Når blomster får en betydning.

De siste dagene har det slått meg at blomster har en helt spesiell funksjon i sorgarbeidet. Oslos borgere og besøkende har fra første øyeblikk lagt ned blomster for å vise at de bryr seg. Jeg har sett blomster på veisperringene rundt bombeområdet, det store blomsterhavet ved domkirken, og på mandag fikk vi oppleve det vakreste jeg noensinne har sett, hvor ca 200.000 mennesker samlet seg på/ved rådhusplassen med roser i handa.

Det er ikke blomstene som er viktige, det er følelsene, men det å legge ned blomster blir en konkret handling. Det gir oss en mulighet til å vise at vi bryr oss. Og når vi så møtes av alle blomstene så får vi et bevis på at vi er del av et stort godt fellesskap, som heller vil vise kjærlighet enn hat.

Videoen er laget/ the video is made by: Fredrik Juel Hagen

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

 1. Jeg plukket blomster i haven min. Blomster jeg har sådd , plantet og passet på. Det var ekstra godt å få legge den buketten sammen med alle de andre foran Domkirken.

 2. En så utrolig vakkert film….snuffs!!
  Sitter i Sverige og pröver å ta inn allt jeg klarer. Önsker å finne en flagstang i morgen som jeg kan henge det Norske flagget på halv stang …
  Takk for dine vakre blomsterbilder…
  Blomster kan virkelig brukes til så mangt !
  Varm hilsen fra MineBlom

 3. En så utrolig vakkert film….snuffs!!
  Sitter i Sverige og pröver å ta inn allt jeg klarer. Önsker å finne en flagstang i morgen som jeg kan henge det Norske flagget på halv stang …
  Takk for dine vakre blomsterbilder…
  Blomster kan virkelig brukes til så mangt !
  Varm hilsen fra MineBlom

 4. Alle føler dette ille ,og en har ikke ord.

  Vil du ha noe og kose deg med til høsten og vinteren og liker håndarbeide stikk innom hos meg og bli med på mitt lotteri.
  Du kan vinne garn og mønster i islandsull ,valgfritt mønster og farger pluss bok med alle de fra tv serien ingen grenser som modeller.

  Ha en god helg ,Marit.

 5. Alle føler dette ille ,og en har ikke ord.

  Vil du ha noe og kose deg med til høsten og vinteren og liker håndarbeide stikk innom hos meg og bli med på mitt lotteri.
  Du kan vinne garn og mønster i islandsull ,valgfritt mønster og farger pluss bok med alle de fra tv serien ingen grenser som modeller.

  Ha en god helg ,Marit.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her