Høydepunkt fra 2013: Jeg startet en feme! Førte til besøksrekord og 100.000 visninger på EN youtubevideo

I dag (vel, egentlig i går men jeg hadde blingsa på datoene) er det nøyaktig ett år siden jeg la ut videoen om hvordan lage islykter med ballonger, (klikk her for å se den). Det var en måte å lage islykter på som jeg hadde brukt i noen år, men av en eller annen grunn aldri blogget om på Moseplassen. Faktisk var jeg ikke helt fornøyd med videoen og holdt på å ikke publisere den, men så ble jeg litt streng med meg selv og sa at nok var nok.

Og det var det tydeligvis!
Jeg veit ikke helt hvordan jeg greide det, men på magisk vis så sammarbeidet ideen, gjennomføringen og timing (frost over hele landet) og vips så hadde jeg skapt en feme!
Den første indikasjonen på at noe var på gli kom fra Facebook. Der er det øyeblikkelig statistikk og folk både likte, kommenterte og delte, noe som førte til at besøksstatistikken inn på bloggen (altså her) skøyt til værs.

statt2

Som dere ser så økte besøksstatistikken dramatisk dagen jeg la ut bloggposten og dagen etter. Så gikk den ned litt (men er jo fortsatt skyhøy), og så på fredagen gikk besøksstatistikken opp igjen. Da begynte nemlig folk å lage islykter selv. Mange synes jo de ble så fine og var så morsomme at de ville dele med andre, og når de delte på facebook (og blogger) så lenket de til meg slik at vennene deres også kunne lære å lage islykter. Og vips så nådde islyktposten ut til enda flere.

Toppen ble nådd på mandag den 21, da var God morgen Norge i hagen her og filmet tre små innslag om islyktene. Jeg hadde fylt opp hagen med levende lys og islykter, og vinteren stilte med frost og snø og det ble et riktig bra innslag, som fristet enda flere til å lage islykter.

stattTil venstre ser du statistikken over litt mer tid (vist i ukesvis intervaller). Det ser ganske vanvittig ut ikke sant? Jeg synes det er veldig morsomt at en hageblogg har besøksrekord i januar: 21 januar hadde jeg 8.500 unike besøkende og 18.500 sidevisninger!

I starten var det jo videoen som gav besøkstallene, men så fulgte jeg jo opp med masse mere islyktblogging, med bøtter og islyktformer, og fasongskaping av ballonglyktene og dekortips og mye mer. Så statistikken viser også det. Mange som kom til for å lære om ballonglykter kom tilbake for å se mer og ble etterhvert faste følgere, ikke alle akkurat, men jeg er godt fornøyd med å ha fanget såpass mange av de 🙂

 

ballongislykter1

Takk til alle dere som bidro til islyktfeberen ved å lage deres egne islykter som dere så fortalte andre om. Det var dere som gav besøksrekorden, TV-opptredenen hjalp bare til.

Jeg synes det er gøy å ha vært katalysator for så mye hageglede, og så var det jo veldig hyggelig at så mange nye fant frem til Moseplassen. Nå håper jeg at islyktfeberen fortsetter inn i 2014, og så håper jeg at jeg greier å finne mange nye spennende prosjekt som kan bidra til lignende hageengasjement 🙂

Lyst til å lage islykter? Besøk nøkkelsiden for islykt, der finner du lenker videre til fire ulike typer 🙂

Er du også glad i å lage islykter? Alltid hyggelig å høre fra dere her i kommentarfeltet, og del gjerne bilder av islyktene deres på Moseplassen-Facbooksiden eller på Instagram og så tagg meg, gøy å se hva andre lager!

ballongislykter3

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. Hehey! så gøy! Det er vel fortjent 🙂 Jeg har også lagd islykter før 🙂 nå klaffet jammen lysten til å lage noen med været gitt. Vi har minusgrader, nå må jeg finne ballonger, jippi! Der er utrolig kjekt at vi kan hage om vinteren også. <3

 2. Islykter er kjempegøy, og jeg ser at islyktinnleggene mine er av de som fikk flest treff hos meg også i fjor. Kjempefine vinterhageprosjekter – og nå er jeg igang igjen med flere nye ideer.

 3. Så morsomt at islyktene dine slo an så til de grader! Det har nok lyst i mange glassklare og pyntede islykter rundt om i landet vårt dette siste året 🙂 Gøy!

 4. Kjempegøy, og ja så vel fortjent!

  Faktisk så skjønner jeg nesten ikke hva jeg skulle ha gjort uten din blogg, jeg leser den absolutt hver eneste dag, gjerne flere ganger! Det første jeg gjør om morgenen, gjerne, men så må jeg sjekke den et par ganger til utover dagen og kvelden! /(selv om jeg ikke kommenterer like ofte!)

  Og alt jeg har lært om islykter har jeg fra deg! (Og fikk med meg hele klasse til min sønn i 4 klasse sist vinter!)

  Hilsen Annette

 5. Vel fortjent at du får oppmerksomhet. Islyktene dine er flotte.Jeg har en klar i fryseren, men først var det for mildt og nå snør den jo bare ned. Men jeg gleder meg til å tenne den en kveld. Ha en strålende aften:)

 6. Kjempegøy, og ja så vel fortjent!

  Faktisk så skjønner jeg nesten ikke hva jeg skulle ha gjort uten din blogg, jeg leser den absolutt hver eneste dag, gjerne flere ganger! Det første jeg gjør om morgenen, gjerne, men så må jeg sjekke den et par ganger til utover dagen og kvelden! /(selv om jeg ikke kommenterer like ofte!)

  Og alt jeg har lært om islykter har jeg fra deg! (Og fikk med meg hele klasse til min sønn i 4 klasse sist vinter!)

  Hilsen Annette

 7. Hei 🙂
  Tusen takk for alle kommentarene! Det var litt vel mye å holde orden på i forrige uke så jeg fikk ikke svart før nå, men veldig glad for å høre fra dere!

  Ha en flott uke!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her