Vel overstått tvopptak :)

Marianne og AnneDa har God morgen Norge (tv2) pakket sammen og gått, og jeg har puttet tærne mine på varmeflaske. Her er noen glimt fra denne fine morgenen (jeg skal prøve å få tatt bedre bilder av alle islyktene litt senere i uken altså!)

Det ble tre korte innslag. Vi fikk vist frem en masse ulike lykter, men jeg rakk dessverre ikke si alt om alle ting da. Menmen, helt utrolig hvor lite man rekker å si på tre-fire minutter. Jeg hadde det veldig hyggelig, supert team som er innom, avslappede folk sjøl om det ble litt hektisk å tenne 70 islykter! Det var samme reporter som sist, Marianne Jemtegård, samme tekniker, og ny kameramann (akkurat nå greier jeg ikke huske hva de heter, sorry gutter)

Til nye besøkende på jakt etter islyktinformasjon:
Hei! Velkommen hit til hagebloggen Moseplassen. Her er en par lenker til innlegg om islykter som jeg tror du kan ha glede av:
* Video som forklarer hvordan lage islykter i ballong finner du her.
* Video som forklarer hvordan lage islykter i form finner du her, der er også lenker til butikker som selger formene.
* Video som forklarer hvordan lage store dekorerte islykter (bøtte-bøtte)
* Bloggpost som forklarer hvordan lage enkle bøttelykter
* Leserenes islykter, her kan du se andres og dele egne

Jeg jobber med en video om hvordan lage dekorerte islykter uten islyktform, kommer mot slutten av uken tenker jeg, med mindre det meldes mildvær (oppdatert: den er nå ute,lenke er lagt inn ovenfor her). Det blir også nye poster om å lage islykter med islyktform, jeg har nå tre ulike former som har litt ulike fordeler :)

Nå skal jeg ut og slukke lyktene, og så skal jeg slappe av, og så skal jeg se opptaket av sendingen. Om du ikke fikk sett sendingen i dag tidlig så kan du få den i reprise nå på Tv2 fra klokken 10.

Ha en strålende dag!

islykt med roserkamera
Marianne og kameramannen fotograferer lykter etter sendingOLYMPUS DIGITAL CAMERA
islykt med svibel og tulipan

Tenk at det kan være så gøy å ha en hageblogg midt i kaldeste vinteren da!

27 KOMMENTARER

 1. Du imponerer veldig med disse flotte lyktene altså! Du er hinsides kreativ :-) Skal se om jeg finner innslaget på nett-tv slik at jeg får sett deg. Skulle ønske vi hadde frost her nede i Kuwait, for da skulle jeg sannelig laget meg mange selv.
  Klem fra Marit

 2. Så fin vinterstemning med alle islyktene, du har virkelig jobbet og brukt noen timer på dette vil jeg tro. Nå sitter jeg foran skjermen og håper å få med meg innslaget.

 3. Bra Jobbet Anne :)
  Har ikke set inslaget men bildene er jo helt topp
  Ta en veldfortjent vil og len deg litt til bake og reflekter nå da.
  Vi snakkes

  Jens Helge

 4. Så masse flott du lager.

  Håper å få se innslaget på tv2.

  Skulle ønske jeg hadde kuldegrader her.
  Men bor på øy på Helgeland, og her har vi kun minus tre. Det varierer stort.
  Blir mildvær nå noen dager.

  Stå på med dine flotte lykter.

  Anita Karin.

 5. Nydelige lykter!
  Pleier å lage i bøtter men nå skal jeg bestille meg disse formene;)
  Hvordan lager du de store runde som er på bildet?

 6. Tusen takk for koselige kommentarer alle sammen!

  Hei Patrycja, de store blomsterlyktene er laget ved å sette en bøtte i en annen bøtte. Det er litt fiklete, men en grei måte å få en stor lykt med mye dekor. Jeg skal blogge om hvordan gjøre dette litt senere i uken.

 7. Så gøy!! Skjønner at du koste deg! Har ikke sette TV-innslaget, men håper å se det senere! Såå mange herlige islykter! Du er så flink og kreativ!! :D
  Ønsker deg en strålende dag også med varmere tær! :)
  Klem Lisa

 8. Så masse flott du lager.

  Håper å få se innslaget på tv2.

  Skulle ønske jeg hadde kuldegrader her.
  Men bor på øy på Helgeland, og her har vi kun minus tre. Det varierer stort.
  Blir mildvær nå noen dager.

  Stå på med dine flotte lykter.

  Anita Karin.

 9. Så ikke innslaget på tv, da jeg var på jobb da, men jeg hører jo alle de som har fått med seg dette! For å si det sånn så snakkes det pent mye om islykter nå! Jeg hadde mitt første forsøk i barnehagen hvor jeg jobber, det ble ikke vellykket, ballongene frøs helt igjennom! Nå har derimot 2 stk veldig fine islykter stående i hagen, det er bare SÅ fint! Takk for inspirasjonen!

 10. Satt klistret , du er dyktig .
  Hadde mange før jul, nå er det flere som står på trappa til frysing :)
  Lekkert og sikkert stas med T v2 på besøk :)
  klem

 11. Gratulerer…du er kjempeflink også i TV samanheng. Her sat eg å kosa meg med morgen kaffien og såg på innlegga dine…..utrulig mange lykter du hadde laga. Koselig og flott. Blir nok fleire Tv oppdrag på deg i tida framover.
  Ha ein god kveld, håper du har fått varmen i kroppen igjen.

  Klem frå MarJE.

 12. Hei Anne så gøy det var med deg idag
  Randi beste venn og Anne C datter er i fan klubben din
  Dette er gøy !,,,

  Ovennevnte er kommentar fra Finn Schjøll som reaksjon på at jeg delte din lenke vedr God morgen Norge-innslaget. Veldig artig!
  Mvh Randi U.

 13. Fikk ikke sett innslaget idag dessverre. Var på jobb. Ser jo bare utrolig stemningsfullt ut med alle lyktene på bildene dine!
  Så mange fine du har, med vakre blomster i! Er bare helt fantastisk!
  Har blitt helt fascinert av dette her jeg. Lyktene forandrer seg hele tiden når det smelter langsomt langsomt, også fryser det igjen! Herlig herlig, nå kan jeg atter nyte vintern!!!!

 14. Hei Anne så gøy det var med deg idag
  Randi beste venn og Anne C datter er i fan klubben din
  Dette er gøy !,,,

  Ovennevnte er kommentar fra Finn Schjøll som reaksjon på at jeg delte din lenke vedr God morgen Norge-innslaget. Veldig artig!
  Mvh Randi U.

 15. Hei :) tusen takk til alle som tar seg tid til å legge igjen hilsner! Setter stor pris på det :D
  Det har vært en veldig lang dag dette, en lang og fantastisk flott dag. Utrolig kjekt at så mange likte innslaget, og at jeg får være med på å spore til økt hageglede, også på vinteren.

  Tærne er endelig varme igjen også, hehe, men kroppen vil nok være litt gretten en par dager så det blir nok mye sofa fremover, avbrutt av fotografering av islyktene, her må jo dokumenteres før helgens plussgrader kommer…

 16. Hei Anne!
  Utrolig flotte lykter! Vakre stllleben!!
  Fikk dessverre heller ikke sett deg på GMN men håper på en reprise eller kanskje legger TV2 opptaket på nett-TV?

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her