Jeg skal holde foredrag om en uke! Kan du låne meg noen bilder? (og, vil du komme?)

Hei 🙂
Har du lyst til å hjelpe meg?

Torsdag om en uke skal jeg holde foredrag på Gjennestad hagesenter. De har hvert år en kundekveld på våren hvor de lanserer årets hagemøbelsatsning, og byr kundene på foredrag, servering og en skikkelig utloddning. Jeg var invitert dit i fjor også og synes det var et veldig hyggelig arrangement, så når de kontaktet meg tidligere i år og spurte om jeg ville holde foredrag igjen og så takket jeg naturligvis ja 🙂


Vil du låne meg bilder av uteplass?

I fjor så snakket jeg om små og store sitteplasser i hagen, hvordan de kan være med på å skape en større hage, som ser bedre ut, blir mer brukt og hvordan sitteplasser kan fungere som katalysator for opplevelser. Foredraget ble tatt veldig godt i mot, og i år har jeg tenkt å følge opp med et foredrag hvor jeg ser nøye på hovedsitteplassen, for enkelthetsskyld heretter kaldt terrassen. Hva kan en terrasse romme, hvordan kan en god terrasse gjøre hagen og livet bedre, og hvordan skape en god terrasse.

Egentlig så burde jeg jo ha valgt et plantetema, da hadde jeg hatt nok bilder sjøl.. Men arkitekten i meg synes det passet så godt inn i tema for kvelden å snakke om terrassen så hun vant den interne diskusjonen 😉 Dermed så henvender jeg meg også i år til dere blogglesere og håper vil hjelpe meg å skape et knakende godt foredrag!

Jeg jakter på terrasser i ulike størrelser, med ulikt utrykk. Både helt enkle tre eller stendekker med en sittegruppe på, eller store forseggjorte anlegg med pergola eller utekjøkken eller levegger ol.  Veldig flott med bilder hvor hagen er en aktiv del av terrassen. Har du før og etterbilder så er det fantastisk, (interessant både før og etter at man anlegger en ny terrasse, og en terrasse umøblert og møblert).
– Har du bilder du tror jeg kan ha nytte av så ta kontakt i kommentarfeltet eller på epost (anne @  moseplassen.com). Ikke vær kritisk, jeg blir glad for alle mulige tips jeg!

 

HS-invitasjon1xv2Vil du komme og høre på foredraget?

Gjennestad hagesenter ligger i Stokke, like utenfor Tønsberg. Adressen er Gjennestadtunet 10. Arrangementet er åpent for alle og starter klokken 18.30. I tillegg til meg så kommer Johan Strand, som er hagedesigner og driver bloggen Hageplanlegging.

Veldig hyggelig om du har lyst til å komme og høre på, og om du så gjør, kom bortom og si hei! Jeg synes det er utrolig hyggelig når blogglesere tar seg tid til å hilse på, så det håper jeg du vil gjøre 🙂 Og du, om vi har møttes før, kom bort og si hei da også, jeg er dessverre fryktelig dårlig på å kjenne igjen folk så jeg er litt avhengig av at andre tar kontakt, så gjør det, ok?

foredrag-gjennestad

Bildene er fra foredraget i fjor.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

28 KOMMENTARER

 1. Jeg er dobbeltbooket allerede den kvelden. veldig dumt. Du har nok fått alle de bildene jeg har med uteplasser allerede så der kan jeg ikke hjelpe deg.

  • Fineste Åshild 🙂 Jeg har akkurat sittet og kost meg med å se gjennom det gamle foredraget, og de herlige sitteplassene jeg fikk låne av deg til det. Var så glad for at du så raust lånte vekk i fjor!
   Synd at du er dobbeltbooket, hadde vært koslig å se deg igjen!!

 2. Hei Anne, dette høres interessant ut. Vi har en nybygget terrasse fra i fjor som vi trenger tips til hvordan vi skal innrede. Terrassen er fin, med glasstak og gode greier, men foreløpig så står de gode gamle møblene der. Vi kommer!

  • Hei Bjarne, så hyggelig at du kommer!
   Er det noe spesielt du kunne tenke deg tips på så er det supernyttig om du, eller andre, forteller hva dere lurer på/ønsker inspirasjon på!!

 3. Jeg har bilder av både nye terrassen vår og sitteplass. Terrassen vår ble bygd ifjor og ikke malt enda, men den er iallefall møblert med sittegruppe og blomster. Pluss at vi har sitteplass ute i hagen som vi også bruker masse. Men mulig det blir litt «uferdig» til å brukes til inspirasjon. Vil du låne, så bare si ifra.

 4. Hei! Det blir sikkert spennende! Jeg kan ikke se meg mett på sommerfuglbuskene ved terrassen, så det kan være et lite tips. Og de går helt fint å så selv også!

  • Takker gyldenlakk, det var en skikkelig gull-kommentar! Det minnet meg på at jeg skal lage et eget segment med tips til noen nøkkelplanter som kan være fine å ha nær sitteplassen.

 5. Så spennende, jeg kommer gjerne en tur! Har dessverre ingen bilder av terrasse, for det det har vi ikke. Men har planer om å bygge, så all info blir nyttig 🙂
  Gjerne litt info om hvordan en kan skjerme terrassen for vær og vind.

 6. Hvis jeg boede tæt på, ja så kom jeg gerne. Det er lige nu, man trænger til et foredrag om haven.

  Jeg har sendt dig en mail med link til et googlealbum, men nogle billeder fra min have.

  God weekend.

 7. Så fantastisk at du kommer på Gjennestad i år også! Jeg fikk ikke med meg at du skulle komme i fjor før og så det etterat foredraget var holdt. Har kikket litt på sidene deres om det skulle være noe i år så dette var flott! Jeg er en fast leser av siden din og de fantastiske tipsene du har så dette blir veldig moro! Jeg tok noen bilder av terrassen min i vinter i forbindelse med salg og sender deg det på mail. Vet ikke om du trenger noen bilder av hvordan terrasser kan brukes i vinterhalvåret? Jeg har også laget et juletre til fuglene inspirert av deg. Det har jeg på terrassen og det har vært veldig populært blant småfuglene. Siden vi bør i annen etasje så er det gøy med litt fugler rett utenfor vinduet også. Uten «fugletrær» så blir de så langt unna.

  • Veldig hyggelig at du vil låne meg bilder Lene 🙂 Vinterhagebruk er veldig bra, det hadde jeg jammen ikke tenkt på sjøl! Godt å bli minnet på alle de ulike sidene en kan snakke om 🙂

 8. Så gøy at du kommer til Gjennestad i år også, Anne. Det var et inspirerende foredrag!
  Jeg skal prøve å få tak i billett. Ga meg jo tilkjenne i fjor 😉

  Vi bygget vinterhage med terrasse og platting,samt omarrangerte deler av hagen i fjor. Kan du bruke noe av dette, kikk på linkene.

  http://ordovergrind1.blogspot.no/2012/06/prosjekt-vinterhage-del-1.html

  http://ordovergrind1.blogspot.no/2012/10/prosjekt-vinterhage-del-2.html

  Vinterhageprosjektet vårt ble meldt inn i Bergene Holms Inspirasjonspris 2012. Nå ligger den som en av topp tre. Det hele vil avgjøres i begynnelsen av april, med publikumsavstemning via Facebook. Spennende! Tips til hvordan jeg kan spre publikumoppmerksomhet rundt dette?

  Fortsatt god kveld!

  • Hei Elisabeth, så gøy at ditt prosjekt er ett av finalistene! Gratulerer 🙂
   Har ikke så mye tips å by på, utover å blogge om det og fortelle venner og bekjente pr facebook og epost.

   Tusen takk for at jeg får låne bilder.

   Du trenger ikke billett på forhånd, bare å møte opp. Men husk å få billett når du er der, det fungerer som lodd 🙂

 9. Så gøy at du kommer til Gjennestad i år også, Anne. Det var et inspirerende foredrag!
  Jeg skal prøve å få tak i billett. Ga meg jo tilkjenne i fjor 😉

  Vi bygget vinterhage med terrasse og platting,samt omarrangerte deler av hagen i fjor. Kan du bruke noe av dette, kikk på linkene.

  http://ordovergrind1.blogspot….

  http://ordovergrind1.blogspot….

  Vinterhageprosjektet vårt ble meldt inn i Bergene Holms Inspirasjonspris 2012. Nå ligger den som en av topp tre. Det hele vil avgjøres i begynnelsen av april, med publikumsavstemning via Facebook. Spennende! Tips til hvordan jeg kan spre publikumoppmerksomhet rundt dette?

  Fortsatt god kveld!

 10. Hei Anne!

  Du kan godt få låne bilder av meg også. Kanskje litt i seineste laget, men det ligger eit innlegg på bloggen min no om terrassen vår. 🙂

  • Takk Nina! Kjempeflott presentasjon du har laget av terrassen din!
   Jeg kommer nok ikke til å bruke de, men var veldig glad for tilbudet 😀

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her