Takk!

I går var jeg på God Morgen Norge og snakket om dekorasjoner med naturmaterialer. Når det tikket inn en forespørsel fra Camilla, min kontakt,  så ble jeg først glad, og så bekymret. For hvordan skulle jeg lage ett innslag om dekorasjoner med materialer jeg ikke hadde…

Jeg er tilbake på normalform nå etter en traurig høst. Men selv ikke min normalform taker at jeg valser rundt i skogen, spesielt ikke om jeg attpå til skal ha overskudd til å lage dekorasjoner og så si noe fornuftig om de på TV.

Heldigvis har jeg da etterhvert lært at det går ann å be om hjelp… At jeg ikke må greie alt selv. Så jeg sa ja, og la ut en forespørsel her på bloggen. Og inn strømmet det materialer!

– Det startet med en stor eske lav som jeg fikk av Kari Rudi, hun bor på Finnskogen og lever av  slike lokale materialer som hun transformerer til dekorasjoner og holder kurs om å bruke. Hun hadde med brødlav, rabbeskjegg og lavkledde grankvister, de to første ble øyeblikkelig sysselsatt i en krans. Kari kom faktisk før jeg rakk å poste bloggposten, hun må jo være synsk 😉
– Så kom Espen på døra her med en pose reinlav. Espen har jeg aldri møtt før men han hadde et overskudd han ønsket å dele, snill mann!
– Den neste var Mona. Hun hadde med seg villvinbær og nyper og barlind og buksbom. Hurra! Mona har raidet sin svigemors hage og jeg smilte fra øre til øre 🙂
– Men ingen ting fikk meg til å smile bredere enn bloggeren bak Ugleloftet. Hun hadde tatt med seg barna sine ut i skogen og kom hit med poser fulle av mose, lav, lyng, kongler, – og kråkefot! Kråkefot har jeg ikke sett på mange år, en fantastisk artig plante å lage kranser av 🙂
– Og den siste sendingen gjorde det hele komplett. Den kom helt fra Horten og Maria som har bloggen Strandhuset og den hadde med seg nok en favoritt: Eføyblomstene. De er kanskje ikke så spesielle når de er ute på busken, men er du så heldig å ha eføyblomster så ta de med inn og se hvor flotte de blir i dekorasjoner. I tillegg var det med enorme mengder med røde bær. Endel av de røyk rett i fryseren, der skal den ligge noen uker til før den få en rolle i julete fuglemat og islykter.

(for dere som lurer, det kommer en bloggpost hvor jeg viser bilder av materialene, jeg har bare ikke hatt overskudd til å ta de bildene enda)

Så, takk Kari, Espen, Ugleloftetfamilien, Mona og Maria, takk for at dere (sammen med min skjønne mann) gjorde det mulig for meg å være med på TV igjen 🙂

Også takk til Jannike Knutsen, Rosehagen, Kreativ Lycke, Hagerommet, Ugleloftet og En enkel kongle som lot oss få låne bilder av dekorasjoner for å vise på sendingen. Dessverre ble det ikke til at de viste de, men vi var veldig taknemmelige for muligheten!

Jeg er heldig, hurra for dere!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

14 KOMMENTARER

 1. Når som helst Anne – ugleskogen er full av kråkefot og lett tilgjengelig mose, og å dele skogsgleder er hyggelig og gir energi for meg også. Takk for hyggelige ord – gleder meg å se hva mer du får til av det vi samlet inn. Vi så på opptaket av God morgen Norge i går og ungene syntes det var superstas at våre skatter kom på TV.

 2. Det var virkelig kjekt å høre at det var så mange som hadde kommet med dekorasjonsmateriale til deg. Det viser at du og kreativiteten din blir satt stor pris på. Du er en inspirasjonskilde for veldig mange. Spennende å følge med på alt du skriver om i bloggen. Liker også veldig godt videoene du lager. Kjempeflink er du.

  • Det er jo en fin ting ved å være sjuk 😉 at en plutselig ser hvor hjelpsomme folk kan være om de blir spurt. Jeg skulle jo naturligvis gjerne ha plukket selv, eller aller helst vært med alle de fine folka ut på plukketurer, så fikk jeg både det sosiale og gleden av å sanke 🙂

 3. Hei Anne;)
  Ble kjempestolt av å bli spurt. Så om det ikke ble med på sendingen så varmet det;)
  Ble virkelig inspirert av alt det flotte du viste.
  Ønsker deg en fin tid utover;)

  Klem fra Ann-Mari

  • Hei Ann-Mari, så fint å høre 🙂 Og, jeg ønsker naturligvis deg også en god tid fremover, gleder meg til å se hva mer du lager!

 4. Hei Anne! Gratulera med nok ein vel overstått TV program innslag. Du klarer deg godt. Sprer glad hage og natur kunnskap. Det eg liker er at mykje av det du gjer er så tilgjengeleg for alle! Det er så positivt at du spør om hjelp/ assitanse, då blir det så mykje meir ein kan gjere og «hjelperne» blir stolt og glad og. Likte så godt hjerte med mose i hønsenetting. Takk for at du deler! Hilde

  • Takk for en fin kommentar Hilde! Hyggelig at du ser slik på det at det å be om hjelp kan være positivt 🙂 Og naturligvis veldig hyggelig for meg at du liker det jeg deler og måten jeg deler på!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her