på at du gjør slike ting for oss, og TV-oversikten og fotokonkurransene. Takk for at du bruker kreftene dine på å dele alt dette med oss. Håper det vil gi deg rikelig med muligheter framover!

  Klem Linnette

 16. Gratulerer med vel gjennomført. Jeg syntes det var skikkelig synd at jeg ikke fikk det med meg. Vel, ellers må jeg si at antrekket var perfekt! Godt at du ikke var helt utslitt også. Hanne

 17. Så utrolig morsomt at det gikk så bra. Vet akkurat hvordan du føler det.. startet selv forsiktig i arbeidslivet i dag etter 3 års pause… så deilig å ikke bli så sliten i hodet som man trodde man skulle bli:) Forresten en utrolig vakker kjole du hadde på deg:)) Ha en fin kveld:)

 18. Ser nesten til Messa fra vinduet, og tittet ut igår og tenkte faktisk på deg (Som i at det er fantastisk at jeg husket det, og veldig tilfeldig!), og sendte en god tanke din vei. Skulle gjerne vært å sett deg men det får bli en annen gang! Men så gøy å høre at det gikk bra og at det føltes bra! *Tommel opp*
  😉

 19. Til foredragsholder Anne!
  Gratulerer!:) Kjempetøft gjort! Ja, det var nok en deilig følelse når det var over. Ser ut som om du holder på å lette ..
  Jeg gikk dessverre glipp av foredraget.
  Klem fra meg

  PS: Takk for koselige kommentarer på bloggen min!

 20. Tusen takk for fine kommentarer alle sammen!
  *klem*

  Kjolen var litt sånn på trass nesten. Sommerkjole med ullstrømper og ullkardigan… hehe, men vil man ha sommer så vil man ha sommer. Og jeg har aldri trodd på konseptet sommer/vintertøy. hihi.

  Marita og Linette, det er en utrolig god følelse å endelig begynne å funke igjen 😀

 21. Til foredragsholder Anne!
  Gratulerer!:) Kjempetøft gjort! Ja, det var nok en deilig følelse når det var over. Ser ut som om du holder på å lette ..
  Jeg gikk dessverre glipp av foredraget.
  Klem fra meg

  PS: Takk for koselige kommentarer på bloggen min!

 22. Tusen takk for fine kommentarer alle sammen!
  *klem*

  Kjolen var litt sånn på trass nesten. Sommerkjole med ullstrømper og ullkardigan… hehe, men vil man ha sommer så vil man ha sommer. Og jeg har aldri trodd på konseptet sommer/vintertøy. hihi.

  Marita og Linette, det er en utrolig god følelse å endelig begynne å funke igjen 😀

 23. Så flott å lese at alt gikk bra! Nå hadde jeg jo aldri trodd noe annet heller da 😀 Herlig bilde av deg øverst i innlegget; strålende happy (hurra!). Og så er jeg kry for å ha vært en bitteliten bit – takk!
  Nyt våruken uten «grue-gleding»!

 24. Jeg er så glad på dine vegne, for at du har blitt så mye bedre! Det syns jeg er det beste av alt!
  Og nå går vi mot en ny vår og sommer =) Jippi!
  Du fortjener all ros!

 25. Hurra hurra hurra Anne!

  Så bra at det gikk fint med innlegget ditt, og så bra at du er bedre! Takk for ett sprudlende og oppkvikkende innlegg! Du er super, og får i allefall meg i godt humør og får energien min til å boble!

  Hurra,hurra, hurra!

  Line

 26. Applaus, applaus! Og et herlig bilde av deg i blomsterkjolen, meget passende antrekk for anledningen! Skal sjekke lenkesidene dine vedr. messa.

 27. Bille, det var jo min ambisjon at vi fikk med mange hagebloggere, vise at vi var et felleskap, så da var det flott at jeg fikk låne bilder av dere, og fint at jeg kunne henvise til bloggene deres 🙂

  og takk krepsemor, line og berit 🙂

 28. Så bra, Anne 🙂 Grattis med vel overstått! Jeg er veldig imponert over mennesker som tør å ta steget ut og prate i forsamlinger. Ønsker å gjøre det selv, men tør ikke. Kjip følelse. Desto bedre å høre at folk gjør det selv om de er nervøse og gruer på forhånd. Da er det håp for oss alle 😉
  Vet ikke hva som gjør at du har vært satt ut av spill, men uansett så er det en deilig følelse når det begynner å gå framover igjen! Nyt det 🙂
  Sier meg enig i kommentarene om kjolen din. Nydelig! Fikk litt sånn Dorothy-i-the-wizard-of-Oz-følelse 😉

  Klem, Turid

 29. Bra jobbet.
  G. og ungene var innom de syns du var flink og gjorde det bra. Beklagelig så var jeg opptatt skulle hjerne ha vert der også men det gikk ikke denne gangen. Flott bilde foresten 🙂

 30. Gratulerer med gjennomført og overstått!
  Veldig inspirerende med virkelige fortellinger , fra virkeligheten!
  Ta deg en skikkelig hvil nå-og samle nye krefter!

  Jeg holder på å anlegge en liten pilefarm hos mine foreldre.
  Min far på 86 hjalp meg igår med å grave opp i mosehjørnet i haven,
  til stor jubel fra fugleorkesteret:-)

  God hvile. 😉
  Hanna

 31. Gratulerer med gjennomført og overstått!
  Veldig inspirerende med virkelige fortellinger , fra virkeligheten!
  Ta deg en skikkelig hvil nå-og samle nye krefter!

  Jeg holder på å anlegge en liten pilefarm hos mine foreldre.
  Min far på 86 hjalp meg igår med å grave opp i mosehjørnet i haven,
  til stor jubel fra fugleorkesteret:-)

  God hvile. 😉
  Hanna

 32. Turid, jeg blir alltid nervøs før jeg holder tale, men denne gangen var det nok litt tyngre. Men når jeg først er i gang så er det greit, det er bare litt stress rett før… og denne gangen var det ekstra styr fordi det var nytt og fordi det var så lenge siden. Men deilig å ha gjennomført 🙂
  Hihi, skulle gjerne hatt et par røde sko til antrekket 😉

  JH, det var kos at de kunne komme, og fullt forståelig at det ikke passet for deg. Vi sees kanskje til helgen 🙂

  Pilfarm hørtes bra ut. Håper du relokaliserte den fine mosen dere spadde opp 😉

  og igjen alle sammen, tusen-tusen takk for fantastisk hyggelige kommentarer!
  🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips