Fine opplevelser i kø :)

Dette har vært en fin, og strevsom vinter-vår. Jeg har helt feilberegnet hva jeg skulle ha overskudd til så jeg har fått gjort mindre enn jeg hadde tenkt og sliter litt med at jeg har lovet ting jeg nå ligger på etterskudd med, men jeg har også fått gjort ting jeg ikke har hatt mulighet til tidligere år. Absolutt bedre form enn i fjor, men fremdeles syk. (Selv om det sikkert ikke virker slik på dere så har jeg totalt sett mindre kapasitet enn det ellers friske folk har når de er så sjuke at de holder sengen, jeg er bare sabla sta og temmelig hardhent på å prioritere og internett-aktivitet er lavterskel. Og så har jeg en mann som gjør alt mulig for meg så jeg kan bruke overskuddet mitt fritt).

Men altså, ja. Flotte opplevelser, HURRA!
I går kveld var jeg på Gjennestad hagesenter og holdt foredrag. Veldig-veldig koselig! Stort publikum og veldig hyggelig tilbakemelding, er det noen sak å strekke seg litt da 🙂 Jeg gjør jo slikt som dette mest fordi det kjennes godt å bruke meg selv litt, fordi det er fint å vise meg selv at jeg ikke bare er syk. Uten blogg og magasin og alt det andre så hadde jeg hatt mye dårligere livskvalitet, men med dette så har jeg noe jeg veit jeg får til, og så er det lettere å ignorere alt det umulige.

Konkurransene jeg kjører har også gått veldig bra i år, fantastisk oppslutting om x-faktor og jammen mange som tar seg tid til å lete frem sammenplantninger og delta selv om det nok viser seg å være ett mer krevende tema enn jeg trodde (påmeldingsfrist natt til søndag). Det har dessuten vært ganske enkelt å få premier til konkurransene også. Det er nemlig også en greie jeg synes kan være krevende å ordne, men oppmuntrende å få til.

Av andre fine ting er utvikling for Hagemessen. Folk stiller opp for å bidra (vi trenger flere vakter mm!) og det er stor entusiasme. Jeg har lyst til å skape et hyggelig miljø på stand, og for å få til det så må jeg sende noen eposter hit og dit og høre om å få låne belysning, møbler og planter mm. Har ikke kommet så langt enda som jeg hadde tenkt, men en ting ser ut til å være i boks, og det er en mobil levende vegg fra Anlegg og utemiljø. Den er heeeelt blodfersk fra utvikling nå, så om de rekker å få vegg og planter hit i tide så blir vi en av de første stedene i verden denne veggen kan sees! Jeg synes sånn er stas, og håper det kan skape litt ekstra blest og engasjement rundt standen 🙂

Opplevelser i egen hage er det litt vanskeligere med. Jeg sliter litt med at jeg ikke har hatt overskudd til å ta tak i trinn to «transformer kaos til hage», men om jeg er flink og bruker skylapper så er det jo både snøklokker og ekorn i hagen. Og i går kjøpte jeg fire poser med vårplanter og om jeg smiler ekstra søtt til mannen i helgen så dukker det nok opp noen krukker med jord like utenfor terrassedøren, så skal jeg nok klare å få plantene oppi krukkene og omsider få litt farge å se på innenfra. Det endrer jo ikke pukk-situasjonen, men det er da et skritt i rett retning 😉

Og det er det viktigste, at jeg skritter i rett retning!

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

24 KOMMENTARER

 1. Det første som slår meg når jeg leser dette er, Anne.
  Hvilket overskuddsmenneske du må være når du er frisk 😉 Herlig hva du får til, selv når du er syk.

  Ekorn og snøklokker i hagen. Hvilken fryd! Her har jeg endelig blitt kvitt leiren og snekker kommer til uken.Ikke mye overskudd igjen her. Har spadd leire i ukesvis føles det som. Men….. Jippi. Kanskje jeg kan få litt hage igjen….

 2. Hei. Hage, blogg og kontakt med andre med samme interesser er god medisin for mange plager. Det har også vært min oppskrift på kroniske plager og jeg greier mer for hvert år. Herlig! Du har en spennende og inspirerende blogg som jeg titter innom ofte .Ha ei fin helg med alle dine prosjekter. Man får til det man vil, men det tar bare litt lengre tid når man har helsepalger.

 3. Hei Anne:)
  Jeg syns du står på noe UTROLIG..selv om du er syk..et opphav av gode ideer og smittende engasjement:))
  Flott å høre at foredraget på Gjennestad var vellykka…:)
  Ønsker god helg…og sett deg ut i solen og nyt våren nå:))

 4. Kjempebra! Godt å høre det er flere som nekter å la seg knekke fullstendig av sykdom og finner glede i de små ting. Hvert steg man tar er en bragd, og jeg er såvisst enig med deg i at bloggen feks. gir liv.
  Pass på så du ikke kjører deg ut, men gjør ting som kan gi deg smil og en viss energi. Det gir du såvisst en hel masse av selv. 🙂

  Stor Huldreklem fra ei som forstår. 🙂

 5. Kjekt å lese om dine fine opplevelser Anne! Jeg ble også grønn av misunnelse da jeg så de 4 gråpapirerte handleposene du har fått i hende. (Mest pga innholdet…)

  Håper din mann stiller med jord og krukke!
  God helg

 6. Ja, HURRA for flotte opplevelser 🙂 Det er så gøy å følge med på bloggen din. Den oser positivitet, og det er så herlig!!! 🙂

 7. At dere opplever bloggen som en positiv oase er helt super tilbakemelding! Det er mye å glede seg over i hverdangen. Og selv når jeg må lete litt så finner jeg alltids ettelleranna kjekt å fokusere på, og vips så har dagen min blitt litt bedre, og om jeg så kan spre det videre så er jo det fantastisk 🙂

  (Det er jo ikke dermed sagt at en skal fortrenge alt som er vondt, jeg har bare bestemt meg for å fokusere på det gode så ofte som jeg kan)

  Og ja Blomsterstjernen, brune papirposer, finnes nesten ikke finere ting en det!

 8. Hei Anne, det er flott at du av og til kan gje uttrykk for at ikkje alt er så bra. Mitt motto er at det er betre med dei tårene som får renne fritt enn dei som eg svel ned i magen. Å so er det no sånn at å fokusere på det som tross alt er positivt er så ufatteleg mykje viktigare både for den som ikkje har det så bra og for dei som er rundt. Du må gjerne halde fram med å dele gode og mindre gode opplevingar med oss bloggarane. Du har så veldig mykje å bidra med, og eg syg til meg det aller meste. Klem og god helg frå Else.

 9. Ikke ta det der med hagen så tungt. Det er bare midt i mars, selv om været lurer en til å tro at man burde ha gjort all verden. Jeg måtte sette meg ned med kalenderen fra i fjor for å roe meg litt ned, det er fortsatt masse tid til vårarbeid.

  Bloggen din er kjempefin, du sprer masse hageglede, men som gartner må jeg også si at den formidler så mye bra kunnskap og informasjon, i en veldig spiselig og hyggelig form. Du er flink!

 10. Else, jeg er helt enig med deg der, det er viktig å slippe de tårene som er fritt. Jeg er heldig sånn sett for jeg har lært meg at det er mulig å la det vonde få lufte seg uten at det tar over, litt sånn som troll som sprekker i solen så kommer jeg fortere over de dårlige stundene/dagene om jeg får lov å grine og hyle litt en stund.

  Anja, takk! At en gartner synes jeg deler kunnskap på en god måte er et supert komplement!
  (og angående kalender, takk for trøst. Men litt av problemet mitt er at jeg ikke har gjort ting jeg burde ha gjort i desember.. som å byggemelde de endringene vi nå egentlig burde hatt ferdig vedtak på.. At jeg ikke har jord i bedene går litt greiere å takle)

 11. Heisan.

  Kjenner meg godt igjen i det du skriv om kvardagen din. Takk og lov for kjekke menn og gode opplevelser !!
  Trur som du at det er viktig å ha eit positivt fokus.
  Lukke til med planting.

  Go`helg !!

 12. Stå på når du orker, Anne g hvil når du trenger det. Du er kjempeflink. Jeg er takknemlig for alt du orker med bloggen din. Tenk at du bruker din energi på å lage gøy for oss andre :)) det er sikkert endel styr med konkurransene.
  Takk, takk, takk for at du er deg, Anne. Kos deg masse i helga.
  Tuaklem

 13. Man må jo kunne leve og oppleve selv om man er syk. Det er faktisk veldig viktig for å kunne bli frisk. Bare man husker på å avpasse det til hva man tåler, noe som ikke er så lett… 😉

  God helg.

 14. Hei igjen Anne.

  Så hyggelig å hilse på deg i går kveld. Og tusen takk for en kjempeinspirerende kveld! Det var 3 ulike innlegg, men utgjorde en fin helhet totalt.
  Jeg kjente meg både glad og full av ideer, når jeg kjørte hjemover.

  Ellers høres det ut som vi er litt i samme båt du og jeg, når det gjelder hage-/husplaner om dagen.

  Vi drenerte rundt huset i høst. Hagen ser pr i dag ut som en sølehaug med pukk og grus.
  Vi har mange tanker og «baller i lufta» når det gjelder bytte av kledning av husvegg, tegning/skisser av terrasse med utestue, steinlegging/planering av innkjørsel, nyplanting av hekk, flytting av bed, stauder, busker…

  Hjelpes meg! Spennende og overveldende.
  Får vi realisert halvparten av dette i løpet av sommeren, skal vi være veldig fornøyd. Gleden og lysten over å krafse i jorda denne våren er liksom ikke som den pleier å være. Vet ikke hvilken ende vi skal starte i.

  Ideene ble ikke færre etter gårdskvelden kan man si, tvert om.

  Koser meg med å kikke innom deg her på Moseplassen, Anne. Blir nok en hyppig gjest i tida framover.
  (Og forresten, kan du sende meg linken til de 2 andre bloggerne fra i går kveld?)

  God helg da!

 15. Flott innlegg fra deg, Anne. Og så mange fine ord som det er skrevet i kommentarfeltet her også. Men må si jeg smilte mest av kategorien din..»go girl» Herlig. Stå på, Anne, når du orker, for du er en stor inspirasjonskilde for oss alle. Syke eller ikke!

 16. Vil ønske deg god helg! Takke for en flott blogg som utfordrer oss og videre informerer og motiverer! Jeg har også vært langtidssyk, og dagene som går er livet! Det er da viktig å finne noe godt midt i sykdommen! Haging med alt det fører med seg er godt for meg :-), tror det også er godt for andre, så stå på, men kjenn etter hvor grensa går!

  Skulle gjerne vært med på hagemessa, men for meg er det umulig å svare på om jeg kommer, selvom jeg gjerne vil!

  Ha gode dager 🙂 klem fra Anne Marit

 17. Jeg er sikker på at foredraget ditt ble bra. Jeg var en tur på hagemessen i Stavanger i dag. har jobbehelg, så jeg måtte gå før foredragene. dengin skulle jeg gjerne hørt om naturhage… Jeg er imponert over din arbeidskapasitet selv med dårlig helse…

 18. Så koselig at du lånte bilde fra meg!:) Håper foredraget gikk bra! Regner jo med det….!:). Og lykke til med å bli frisk! Viktig å holde på med ting som gir en energi, ja. Full forståelse for det! Synes du er helt utrolig! Masse klemmer

 19. Jeg gleder meg til å se hvordan du danderer det som er oppi disse grå posene. Håper du viser oss det:)Jeg er helt sikker på at vi blir friskere og gladere av å grave litt i jorda:) Artig å få inspirasjon til vårkrukkene.

 20. Hei Anne. Jeg vil si som Marita over her:) Hurra for gode opplevelser! Bloggen din er for meg en vakker postitiv oase som gir meg mye motivasjon og god energi i en hverdag som ellers kan være tung p.ga kronisk sykdom. Er blitt veldig glad i moseplassen 🙂 God klem Ellen.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips