Summende hager lansert, i en summende hage :)

I går var det lansering av miljøverndepartementet og Hageselskapets Summende hager ovenfor pressen. Dette foregikk i en hage i Solvang kolonihage, i strålende sol. Godt oppmøte, til og med humla kom summende innom og deltok i presentasjonen (ei humle sjena inn på «scenen» mens miljøvernministeren pratet og tok helt opppmerksomheten).

Det ble en superhyggelig dag i en superfin liten kolonihage :) Interessante foredrag som ga ekstra giv for å fortsette å tilrettelegge i egen hage, og inspirere dere til det samme. Bård Vegard Solhjell påpekte noe vesentlig: Humlesaken er en viktig sak i seg selv, men det er også del av noe større: Vi må passe på biologisk mangfold totalt sett. Andreas Viestad sa noe annet som er meget sant: Vi skal ikke bare tenke på hvilken insekt og planter som er nyttig for oss og så verne de basert på nytte. Naturen er ikke til for oss, men noe vi skal leve i sammeksistens med.

Humleutfordringen jeg har gående ovenfor bloggerene ble nevnt spesifikt av Bård Vegard Solhjell mf. Både miljøverndepartementet og Hageselskapet er svært begeistret og glade for engasjementet bloggerene viser :)  En par intevju ble det jammen på meg også, Hage.no legger ut en sak etterhvert, og både P4 og Radio Norge intervjuet meg.

Bildet er tatt av Iver Schröder. Legg merke til at Solhjell og jeg naturligvis har fargekoordinert ;)

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

    • Jupp :)
      Jeg synes det er sånn barnslig gøy å være med på sånne ting. Etter mange år i sofaen så er det fortsatt spesielt å endelig få ta del fysisk, ikke bare pr nett. Bli kjent med fagpersoner og lære fine ting og ikke minst få noen å spørre så jeg kan skrive bedre bloggposter. Og så er det stor stas å møte folk jeg har snakket med på epost og telefon og få ansikt og kroppsspråk på de :)

  1. Heisann! Nå har jeg sendt stafettpinnen over kjølen, over Skagerak og Atlantern, dette er jo en internasjonal sak, Humla kjenner ingen grenser ;:OD)
    Flott bilde ;:OD)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her