Skal i spennende møte med OsloBy (Aftenposten) i morgen

OsloBy er Aftenpostens Oslomagasin, en slags arvtager til Aften-Aften, men utelukkende på nett. De kontaktet meg nylig, for de vil gjerne ha hagestoff inn i avisen 😀 I morgen skal jeg i møte nede i postgirobygget, og gleder meg naturligvis til det, lenge siden jeg har vært på denne type møte gitt!

Jeg synes det var ekstra spennende at de tar tak i dette nå på høst/vinter. Jeg synes selv det er altfor lite hagestoff i aviser, og spesielt på vinteren faktisk. Jeg tror ikke jeg er alene om å synes det er interessant med hage på vinter også, det er jo godt med trafikk her på bloggen året rundt.

Man ja, nå skal jeg altså i møte i morgen, og før det så hadde det vært interessant å høre fra dere hva slags stoff dere tror kunne passe de nærmeste månedene? Ting en kan gjøre her og nå? Eller er det fint å lese om «sommerhagene» (altså om planter og hager med bilder tatt i vekstsesong)?  Jeg tenker selv at det er mest aktuelt å vente med sommerhagen til nyåret, men kanskje jeg tenker helt feil?
Veldig spennende med konkrete forslag, eller rett og slett bare løse tanker.

Nå må jeg gå og nistirre på klesskapet, satser på at noe åpenbarer seg som ikke er kosebukser i ull fra Nøstebarn.. 😉

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

19 KOMMENTARER

 1. Så spennende for deg, Anne! Lykke til på møtet.

  Jeg syns, det er mest interessant å lese om hagen her og nå, ikke sommerhagen når det er høst/vinter. Vi kan tenke på hvordan vi planter krukker til her i overgangen høst/vinter. Det er mye man kan bruke hagen til, selvom det er høst/vinter. Det kan være tema som ildsteder, møbøer som kan brukes året rundt osv.
  Det er osgå interessant å høre om hvordan vi kan «ta hagen inn», sånn som du selv har vist ved flere anledninger. Altså små eller store arrangementer laget av det vi har i hagen nettop nå.

 2. Planting av diverse løk er jo veldig aktuelt nå. Tips om å plante løk i krukker , og hvordan unngå at de blir for våte og råtner. Ellers? Jo, kanskje høstpynting med kranser av naturmaterialer, for det er jo du ekspert på 🙂 Så når vinteren er her, hva med islykter? Og planlegging av hagen med å tråkke opp stier i snøen!
  Veldig smart!

 3. Flotte hager er velkommen når det måtte være! Jeg er mest mottagelig for inspirasjon og nye ideer på vinteren. Om sommeren er det nesten ikke tid til å se på nettet engang. I forhold til planter man skal så, kan det kanskje være på sin plass med litt inspirasjon før jul. Spesielt hvis man skal så stauder som skal ha litt frost for å spire. Før jul er det mye å konkurrere med, men kanskje juleroser kunne vært et tema, hvordan få de man kjøper til jul til å leve videre? Nyttår er primula, tulipanbukett og hagebøker for min del og så er det igang.

  Vet ikke om kort friss er ny, men det kledde deg!

  Lykke til med oppdrag!

 4. Så gøy at du skal i møte med Aftenposten i morgen. Lykke til!
  Synes det er veldig mange fine forslag i kommentarene over, så der er det litt av hvert å ta tak i.
  Jeg ønsket meg hagebøker til jul i fjor, fordi jeg er ganske ny i «hageland». Var så heldig å få to fine bøker, og tenkte først at de fikk ligge på vent. Men i januar begynte jeg å lese i de. Etterhvert fant jeg ut at det var lurt å forberede seg litt. Tenke igjennom hvordan jeg ville ha det. Hva jeg ville plante og hvor det kunne passe, osv.
  Da våren og sommeren kom hadde jeg en formening om hva jeg skulle gjøre, til hvilke tider osv.
  Så hagestoff er absolutt aktuelt året rundt.

 5. Tusen takk alle sammen!
  Veldig nyttig å se hva dere synes, utrolig glad for at dere tar dere tid!

  endel av det som foreslås står på blokka allerede, og det er genialt å få bekreftet at jeg tenker rett, og så har det kommet opp flere ideer jeg ikke hadde tenkt på sjøl.

  Hei Eva, fine innspill, tusen takk 🙂
  Utemøbler var et veldig godt poeng som jeg helt hadde glemt. Benken ved foringsplassen eller solnedgangen kan jo gjerne brukes om vintern, selv sitter jeg i varmedress og fotograferer fuglene 🙂

  Krepsemor, jo, jeg har lurt litt på løk i potter. Det blir en bloggpost på det iallefall, men mulig jeg kan ta det videre ja. Har bare ikke så masse erfaring på det sjøl, enda, men kan hende jeg føler meg faglig trygg nok uansett, når jeg bare får tenkt meg om.

  Det stemmer jo Brita, et innlegg i slutten av november om å så stauder er ikke dumt. Masse inspirerende bilder å varme seg på, og litt enkel informasjon om hvordan man gjør det og hvor frøene kjøpes kan jo bli ganske så nyttig og inspirerende. Takk for påminnelsen, den hadde jeg faktisk glemt vekk.

  Elin, JA! det blir garantert noe med dekorasjoner 😀 Det står helt øverst på min liste, mose, kongler, grener og bar fra hagen, frøstender, bær. Mye flott man kan bruke fra både hagen og skogen 🙂

  Berit, det er litt merkelig med hagebøker, de kommer jo ut i april og mai alle sammen…. Idiotisk tid! Jeg fikk masse bøker nå i våres, flere av de har jeg jammen ikke fått lest enda, men nå er de på vei ned fra hyllen 🙂 Flott at du føler at hagestoff passer året gjennom.

 6. Og Brita, jeg glemte jo. Bildet er gammelt, det ble tatt i vinter men jeg fant ikke noe annet vettu å illustrere med. Håret er nå kortere igjen, og finere 😀

 7. Når jag kjøper hageblader, håper jeg alltid på noen vår- sommer og høsthager. Minner og noe å se fram til. Dette må være veldig morsomt og spennende. Veldig lykke til!

 8. Tusen takk alle sammen!
  Veldig nyttig å se hva dere synes, utrolig glad for at dere tar dere tid!

  endel av det som foreslås står på blokka allerede, og det er genialt å få bekreftet at jeg tenker rett, og så har det kommet opp flere ideer jeg ikke hadde tenkt på sjøl.

  Hei Eva, fine innspill, tusen takk 🙂
  Utemøbler var et veldig godt poeng som jeg helt hadde glemt. Benken ved foringsplassen eller solnedgangen kan jo gjerne brukes om vintern, selv sitter jeg i varmedress og fotograferer fuglene 🙂

  Krepsemor, jo, jeg har lurt litt på løk i potter. Det blir en bloggpost på det iallefall, men mulig jeg kan ta det videre ja. Har bare ikke så masse erfaring på det sjøl, enda, men kan hende jeg føler meg faglig trygg nok uansett, når jeg bare får tenkt meg om.

  Det stemmer jo Brita, et innlegg i slutten av november om å så stauder er ikke dumt. Masse inspirerende bilder å varme seg på, og litt enkel informasjon om hvordan man gjør det og hvor frøene kjøpes kan jo bli ganske så nyttig og inspirerende. Takk for påminnelsen, den hadde jeg faktisk glemt vekk.

  Elin, JA! det blir garantert noe med dekorasjoner 😀 Det står helt øverst på min liste, mose, kongler, grener og bar fra hagen, frøstender, bær. Mye flott man kan bruke fra både hagen og skogen 🙂

  Berit, det er litt merkelig med hagebøker, de kommer jo ut i april og mai alle sammen…. Idiotisk tid! Jeg fikk masse bøker nå i våres, flere av de har jeg jammen ikke fått lest enda, men nå er de på vei ned fra hyllen 🙂 Flott at du føler at hagestoff passer året gjennom.

 9. Høyrest veldig kjekt ut dette. Ser du har fått mange gode tips. Nyter hage stoff best på vinteren eg, også fra sommerhagen . Det er jo fint å ha noko å gleda seg til !! Kanskje for sein men ynskjer deg lukke til !!
  Tullik på Rauneknappen

 10. Jeg tenker at også belysning i hagen kan være et interessant tema. I høst- og vintermørket er det både trivelig og veldig effektfullt med belysning på det rette steder i hagen(ev. terrassen?) – lyse opp mørke trestammer nedenfra, busker, osv! Slik kan man hindre mørket i å «ta fra» oss hagen, og glede seg over den også inne i fra huset! Belysningen må gjerne være strategisk plassert, altså noe som er godt synlig fra f. eks kjøkken, spisestue, og inngangparti!

 11. Anne, og Tullig Så nyttig å høre at dere liker å lese om «sommerhagen» året rundt 🙂

  Solhagen, juppjupp, det er jo absolutt noe man bør tenke gjennom og planlegge nå på høst/vinteren det med belysning, takk for tips 🙂

 12. Ja, nettopp, det er akkurat det, fint å studere dette nå på høsten/vinteren, altså hvor man synes det trengs/kan være effektfullt med litt lys -om sommeren er det jo lyse kvelder og man ser ikke behovet så godt!

  Vil ellers også legge til at jeg er enig i at hagestoff som egentlig tilhører sommermåndeden, er VELDIG velkomment om vinteren! Det er deilig og morsomt å drømme seg bort når det det er nesten fargeløst ute: grått, mørkt eller hvitt! I tillegg, som så mange andre har sagt her på bloggen, om vinteren har man god tid(det har man jo definitivt ikke midt i sesongen!), og kan starte planleggingen; få ideer fra din aftenpostenspalte(!), bli inspirert, notere ned, lage skisser, planlegge innkjøp, kanskje kjøpe frø, osv!

 13. Ja, nettopp, det er akkurat det, fint å studere dette nå på høsten/vinteren, altså hvor man synes det trengs/kan være effektfullt med litt lys -om sommeren er det jo lyse kvelder og man ser ikke behovet så godt!

  Vil ellers også legge til at jeg er enig i at hagestoff som egentlig tilhører sommermåndeden, er VELDIG velkomment om vinteren! Det er deilig og morsomt å drømme seg bort når det det er nesten fargeløst ute: grått, mørkt eller hvitt! I tillegg, som så mange andre har sagt her på bloggen, om vinteren har man god tid(det har man jo definitivt ikke midt i sesongen!), og kan starte planleggingen; få ideer fra din aftenpostenspalte(!), bli inspirert, notere ned, lage skisser, planlegge innkjøp, kanskje kjøpe frø, osv!

 14. Nå har du jo allerede vært i møtet. Går ikke så kjapt her om dagen. Har fått en av disse forkjølelsene du vet – og som for sånne som oss, blir så kraftige og langvarige, urghh!!
  Jeg ser for meg stirringen i klesskapet jeg da – og kosebuksens, gjenkjennbart:) Spennende å følge med hva som skjer:)

 15. Møtet gikk kjempefint det 🙂 Veldig hyggelig var det.
  Jeg skal skrive litt mer om dette, men Moseplassen får altså en liten avlegger hos OsloBy/Aftenposten 🙂

  Det blir en liten testperiode først, så ser jeg hvor krevende det blir. (feks må vi prøve ut hvordan det funker med korrekturlesning ettersom jeg på ingen måte tørr å la Aftenpostens lesere lese mitt makkverk av ortografi, de ville glatt dødd av alle kommaene mine…)

 16. Møtet gikk kjempefint det 🙂 Veldig hyggelig var det.
  Jeg skal skrive litt mer om dette, men Moseplassen får altså en liten avlegger hos OsloBy/Aftenposten 🙂

  Det blir en liten testperiode først, så ser jeg hvor krevende det blir. (feks må vi prøve ut hvordan det funker med korrekturlesning ettersom jeg på ingen måte tørr å la Aftenpostens lesere lese mitt makkverk av ortografi, de ville glatt dødd av alle kommaene mine…)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her