Om fuglematerene og fuglematen jeg viser på God morgen Norge i dag

Hei 🙂 I dag (mandag) skal jeg på TV2 sitt program God morgen Norge og snakke om fuglemat og fuglematere. I dette blogginnlegget finner du lenker videre til alt jeg snakker om i programmet.
– om du lurer på noe du ikke finner via lenkene under så spør i kommentarfeltet her, eller på facebook 🙂

Oppdatert etter sending: Det var som alltid kjekt å være på besøk hos TV2. Littegranne brysomt med snøen og temperaturen, men pøttsann, digg med vinter 🙂 Det var tre ulike innslag, alle med programleder Signe. Bildet over er fra første innslaget hvor vi snakket generelt, så var det ett med bare fuglematere, og i det siste viste jeg hvordan lage fuglemat. Det siste innslaget ble ikke helt som jeg hadde tenkt for jeg kom sent i gang med å smelte fettet, men jeg håper det ble forståelig lell.

Generelle tips:
Hva spiser fuglene
• Hvordan lage en god foringsplass
Hva skiller en god fuglemater fra en dårlig

Lag lekker fuglemat:
• Hvordan lage meiseboller: Oppskrift for vanlige, og oppskrift for de fancy figurene.
Hvordan lage kornkrans
Hvordan lage julefugletreornament

Fuglematerene: 
gmn-fuglematere-moseplassen
– 1, 2 og 3 fra Nordic garden – les om de her. (obs, har give-away)
– 4 og 5 fra Nelson garden – les om  nr 5 her, og nr 4 her.
– 6 fra Coolstuff – lenke til butikken
– 7, 8, 9 og 10 fra Wildlife garden. Les om de her.
– 11 fra I Gros hage – lenke til butikken. Hun fører også Wildlife garden materene.
– 12, 13 og 14 fra Eva Solo – lenke til produsent. Føres bla der en kjøper utstyr til kjøkkenet.

fuglemater-tv

(blogginnlegget er oppdatert med bilder, collage og tekst)

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

 1. Sitter å ser på Godmorgen norge. Inspirerende å følge deg. Har brukt oppskriften din på fuglemat og fuglene vet å sette pris på den. Her er det blåmeis, kjøttmeis, granmeis, svartmeis og gråspurv som besøker matplassen mest.

  • Takk! så koselig at du likte jakken. Den ble kjøpt for ganske nøyaktig ett år siden, på husfliden (skulle handle julepynt, og der hang det plutselig klær gitt). Den er fra Tyrihans, jeg tror de har en lignende modell i år, men den har litt andre detajer.

  • Jeg har fått det oppgitt enellerannen plass, men glemt hvor, og av hvem, og eposten min er helt kaos for tiden. Har en slags følelse på at den koster 699, men det kan godt hende det er bare innbilling.

   Dersom du følger lenken inn til omtalen, og så inn på nelson, så kommer du til siden for twilight, der kan du søke og finne butikker nær deg som har den, forsto det sånn på Nelson som at det søket kun gav treff på bedrifter som har tatt varen inn (om den er utsolgt veit de jo ikke, men det er telefonnr i oversikten så du kan ringe butkken og spørre).

 2. Så fin presentasjon av fuglemating i går Anne. Du er klar, tydelig og beholder roen uansett situasjon. God formidling 🙂

  • Takk Mona! Jeg har ikke turt å se på det sjøl enda, hehe. Pleier å vente en par dager sånn at jeg får det litt på avstand så jeg slipper å gremmes over ting jeg synes skulle vært bedre 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her