Hurra! Bloggen er seks år! Jeg byr på gavedryss!

Hurra-hurra. I dag er det seks år siden jeg opprettet bloggen Moseplassen!
Hurra for bloggen, og hurra for deg som leser bloggen 🙂

Det som startet ut som en litt løs ide om at det hadde vært fint å dokumentere og dele litt fra hagen utviklet seg til et stort eventyr som har gitt meg mange nye hagevenner, hagegleder og kunnskap. Bloggen har jevnt og trutt vokst og rommer nå 1.780 innlegg og over 5.000 bilder, og Moseplassen har nå i flere år vært norges mest leste hageblogg 🙂

Jeg er utrolig glad for at jeg har Moseplassen, den er min base i hverdagen og den er min base for skrittene ut i verden. Bloggen har gjort det mulig for meg å være aktivt med i samfunnet, her har ikke helse vært begrensende på samme måte. Når jeg i perioder har vært så dårlig at jeg ikke har forlatt eiendommen på flere uker så har bloggen vært mitt vindu ut i verden, og når jeg så etterhvert har blitt bedre så har den vært springbrett for nye utfordringer.

Bloggen har jeg for både meg selv og deg. Uten dere lesere ingen blogg og dere er med og former hva jeg deler og hvordan. Dere påvirker bloggen gjennom hva dere leser, hva dere deler på facebook og i blogger, og gjennom kommentarfeltetene. Det er i løpet av disse syv årene lagt inn nesten 24.000 kommentarer her på bloggen, og enda flere inne på Facebooksiden hvor nå flere og flere foretrekker å kommentere. Jeg forventer ingen kommentarer, men det er naturligvis alltid hyggelig med de jeg får, spesielt når dere deler egne erfaringer ettersom det beriker bloggposten og gir meg en mulighet til å bli kjent med dere og lære mer om hage.

Gavedryss!

collage-bursdag
For å feire bloggens bursdag og dere fantastiske lesere så har jeg kontaktet noen av mine favorittbutikker og produsenter og byr på et herlig gavedryss 🙂 Eneste du trenger å gjøre for å være med er å legge igjen en hilsen i kommentarfeltet på denne bloggposten. Et lite hei holder, men det er ekstra hyggelig om du vil svare på noen spørsmål:
– Når og hvordan fant du frem til Moseplassen?
– Hvor ofte er du innom?
– Hva synes du er best med bloggen, og hva synes du kunne vært bedre?

Blant alle kommentarene trekker jeg ut vinnere til:
* To signerte eksemplar av boken Finns metode. Finn Schjøll sin nyeste bok Finns metode er utgitt på Juritzens forlag og er en liten skattekiste full av gode ideer for det gode blomsterliv. En litt andeledes bok, med mye Finn og mye god inspirasjon.

* Tre heldige vinnere kan velge seg et verktøy hver i Shopie Conranserien til Burgon and Ball, feks min favoritthåndspade. Vakker og fungsjonell redskap som kommer i nydelige gaveesker. Produktene selges i utvalgte hagesentre og hagenettbutikker, eller du kan handle direkte i agenturets nettbutikk.

* Tre vinnere får en vase fra Magnor glassverk! Magnor glassverk har et riktig spennende utvalg av glass og vaser og lyslykter, de lanserte akkurat vårens nyheter og jeg har fått ett sett av Vega for utloddning. Det vil si en turkis, en gul og en grønn vase. (se vasene her)

* Tre vindusmonterte fuglematere fra Nordic Garden. Når jeg hadde en utloddning før jul over fuglematere så var det enorm interesse for denne, så derfor reprise 🙂 Om du ikke vinner og vil kjøpe din egen så finner du de hos Felleskjøpet, på Coop og i mange frittstående hagesentere.

* Tre utgaver av Norsk Hagetidend, landets største hageblad tilrettelagt for norske forhold. Medlemmer i Hageselskapet mottar 10 utgaver årlig, tillegg til en rekke andre medlemsfordeler.

* To gavekort a 200kr fra Garden Living. Garden Living har et spennende utvalg med frø, knoll og planter som du ikke så lett får tak i andre steder. Du kan handle i nettbutikken, eller møte de på hagedager rundtom på Østlandet mm.

islyktform* En stor rund islyktform fra  Coolstuff. Det blir ikke enklere å lage en islykt enn med denne islyktformen. Helt klar eller full med pynt, det er helt opp til deg 🙂 Coolstuff har faktisk tre islyktformer til salgs, den store runde som loddes ut samt en liten rund og en liten stjerne. (kremt, bildet viser egentlig liten islykt, hadde glemt å inkludere islyktformen i collage, bedre bilde kommer i morgen) )

NB:
Jeg trekker vinnerene kl 22.00 torsdag den 23 januar og tar kontakt pr epost samt skriver en oppdatering på bloggposten med alle vinnernavn. Jeg må motta svar fra vinnerene innen søndag kl 22.00, etter det trekker jeg ny vinner (det hender nemlig folk skriver feil epostadresser). Pakker sendes innen Skandinavia.

Hurra for bloggen, og hurra for dere lesere! Takk for at DU støtter opp om drømmen min. Og du, husk å legg igjen en hilsen! Gleder meg til å høre hvordan og når du fant meg, og hva du synes jeg burde blogge mer om 🙂

OPPDATERT:

Da er vinnerene trukket, og det ble som følgende:
(For at det skal være mulig å gjenkjenne hvilken mari som er hvilken så inkluderer jeg sitat (starten på kommentaren) der hvor det kun er brukt fornavn).
* Mari (Gratulerer med seks år! Jeg husker ikke hvordan jeg fant bloggen din..)
* Eva Einshøj
* Sigrid Holter
* Therese – Under bjørka
* Oleiv Lene Åstasund Iversen
* Ann (sitat: «Gratulerer så mye med 6-årsdagen! Jeg fant deg på Fuglevennen…»
* Diane Flø
* Nina (Du er en sann inspirasjon for oss hagegale :)… )
* Ada Robinson Øvervoll
* Elin Kjellevik
* Gunni Selven
* Elisabeth Bratland
* Hege Kristin Bækkelund
* Hege Strømstad
* Aina Habbestad
* Marianne (Gratulerer med 6 år! Du skal være så utrolig stolt over hva… )

Alle vinnere er kontaktet pr epost, om du ikke har fått epost men ser at du er trukket ut så ta kontakt med meg.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

379 KOMMENTARER

 1. Første gang jeg fikk tips om bloggen var på God morgen tv2. Når du hadde om fuglemat. Kjempe kjekt å følge alle gode tips ang dette. Er litt vanskelig på Vestlandet å få fora fugler i år pga været,spes vind… Tusen takk for masse gode ideer og tips.

 2. Jeg har fulgt deg fra starten, og er sikkert en av dine største fans. Jeg prøver og feiler, og prøver igjen. Og uteområdet har fått en ny mening. Ikke bare blomsterprakt på sommeren, men nå også vinter. Akkurat nå er det vannballonger, bøtter og spann, tulipaner og tørkede urter og einer. Hurra for deg, og tusen millioner takk.:)

 3. Hei jeg har sett deg flere ganger på God Morgen Norge. Om sommeren har du en bugnende hage med mange blomster osv. Vinteren så klager du de fineste islykter. Je startet i fjor å lage ballong islyker og før jul kjøpte stjerne islykt former. Stå på vidre.

 4. Masse flotte ideer og en herlig blogg. Du er kjempedyktig, og så fint du deler medoss. Tusen takk. Håper du får et kreativt og Godt År.

 5. Heihei!
  – Når og hvordan fant du frem til Moseplassen?
  Jeg fant frem til Moseplassen for et par dager siden faktisk. Da jeg lette etter tips til hva jeg kunne plante ute i år, og etter nettbutikker som selger frø.

  – Hvor ofte er du innom? Siden jeg fant bloggen din har jeg vært innom hver dag for og sjekke om de er kommet noe nytt og for og lese igjennom de gamle innleggene dine.

  – Hva synes du er best med bloggen, og hva synes du kunne vært bedre?
  Jeg liker bloggen slik den er, men kanskje du kunne ha delt mer om inneplanter, for regner nesten med at du har en del inne også;)

  Gratulerer med bloggbursdag!

 6. 1. Facebook (tror jeg)
  2. Hver dag, ofte via linker på facebooksiden
  3. Digger når du har linker til ulike sider, leverandører etc og bilder er alltid fint. Ser du har mange bilder på facebooksiden, og ser alltid frem til å lese hva du har tenkt på nå :)Kjøkkenhagen har vært ekstra moro å følge

 7. Gratulerer med jubileet! Jeg har fulgt med deg i noen år, men kan ikke helt huske hvor lenge 😉 Jeg følger deg både på Faceook og Instagram og besøker bloggen når du skriver om ting som passer min bitte lille hage eller bare for inspirasjon 🙂
  Jeg er en novise på det meste som har med planter å gjøre og liker spesielt godt når du skriver utfyllende om ulike temaer og spør og graver for meg. Keep up the good work!

 8. Hei og gratulerer . så deg første gang på frokost tv for ca. to år siden ?, da du laget så mye flott fuglemat , og er ofte innom bloggen din å blir inspirert, og følger deg på facebook. Alltid kjekt å lese/ se. Tar inspirasjonen med meg i naturbarnehagen jeg jobber.

 9. Gratulerer så masse, fine deg! Velfortjent med masse oppmerksomhet 🙂 Jeg fant deg på IG helt tilfeldig, og er såå glad for det! Pleier å holde meg oppdatert på FB og IG, og pleier å inn å titte her når jeg ser du linker til ny post. Eller når jeg lurer på noe. Eller når jeg bare vil bli i godt humør. For meg er det beste ved bloggen deg! Du er så herlig kunnskapsrik og liker at du deler av din kreativitet så vel som de små ting. Masse gode tips og ideer hos deg 🙂 Igjen, grattis med 6 år! Håper du kommer til å holde på leeeenge 🙂 Klem fra Hege!

 10. Grattis med dine 6 år!!
  Fant bloggen din via facebook.
  Er innom deg deg noen dager i uka.
  Elsker alt som har med hage å gjøre, ideer, planter m.m.
  Har ingen store ønsker eller hint på ting du kan bli bedre på.
  Ønsker deg lykke til videre, med din supre blogg!

 11. Gratulerer så mye med 6 års dagen Anne og moseplassen 🙂

  Du er vel den eneste jeg følger fast. Liker din inspirerende og positive måte å skrive på. Masse spennende råd og tips har du på lur, jeg har prøvd alt fra blomstertips, fuglemat og islykter som jeg har funnet og delt fra deg 🙂 Husker ikke helt hvordan og når jeg ble kjent med moseplassen, men lenge før du ble kjendis hvertfall 😉 Liker også godt den fine varmen og nærheten du har til fansen din. Masse lykke til videre. Jeg skal følge med 🙂

 12. Gratulerer så mye!… kjempefin blogg med artige tips! Jeg følger deg på Facebook, og tar turen innom bloggen hver gang det er noe av interesse. Lagde mange islykter forrige vinter… kjempeartig!… tror jammen jeg skal lage noen islykter nå også! Har også laget «meiseboller» i pepperkakeformer både i vinter og forrige vinter… fuglene elsker dem! Håper at du blogger i mange år fremover! Anita

 13. På jakt etter fine lykter kom jeg over denne flotte bloggen, og i skrivende stund har jeg mange fine ballong-is-lykter ute i snøen. Jeg har ikke vært følger så veldig lenge, men her kjenner jeg at jeg kommer til å vanke mye fremover. Vi overtar nytt hus i vinter, og der er det mye som skal gjøres utendørs. Jeg gleder meg til all inspirasjonen jeg skal hente og iverksette fra Moseplassen. Tusen takk <3

 14. Gratulerer med jubileet 🙂
  Jeg ble anbefalt å lese bloggen og er innom nesten hver dag. Har en gammel hage og syns jeg får mange gode tips her 🙂 og ikke minst koseligt å lese om alt du har gjort 🙂

 15. Hipphipphurraaaa, gratulere med dagen og takk for mye nyttig, artig og inspirerende hagestoff 😀
  Oppdaget bloggen din for ca 2 år siden, når den den gamle hagen skulle få segen make-over. For hvert tema/plante og lignende jeg googlet, så fikk jeg som regel alltid ett eller flere treff hos deg på Moseplassen, så etter hvert har du blitt en av mine faste 🙂
  Nå på vinteren tar jeg «bare» turen kanskje en gang i måneden, men når vår og sommeren kommer, blir det ofte daglig..!
  Elsker å søke på emner som opptar meg her og nå blant sakene dine, masse flotte bilder er det også :)Liker også at du tenker på miljø/dyr/plantegifter osv, ikke bare tenker estetisk hagedrift!!
  Ha en super helg 😀

 16. har visst om denne i et par år, og fant fram til den via venner på Facebook
  jeg er inne hver gang du poster noe på Facebook og koser meg med din delikate og inspirerende moseplass 🙂
  Jeg har en terrassekasse som jeg forsøker å holde med stauder, leser gjerne om det som kan plantes når man ikke har hage eller har begrenset plass.
  nå skal jeg prøve for første gang med islykter

 17. Hei!
  Tusen takk for hyggelige kommentarer alle sammen! Kjempegøy å høre hvordan dere har funnet meg, og lærerikt å høre litt om hvorfor dere kommer her og hva dere ønsker mer av. Hjertelig takk for at dere tar dere tid til å fortelle 😀

 18. Hei. Flott blogg som eg først fekk vete om gjennom god morgen norge 🙂
  Har prøvd å lage islykter og til våren blir det kjøkken hage og anna hagearbeid, eg glede meg 🙂
  Gratulere m ein flott blogg.

 19. Gratulerer med jubileet!
  Jeg hørte om bloggen første gang på God morgen Norge. Jeg liker best tipsene til ting man kan lage selv. Synes også du kommer med mange andre gode tips og at du tar flotte bilder.
  Tusen takk for all inspirasjon!

 20. Gratulerer med dagen! Mine interesse er over et stort spekter. Men akkurat nå fasinasjon for islykter. Nettopp fordi snøen og vinteren har kommet til mitt fylke Telemark akkurat i disse dager. Mye kos med en god blogg!

 21. Hei,og gratulerer med bloggbursdagen 🙂
  Var egentlig en tilfeldighet at jeg kom over bloggen og følger med en gang i blandt,følger nå mest på instagram 🙂 Blir inspirerte av bildene dine der og tar da en tur innom bloggen for å se hvordan du lager tingene 🙂

 22. Gratulerer så masse med dagen ! En sommardag i juni-13 skulle eg lage meg ein urte/grønsaks hage av pallekarmar. Når eg googla dette så havna eg av ein eller annan grunn inne på din blogg. Kva som var stikkordet den gong huskar eg dessverre ikkje men etter mitt fyrste besøk hos deg var eg hekta ! Eg brukar i dag Bloglovin og er dermed innom deg stort sett kvar dag 🙂 Dette er jo takka vere at du legg ut innlegg ofte 😉 Når det gjeld ris og ros så har eg berre ros :)Eg føl mange bloggar, både hage og andre, men du er liksom «min venn» Anne på Moseplassen som kan ALT 🙂 Ynskjer deg alt godt for ditt vidare arbeid med både bloggen og hagen din !

 23. Gratulerer med jubileet! Jeg begynte å følge bloggen din i fjor vinter. Flere venner som var begeistret for islyktene. De ble lagt i ved flere anledninger i fjor. Jeg titter innom innimellom. Det blir nok mer på sommer halvåret da jeg er ute etter tips etc til Hagen. Liker godt når du gir råd om hva vi bør gjøre i den tiden vi er i. Tips om blomster, urter, planter etc liker jeg også godt. Lykke til videre.

 24. 1. fant frem til bloggen da jeg søkte på nett ifm planlegging av hage. tror jeg søkte etter en plante som du hadde omtalt.

  2. jeg er innom en gang i mnd eller oftere når vi holder på med noe i hagen

  3. det beste med bloggen er når det skrives om spesifikke planter/blomster

 25. Kjempefin blogg du har Anne. Bildene er flotte og jeg følger med både på instagram, facebook og blogg. Husker ikke hvordan jeg kom over den, men er glad jeg gjorde det

 26. Hei og gratulerer så mye med vel utført arbeide og utholdenhet som hageinspirator for oss alle. Moseplassen er så flott og jordnær. Det er vel hva jeg liker best med deg. At du ikke tar av på ting og tang vi kan kjøpe men heller skape selv og dermed magien med hage og natur. Og alle småfuglene må være deg evig taknemlig for at de nå har fått en mengde flere matmødre der ute <3 UTviklingen for deg og Moseplassen er inspirerende for oss hagefolk og vi følger deg videre med glede!

 27. Hei, du har en veldig flott blogg å æ får mye inspirasjon fra bloggen din!:)
  Elsker å lage ting å styre.
  Skal prøve å svare på de spørsmålene dine..:)
  Jeg oppdaga bloggen din gjennom god morgen norge:) er innom 3-4 ganger i uka..:)
  Jeg elsker alle de idéne dine!:)

 28. Gratulerer så mye med 6 årsblogging. Jeg fant deg gjennom hagegal. Husker ikke helt når det var. Jeg er innom deg nesten daglig.
  Det jeg synes er best med bloggen din, er alle tips og all inspirasjon, men kanskje mest spennende har vært x-faktor konkurransene. Håper du kommer igjen med dem.

  Ønsker deg en fin helg. Klem Vivi

 29. Fant bloggen da jeg jaktet på info om hage. Kjøpte hus i fjor og hadde min første vår og sommer i egen hage.

  Følger deg daglig på Instagram. Klikker videre inn på bloggen hvis jeg finner noe interessant.

  Liker dine råd til alle oss hageintetesserte. Du klarer å formidle enkel og vanskelig lærdom uten å virke belærende og høyt på strå. Har lært mye på bloggen din.

  Takk skal du ha!

 30. Fant bloggen når jeg lette etter inspirasjon til hage, og drivhus. Fant at den var så mye mer enn det. (nå står islykter til frysing på terrassen)
  Gratulerer med 6 årsdagen, og lykke til med å spre informasjon til glede for mange av oss, i mange år fremover!

 31. – Når og hvordan fant du frem til Moseplassen?
  Jeg fant frem til Moseplassen for et år siden via Facebook da en venninne av meg la ut en link til ‘Hvordan lage islykter ved hjelp av ballonger’-videoen din på YouTube. Det har resultert i mange flotte og nydelige islykter <3

  – Hvor ofte er du innom?
  Jeg er innom flere ganger i uken og jeg er følger av Moseplassen på Instagram 🙂

  – Hva synes du er best med bloggen, og hva synes du kunne vært bedre?
  Jeg liker all inspirasjon som du deler med dine lesere. Du er en kreativ og inspirerende sjel og det smitter av (på meg iallefall). Flere videoer er mitt ønske 😉

 32. Har fulgt moseplassen i mange år, og her er det alltid noe spennende. I morgen skal jentene mine og jeg lage islykter etter din ballongmetode, og jeg gleder meg til å vise de filmen om hvordan, og de om vi får det til. Grattis med 6 år! Gleder meg til fortsettelsen.
  Hilde

 33. Fant Moseplassen via et generelt søk om hagestoff for noen år siden. Var den gang innom sånn snarest, fant det jeg lette etter og gikk videre. Men kom stadig oftere og oftere tilbake. Og i dag er bloggen din en del av mitt faste oppslagsverk om hagebruk. Har ingen egen hage pr. i dag, men håper å starte opp igjen om et år eller to.
  For meg er det direkte tips om såing, dyrking og bearbeiding av hage som er mest viktig, men alt ellers her er både hyggelig og lærerikt. Håper selvfølgelig som alle andre at du blir helt og fullstendig frisk så snart som mulig. Men håper også at du allikevel får tid til å skrive her på bloggen din i mange år framover.
  Takk for det gir oss.

 34. Hei og gratulerer. Har fulgt deg på Ig siden du startet med islyktlaging og følger alle innlegg der og av og til innom bloggen.veldig gøy og interessant å følge deg. 🙂

 35. Hei hei. For en koselig blogg!! Jeg er ganske ny her jeg da, men er stadig inne her nå . Fikk lenken fra en vennines fb- side, i forbindelse med laging av islykter. Har sett video- snuttene hvor du forklarer framgangsmåten, og dette skal jeg prøve. Nå laver jo snøen ned her hos oss, gjordt det i 2 1/2 døgn. GRATULERER MED DAGEN OG LYKKE TIL FRAMOVER. Ser fram til flere besøk på bloggen din og til mere inspirasjon.

 36. Hipp hipp HURRA! Og tusen takk for utrolig mye inspirasjon,tips,råd og ikke minst latter!
  Min hageglade gudmor delte en link fra deg for 2år siden, og siden da har jeg hvert innom deg ca hver dag! Du er fantastisk som vil dele så mye tips og råd, men ikke minst av deg selv! Har mange ganger tenkt «håper jeg en dag får møte denne dama»!
  Gleder meg til og følge deg videre på ferden!

 37. Var en FB venn som delte ballonglykt videoen din, jeg ble kjempebegeistret, fortalte mange om moseplassen da. Lagde en haug med lykter. Er og ser når du deler noe på FB. Digger ekorn bildene. Og inspirert av kjøkkenhagen din (hvordan unngår du snegler i den?)

 38. Jeg så deg første gang på «God morgen Norge».
  Må bare innrømme at jeg er inne på siden din minst en gang om dagen.
  Har til og med prøvd o lage disse islyktene med ballonger, men uten hell Jeg er så klønete. Har fortsatt en hel pose med ballonger igjen, så jeg skal ikke gi meg!
  Jeg liker og lese alt hva du skriver, og det beste er jo og få dine gode idèer.
  Kan ikke komme på noe du kan gjøre bedre. Lykke til videre!

 39. Hei på deg og gratulerer!! Jeg er her både via blogg og IG og FB, så jeg koser meg med din kreativitet!!! Har stor hage, så liker å se hva du gjør på blomster-og hagefronten, og islyktende er et must:))
  Ha ei god helg, klem fra mæ;)

 40. Hei!:-D
  Hurra hurra for en flott blogg!!:-D Jeg har fulgt med i ca 4 år!:-) Hvis jeg lure på no så tar jeg en tur innom for å se om du har no svar i bloggen!:-) Å jeg synes du har lagt ut utrolig fine bilder av alt du gjør!:-) Håper du fortsetter i mange år til!:-) I sommer skal jeg lage nye blomsterbed, urtehage og grønnsakshage, så da blir nok mange av dine tips brukt!:-D

 41. Moseplassen er ikke bare en blogg det er et hagemagasin på nett. Jeg husker ikke hvordan jeg fant deg men jeg husker at jeg falt pladask og var innom daglig helt fra starten av. Jeg tror faktisk det var Moseplassen som gjorde meg oppmerksom på at det fantes blogger av interesse for meg der ute i internettet. Nå er jeg innom flere ganger daglig, og takket være både den, deg og oversikten over alle norske hageblogger har jeg funnet mange andre blogger jeg liker. Jeg har til og med begynt å blogge selv!

  Best av alt liker jeg når du inviterer leserne til å dele sine ideer og samler dem i ett innlegg – som med islykter og naturdekorasjoner. Jeg er også glad i dyre- og fuglepostene dine, og selvfølgelig islyktene. Det eneste jeg kunne tenke meg bedre er oftere poster – samtidig som jeg innser at jeg akkurat der er ganske kravstor og utålmodig. 😛

 42. Jeg er jevnlig innom bloggen for rett og slett å la meg underholde og inspirere – selv om jeg ikke er noe voldsomt til hagemenneske.

  Første møte med bloggen fikk jeg da jeg søkte etter oppskrift på hjemmelaget fuglemat til min sønns elevbedrift. Bedriften ble en STOR suksess og de hjemmelagede meisebollene gikk unna i førjulstida.

  Har også hatt glede av videoene du har lagt ut på Youtube. Så tusen takk – og gratulerer med dagen!

 43. Hurra for deg og bloggen! Veldig gøy at den treffer så mange. Du har inspirert meg til kjøkkenhage og nye planter. Blant annet har månedsjordbærene gjort så stor suksess at naboene også er i gang! 🙂

 44. Fant deg på facebook jeg…en lykkedag.
  Er innom bloggen hver dag, og følger selvsagt med på fb.
  Nydelige fotografier, massevis av fine ideer.
  Best av alt liker jeg at selv vi som ikke har spesielle hageprosjekter blir hørt i all vår enkelthet…det betyr mye for meg.
  Vanskelig å si hva som er best…HELHETEN er best.
  Takk for du deler.

 45. Må også få gratulere. Tror jeg ble kjent med bloggen via hagegal, men er nå mest innom dersom det kommer interessante oppdateringer via Facebook. Er mest interessert i det som har med planter og hagedesign å gjøre. Er også imponert over hvordan du takler en kranglete helse. Lykke til !

 46. Er ofte innom her for her er det så inspirerende å være:-) Første gang jeg ble gjort oppmerksom på Moseplassen var når du var på God morgen Norge.

 47. Hei og gratulerer med dagen! Hørte om bloggen hos en venninne. Følger deg både på facebook og instagram, så får med meg hva som skjer på bloggen. Akkurat nå er jeg igjen i gang med å fryse islykter i ballonger. Klarte å sprekke en av de største ballongene full av vann over hele kjøkkenet.. Litt vinnerlykke hadde derfor ikke vært å forakte.. 🙂 Krysser fingrene!

 48. Herlig blogg. Fant den gjennom publisering på facebook og jeg er innom å leser når det er lagt ut nye innlegg.

 49. Hei;) eg fekk tips frå mi kjære søster om bloggen din! Då dei hadde kjøpt ei Nicelight form til meg til jul i fjor;) så all ære og evt gavedryss til henne! Ei jordnær dame med akkurat samme herlige interesser som deg! 😉 elsker fokuset ditt på natur natur og natur!!!

 50. Gratulerer med jubileet !
  1. Fant siden din i høst da jeg søkte etter hjemmelaget fuglemat. Dette ble forøvrig veldig vellykket og fuglene har strømmet til oss. De velger de hjemmelagede meisbollene fremfor de kjøpte 🙂
  2. Er nok innom nesten hver dag.
  3. Synes den er veldig bra som den er og du er flink til å inspirere.
  Lykke til videre 🙂

 51. Moseplassen ble jeg oppmerksom på via Facebook-profilen til Minde Hagedesign! Følger med på alt som dukker opp på FB, og har egentlig ganske nylig også funnet frem til bloggen! Er en lykkelig amatør-hage-entusiast som suger til meg alt av inspirasjon bl.a. herfra! Bloggen kommer jeg til å besøke oftere nå som jeg har «funnet» den! Tusen takk for masse gode tips og nydelig inspirasjon! 🙂

 52. Jeg følger deg på instagram.Veldig spennende, får mange gode ideer :-)Gratulera med dagen !!! Ser fram til mange nye ideer nå når våren nærmer seg.Har stor hage og drivhus.Sår mye av blomstene og grønnsaker selv 🙂

 53. Hei Anne. Gratulerer så mye med 6 års dag på bloggen! Jeg storkoser meg med bloggen din og er nesten innom daglig:-)
  Jeg fant deg gjennom hagegal for mange år siden og bloggen din har og betyr mye for meg på mange måter. Gleder meg til å følge med i mange år til:-)
  Klemmer fra Ellen

 54. Det var en ansatt i barnehagen til barnebarnet mitt som tipset meg om bloggen din. Der holdt de på med småfugler og mating – og de voksne og barna brukte Moseplassen som inspirasjon!
  Jeg følger deg på instagram, og er ellers innom bloggen nesten hver dag.
  Du har så fine bilder, og det er gode tekster og beskrivelser. Veldig glad i tips om hobbydyrking som gir matauk, og pallekarmer!! Tar gjerne mere.
  Har du noe å dele om kompostering?
  Gratulerer med bloggbursdag!

 55. Bloggen din kom jeg over på facebook. Den er jeg innom flere ganger i uken. Den gir meg inspirasjon og mye glede. Tusen takk for den og for alle de rådene du deler med oss♥

 56. Gratulerer med dagen å en kjempefin blogg/facebookside. Jeg husker ikke hvordan jeg ble kjent med bloggen din, men jeg husker at jeg ble fascinert. Jeg liker selv å holde på i hagen og jeg har en stor hage, men jeg kan lite om hage. Da er det artig å finne en kreativ side med flotte tips og bilder. Jeg har lært en del. Håper virkelig at du fortsetter. Lykke til

 57. En herlig inspirerende blogg. Ble oppmerksom på den på fb og God morgen Norge. Følger deg og gleder meg over alle inleggene dine 🙂

 58. Hei 🙂
  Gratulererer. Jeg fant siden din da jeg søkte om info om georginer. Den hjalp meg i gang. Jeg er FB venn med moseplassen. Gleder meg over all infoen. Er innom særlig om sommeren. Men stikker innom innimellom. Lykke til videre og tusen takk for alt du deler.

 59. Hei! Har akkurat startet mitt hage/så-eventyr.. herlig å se hva som kan spire og vokse 😀 er innom bloggen din jevnlig nå for å finne tips og ideer.. fantastisk side!
  Takk skal du ha !!

 60. Gratulerer med dagen!!!
  Jeg fant deg for mange år siden:)
  Og du ble en favoritt fra dag en:)
  Er hagegal så hos deg finner jeg mye inspirasjon, gode tips om alt som har med hage å gjøre:) Og så er det så gøy når du er på frokost tv med alle dine tips og ideer:)
  Vet ikke om noe kan gjøre annerledes på bloggen din, syns den er topp slik den er:)
  Nå gleder jeg meg til å følge deg videre mot en ny vår pg sommer:)
  Ha en fin helg, klem Hanne:)

 61. er veldig gøy å gølge deg, har vært artig å se deg «live» på TV2 og. Lykke til med kommende år. 🙂

 62. Hei og gratulerer masse! Som blomsterdekoratør får jeg masse ideer og inspirasjon fra deg. Jeg oppdaget deg først på instagram, og fulgte deg fra dag 1. Etter hvertfall begynte jeg å lese bloggen din. Er innom ca hver dag får å se hva spennende ting du har lagt ut. Ting kunne ikke blott bedre, denne er føott som den er!

 63. Gratulerer med 6 års bursdag. 6 åringer generelt har fått støpt grunnmuren i sin personlighet. Moseplassen likeså står stødig på egne bein, med sitt gjenkjennelige positive, lettleste utrykk. En plass man også kan surfe innom i en travel hverdag og få med seg hyggelig over- gjerdet hageprat. Kunnskapsrik men folkelig.
  Jeg fant Moseplassen gjennom Hageblogger et par år etter jeg hadde blitt eier av Solbakkjen mitt hageparadis. På let etter informasjon havnet jeg inn i et givende univers som jeg siden har vært innom nesten daglig. Om det er noe jeg synes kunne vært annerledes så synes jeg Du Anne ser det best selv for Moseplassen er hele tiden i fint sig.

 64. Hei! Begynte å følge deg da jeg så deg på God morgen Norge 🙂 Følger deg både på bloggen, Instagram og Facebook. Er innom flere dager i uken, gjerne hver dag 🙂 Synes alt du legger ut er bra. Fortsett slik 🙂

 65. Gratulerer med dagen!!!
  Jeg tror jeg fant deg for noen år siden, på nettet, en av disse kveldene som jeg sitter med min mac’n på fanget og surfer for å finne nye inspirasjon. Jeg liker å lage ting og jeg jobber på en barneskole der jeg en gang i uka er på SFO og har ansvar for aktivitetene. Jeg liker å fornye meg og synes vi undervurderer barna mange ganger. Jeg er innom på bloggen din, følger deg på facebook og hver dag på instagram. Selvf. har jeg også følt med de gangene du har vært med på gmn (tatt opp programet) 😉 Det som er så bra hos deg er at du deler med oss alle disse fantastike ideene dine og ikke minst du lærer oss hvordan vi skal få det til også. Takk for det! Hvordan skal du bli bedre? Jeg vet rett og slett ikke, for meg er bloggen bare perfetk. Gratulerer med dagen igjen Moseplassen!

 66. Filmen din om hvordan lage ballong-islykter er inspirerende og nydelig laget! Så deg først via Facebook. Er innom et par ganger i uka. Stå på! Gleder meg til nye bilder og blogginnlegg 😉

 67. Følger deg på Instagram & ble kjent med bloggen på den måten: Bruker bildene til inspirasjon og små drypp av noe vakkert i hverdagen -samt litt hagetips mens jeg står i parsellhagekø her i Oslo 🙂

 68. Gratulerer Anne tre ganger H! Jeg søkte på hage og kjøkkenhage å fant moseplassen i mai!Der fant jeg så mye spennende, at jeg måtte innom stadig vekk!Det tok meg noen mnd før jeg fattet mot å begynte å kommentere osv, men nå er moseplassen blitt vanedannende, og jeg er innom hver dag! kan ikke gå glipp av noe kan du skjønne :O) Det beste med bloggen og deg er at den /du er så allsidig,inspirerende,enkel og den har fått meg til å se alt det flotte vi har rundt oss i naturen, og at vi kan lage så mye med enkle ting!Din nærhet til naturen og oss som følger deg er helt unik <3 Det måtte bli både instagram og twitter på meg for å henge med :O)Hvis jeg skulle ønske meg noe måtte det være en "spørsmålspost" her inne, men vi kan jo bare bruke facebook!Gleder meg til å følge deg videre!

 69. Kom over Moseplassen på Facebook. 🙂
  Det var helt tilfeldig, men jeg er veldig
  glad for det. Du kommer med mange gode tips
  som «alle» kan klare og det liker jeg godt!
  Gratulerer med dagen! 🙂

  Mvh. Anja

 70. Sannsynligvis var det våren/sommeren 2010 at jeg fant Moseplassen første gang. Da var jeg helt ny blogger. Til tross for bloggnavnet skriver jeg nesten mest om andre ting enn hage.

  Jeg er innom hver gang du poster nytt. Mest artig har vært ombyggingen av hagen, og jeg skulle jeg sett noen flere filmer.

 71. Gratulerer så mye med jubileet!
  Jeg husker faktisk ikke når jeg første gang var innom her på bloggen din, men det var nok når jeg begynte å lure på hva jeg skulle gjøre med hagen jeg fikk låne i 2008 eller noe sånt. Og siden den gang er jeg innom ca 1-3 ganger i mnd for å oppdatere meg, og ellers hvis det er noe jeg lurer på så søker jeg alltid her inne først.

 72. Gratulerer med jubileum. Jeg har nok ikke hengt med fra begynnelsen – oppdaget deg via instagram for rundt et år siden. Du inspirerer på så mange områder, fugler, hage, islykter .. I det hele tatt en fryd å følge deg! 🙂

 73. Gratulerer så mye med 6 år=) Jeg tror du var en av de aller første hagebloggene jeg fant. Jeg leser stort sett hvert eneste nytt innlegg. Jeg liker at du driver «opplæring» av meg, og jeg liker veldig godt dine gode tips og kreative ideer=) Vibeke

 74. Gratulerer masse. Du er en stor inspirasjonskilde. Jeg husker ikke hvordan jeg kom over bloggen din, men det er lenge siden. Den var i et annet format da, hvis jeg ikke husker feil. Tusen hjertelig takk for alt jeg vant på den forrige gi-bort’n her. Det er fest hos fuglene hver dag og jeg koser meg med å se på ;D
  God helg!!

 75. Hei Anne!
  Jeg fant bloggen din i 2009 og har fulgt med siden det. Du var en av de som i sin tid inspirerte meg til å begynne å blogge også.
  Gratulerer med de seks årene – gleder meg til fortsettelsen!
  Klem Nora

 76. Gratulerer så mye!

  Jeg tror jeg snublet over din FB-side, og har etter det lest masse på bloggen din, og følger deg på FB og IG. Elsker all inspirasjonen jeg får av deg! Har stor tomt, og mange planer for hagen. Blant annet skal vi anlegge kjøkkenhage, og jeg fulgte spent med på prosjektet ditt i fjor sommer.
  Må også si at du tar nydelige bilder!

  Gleder meg til å følge deg videre! 🙂

 77. Gratulerer!

  Jeg fikk tips om bloggen din i 2009/2010 da jeg startet en egen blogg. Brukte dine tips til å sette opp en blogg. Takk 🙂

  Nå leser jeg bloggen din innimellom og leser heller flere innlegg om gangen. Koser meg med innlegg om hagen og ulike sorter georginer og andre planter.

 78. Hei!

  Gratulerer med bloggbursdag 🙂 Jeg «fant» igjen lyslyktene her på bloggen din. Mange år siden jeg lagde slike men nå er de et fast innslag når det er kuldegrader ute 🙂
  Takk for mye inspirasjon, tips og ideer!
  Klem fra Ann-Christin.

 79. Jeg fant bloggen for flere år siden. Husker ikke hva jeg leste om først. Jeg er innom bloggen når jeg trenger inspirasjon og ideer til hagen. Mest vår og sommer, men ellers i året også.
  En super blogg!

 80. Gratulerer med 6 årsdagen, Anne!!!
  Jeg er stadig innom for informasjon og inspirasjon.
  Jeg synes bloggen din er fantastisk flott 🙂
  Jeg søker masse på hage, så akkurat hvordan du dukket frem er jeg ikke sikker på. Men er veldig glad for at jeg fant deg 😉
  Så liker jeg deg på Facebook. Hittil har jeg ikke funnet noe du kunne bli bedre på…

 81. Gratulerer med de 6 første ! Regner med at det blir mange flere.
  Tusen takk for mange tips og god inspirasjon

 82. Gratulerer så masse med dagen!! Husker ikke helt hvordan jeg oppdaget deg. I media på ett annet vis tror jeg. Følger deg på facebook og instagram. Og innom bloggen innimellom. Synes det er så artig at du, Trines matblogg og Idafrosk bare tar helt av. Og det som begynte som en hobby for dere har vokst seg stort:-) Er nok mye hardt arbeid bak. Veldig imponert over hva du får til når helsa ikke er på topp.
  Beste med bloggen er masse tips og introduksjon som for meg er nye ting. Stå på videre! Stas med hage både sommer som vinter 🙂
  Hilsen Lillian

 83. Gratulerer med seks fantastiske bloggår.
  Bloggen din fann eg lenge før eg i det heile tatt tenkte på blogging sjølv.Eit søk på nettet førte fram til din hageblogg.
  Er innom den å les alle innlegga du legg ut.
  Syns faktisk den er så variert og med mykje godt informativt stoff om alt ein hage innheld både av blomar, mat, dyre og insektsliv, hobby og gode opplevingar.
  Ha fortsatt fine bloggstunder.
  Frå MarJE

 84. Jeg fikk tips av min søster om nettstedet ditt. Hun var veldig aktiv på instagram, og sa at jeg som er så glad i å hagen min burde se på moseplassen. Dette var nok for litt over et år siden. Jeg følger deg på instagram og er stadig innom bloggen din for tips til planting og dekorasjon. Elsker at du har noe for alle årstider

 85. Gratulerer med dagen! Jeg kom over moseplassen.no helt tilfeldig da jeg leste i Hagetidene om hagemessa på Østlandet der du hadde stand (tror d var slik:-) ) dette er flere år siden og etter dette har jeg fulgt dg jevnt! Kjekke og inspirerende innlegg. Lykke til videre! Gleder mg å følge dg videre på veien via bloggen!!! Hilsen Marit Synnøve

 86. Jeg oppdaget blogger din rett etter jeg ble forelsket i pelargoniaer, og googlet etter tips og råd om stell og stiklinger. Den videoen har jeg forresten sett mange ganger 🙂 etterhvert fikk jeg egen hage og gikk amok i bloggen din og leste om hageplanlegging og ulike planter. Nå har jeg laget islykter etter inspirasjon fra deg, og vurderer sterkt å teste tomater til sommeren, selv om det er blomster som står mott hjerte nærmest 🙂 håper du fortsetter å skrive blogger i mange år til! 🙂

 87. Gratulerer Anne! Moro med ditt engasjement over alle disse årene. Jeg husker ikke hvordan jeg oppdaget bloggen din første gang men det som fanget interessen var kunnskapen din og den lekne måten du skriver på! Håper du vil fortsette med dette lenge 🙂 Hege

 88. Jeg er ny på bloggen, og ny følger på FB. Har nybygd hus med en steinørken rundt, og er veldig på let etter tips og inspirasjon! Denne våren skal vi begynne med hagen. Så bloggen din er midt i blinken for meg. 😉

 89. Gratulerer så mye med bursdag. Jeg fant deg for mange år siden, via et tips på Hagegal.no om hageprogrammer. Jeg er nok innom ukentlig, sånn mer eller mindre. Alt hagestoffet er jo topp, men jeg er ekstra glad i ekornene dine! 🙂

 90. Gratulerer 🙂 Kom over bloggen din via Facebook, og er stadig innom for å plukke opp inspirasjon av deg. Det er så mye kjekt..jeg har laget flere fuglemat figurer og kranser, kan tro fuglene koser seg 🙂 Gleder meg til å følge den kjekke bloggen din videre 🙂

 91. Gratulerer med dagen, Anne. Jeg er imponert over hva du har fått i stand av haveglede på og med Moseplassen 🙂
  Og jeg håper det blir mye mer!

 92. Gratulerer med 6-årsdagen. Trur eg vart klar over deg via facebook for eit års tid sidan – artikkel om lyslykter var midt i blinken i fjorårets kulde her hos oss :-). Flott inspirasjon om det meste – tusen takk og lykke til vidare 🙂

 93. Gratulerer med 6 gode år! Det begynte med Google og siden har det bare ballet på seg. Jeg vet selv hvordan det er å ikke komme seg utenfor hagegjerde. Med null peiling, men med stor evne til å sette pris på de hverdagslige ting, har moseplassen vært et oppslagsverk og hjelp til grønn nytelse. Takk!

 94. Grattis å takk for en fantastisk blogg. Du gir meg som er ny i hageverlden en utrulig inspirasjon. Jag bor i Fetsund så det var her jag hørte tales om deg. Lykke til vidre 🙂

 95. Hipp hurra for Moseplassen! Jeg oppdaget deg i fjor da lyslyktene tok Norge med storm. Husker jeg kom i barnehagen for å hente sønnen min og der sto det også ballonger ute i kulda. Jeg er ikke flink til å pynte opp ute om vinteren, men de dagene lyktene var på sitt flotteste ble mannen min møtt av levende lys hver ettermiddag. 🙂 Takk for super inspirerende bilder på Instagram og herlige innlegg her på bloggen. Og lykke til med de neste 6 årene.

 96. Gratulerer! Jeg fant deg via en facebookvenn som delte et innlegg. Jeg synes noe av det beste med bloggen er din undring over og formidling av de biologiske aspektene ved hage: fugler, ekorn, insekter, fokus på nytte/egnethet ved produktomtalene dine (du er tillitsvekkende – ikke bare ute etter «å selge»), vakre bilder, god formidling av din kreativitet og deler ideer som kan brukes av mange. Hva kan bli bedre? Tja, usikker på det. Fortsett som du gjør, gode innlegg, deling av ideer og løsninger.

 97. Hei Anne!!!

  Gratulerer sååå inderlig mye med bloggebursdag 😉 Så utrolig gøy at bloggen har vokst seg så stor og gitt deg ett springbrett ut i verden.. Synes det er helt utrolig at du har fått ta hobbyen så langt at du plutselig er på landsdekkende tv !!!!
  Første gang jeg fant bloggen din var da jeg var heeeelt fersk i blogglandia skulle forandre noen koder i oppsettet til bloggen, noen hadde linket til dine tips og VIPS fant jeg «moseplassen»
  Det er jeg virkelig glad for, jeg digger dine nydelige blinkskudd av hagens små innbyggere og er kjempefan av hagetips!!!!
  Må innrømme at det er litt lengre mellom jeg besøkene her inne nå enn før, men det har nok med at overskuddet til å blogge selv er litt borte for tiden, men jeg følger deg natruligvis på Instagram!!

  Så HIPP HURRA FOR MOSEPLASSEN,
  bursdagsklem fra Maren i nord 😉

 98. Hei og Gratulerer med dagen! 🙂
  Så deg første gang på frokost tv og syntes det var skikkelig inspirerende. Fant igjen moseplassen på facebook og dermed fant jeg bloggen. Koser meg med masse med dine kreative tips og ideer. Lykke til videre, jeg gleder meg 😀

 99. Jeg husker ikke nøyaktig når jeg første gang fant moseplassen, men det var mens vi ennå bodde i en to-roms med to barn i 8. etg i en blokk i oslo. Da brukte jeg moseplassen til å drømme om egen hage. Nå har vi flyttet til hus med hage, om enn noe «fjellete» og bratt, og jeg bruker moseplassen til konkrete tips og ideer om hvordan jeg skal anlegge en litt vanskelig hage. Jeg liker spesielt innleggene som helt konkret beskriver hvordan noe skal gjøres. Feks hvordan lykkes med å dyrke blodbeger eller beskrivelsen av anleggingen av kjøkkenhagen deres.
  Stå på – du er en stor inspirasjon!

 100. Gratulerer ned dagen! Kom over «Moseplassen» helt tilfeldig og er stadig innom. Får masse inspirasjon og mange nye planer og tanker om naturen og hva vi omgir oss med. 🙂

 101. Gratulerer! Snublet over bloggen mens jeg,som vanlig, jaktet på hagestoff på nettet, og har siden vært innom og kikket, både titt og ofte. Liker så godt at det er forskjellige emner, fugleliv, planter, kjøkkenhage, hvordan gjøre osv.Lærer masse og får inspirasjon til «å klare»! Den får også ventetiden til våren til å bli litt kortere. Håper du holder på leeeenge!Lykke til med de neste seks! 🙂

 102. Fant bloggen din da jeg så dine fantastiske lyslykter som var utroligt kreativt.:) Etter det har jeg vært innom rett som det er. Syntes ikke noe må forbedres da det er litt av alt.:) Lykke til videre!

 103. Jeg oppdaget deg på facebook. Noen hadde delt bilder av ballonglyktene, og da måtte jeg jo finne ut mer.. Dermed oppdaget jeg også oppussinga av uteområdet..
  Tusen takk for gode ideer, og gratulerer med dagen!!
  Lykke til videre!

 104. wow 🙂
  Så mange som kommenterer da! Finfin fredagsunderholdning for meg å lese om hvordan dere kom hit og hva dere synes er det mest interessante jeg gjør her 🙂 Det gir meg dessuten mange gode ideer om hva jeg bør ta tak i, både ut fra konkrete forslag om noe der ønsker, og fra ting dere allerede synes jeg gjør.

  TAKK!

 105. Hei, og gratulere, ein fantastisk lærerik og flott blogg synes eg at moseplassen er. Eg har fylgt med på moseplassen i fleire år, etter å ha oppdaga den gjennom ein annan blogg. Eg er ofte innom ,nesten dagleg. Lykke til vidare.
  Mvh Reidun

 106. Hei Anne!

  Eg huskar godt når du starta Moseplassen, eg starta min hageblogg på den tida også – me var jo begge i same situasjon, nyinnflytta til eldre og neglisjerte hager. Det har vore ein fornøyelse å følge deg desse åra gjennom bloggen, og no seinare på FB og instagram. Du har oppnådd veldig mykje og kan vere stolt som ein hane. Min egen hageblogg er nok litt neglisjert dessverre, travel kvardag gjør at den ikkje blir prioritert. Men den er langt frå glemt, og våknar kanskje til live igjen snart? Lukke til vidare og gratulerer så mykje med jubileet!

 107. Gratulerer med dagen. Du har en estetisk og vakker blogg som det er moro å følge. Jeg lærer mye av deg om fugler.

 108. Gratulerer med 6 år. Jeg ble invitert av min søster til å like bloggen din, og det gjorde jeg. Er innom bloggen din ofte, og finner mange gode tips/ideer og inspirasjon. Kan ikke se at du trenger å forbedre deg eller bloggen din. Lykke til, gleder meg til å følge deg videre.

 109. Gratulerer med 6 år med bloggen din! Jeg fikk min IPad for vel et år siden, og oppdaget deg på Frokost TV første gang! Siden da har jeg flere ganger i uka vært innom bloggen din! Jeg er veldig glad i hagearbeidet, bruke ting jeg finner i naturen i dekorasjoner o.l. og syns du har utrolig mange gode ideer! Lykke til videre!

 110. Gratulerer så mye! 😀 jeg har fulgt deg i flere år, og koser meg med både hageoppbygging, kjøkkenhagen, islykter og søte ekorn!

 111. Gratulerer med 6 års dagen Anne 🙂
  Jeg fant bloggen din via Hagegal.
  Jeg titter ofte inn om bloggen din når det ikke er hagesesong. Når det er hagesesong er jeg for det meste ute i hagen 🙂
  Jeg liker bloggen din godt fordi du har så mange vakre bilder og mange gode ideer. Også er det så koselig å lese det du skriver.
  Lykke til med å blogge i årene frem over.

 112. Synes bloggen din er kjempefin, tror jeg oppdaget den helt tilfeldig, men må ærlig si at jeg ikke husker.. Er innom hver gang det kommer et nytt innlegg, eller hvis det er noe jeg skal sjekke, som islyktene f.eks

 113. Gratulerer med seks fantastiske år!! Leste om deg i et interiør/hagemagasin og har fulgt deg siden. Mange gode tips og ideer. I tillegg skriver du godt. Gleder meg til å følge deg videre både på FB, blogg og Instagram.

 114. Når og hvordan fant du frem til Moseplassen? -Jeg husker ikke om det var du el jeg som fant hverandre først…
  – Hvor ofte er du innom? -Hver gang du legger ut et nytt innlegg, men jeg blir dårligere og dårligere på å kommentere….. Om det er alderen el bloggtørka som gjør det aner jeg ikke…..
  – Hva synes du er best med bloggen, og hva synes du kunne vært bedre? -savner deg når du er borte herfra, har et lite avbrekk… Da tenker jeg at du sikekrt ikke har det så bra… Bedre…? Hmmm, kanskje at du kunne vært litt mere «mobil» og reist rundt slik som Nib jentene; jeg har gjesterommet klart for deg og reisefølget ;)))

  Nattaklem

  Ps, som premie ville jeg «bare» hatt en middag sammen med deg og blomsterfinn…..Hihi

 115. Gratulerer så mye med jubileet! Så gøy med en konkurranse i anledningen. 🙂
  – Når og hvordan fant du frem til Moseplassen?
  Jeg er usikker på det eksakte tidspunktet, men jeg vet at det var et søk på Google om fuglemat som gjorde at jeg første gang besøkte Moseplassen (kan hende via noen andre som har lenket videre). Jeg tror det første innlegget jeg leste var dette http://moseplassen.com/2011/01/ornamentene-pa-fuglejuletreet/ men jeg vet at jeg samtidig leste om annen fuglemat, om hakkespetten Petter(?) og om ekorn. Da jeg er den som drifter facebook-siden til Halden Hagelag, har jeg hatt frihet til å vise til andre steder der som jeg tenker kunne være til inspirasjon for våre medlemmer – og der har Moseplassen flere ganger blitt nevnt. 🙂
  – Hvor ofte er du innom?
  Det er Moseplassens facebook-konto jeg som oftest besøker, og det som springbrett til bloggen. Noen ganger er jeg ute etter noe spesielt, og da søker jeg «moseplassen» og «det-emnet-jeg-er-ute-etter» på Google. Vanskelig å si hvor ofte… Nå har jeg dessuten funnet Moseplassen på instagram, og også derfra hender det jeg tar veien videre til bloggen. Nå finner jeg deg jo også i Hagetidend, noe som gleder stort.
  – Hva synes du er best med bloggen, og hva synes du kunne vært bedre?
  Jeg liker hage (ja, det sier jo seg selv) med besøk av fugl (ingen ekorn her dessverre), og jeg liker å lage ting, strikke, hekle, fildefer, småsnekring, maling… Det jeg har satt stor pris i bloggen din, har vært prosjekter, tips og kunnskap som har passet med mine interesseområder. Når lommeboka mi ikke er fet, er f.eks. islykter laget med ballonger er kjærkommen og artig ide å kopiere. Fuglejuletreet ble flere av barnas julekalendergaver. Gleden du formidler over besøk av småfugler o.a. deler jeg.
  Litt vanskelig, synes jeg, å skulle tipse om endringer ettersom jeg ikke har noe å utsette på bloggen. Ei heller noen ønsker/behov som ikke er innfridd, sånn generelt sett.
  Mon tro om du hadde villet ha en Moseplassens forslagskasse?
  Ha en finfin helg!
  Mvh May-Liss

 116. Gratulerer, så hyggelig 🙂
  Skal svare spørsmålene her.

  Fant Moseplassen for noen år siden, via min egen blogg TULIP.
  http://tulip-myblog.blogspot.com/
  selv om jeg ikke er aktiv på bloggen lengre…
  – Hvor ofte er du innom?
  Innom en gang i blandt, følger på Insta og da kommer det gjerne tips fra deg 🙂
  – Hva synes du er best med bloggen, og hva synes du kunne vært bedre?
  Gode DIY instruksjoner, og bloggen er lun og hverdagslig.
  Takk for at den finnes 🙂

 117. Hei!
  Hei!
  Husker ikke hvordan jeg kom over bloggen, men er inne flere ganger i uka.
  Veldig bra med lenker til andre hagebloggere. Ekstra hyggelig at du også har faste spalter i Hagetidende.
  God helg!Nå går det mot lysere tider!

 118. Gratulerer!! Kom over bloggen via Facebook, er innom noen ganger pr uke. Utrolig inspirerende blogg og innlegg på Facebook, love it!!

 119. Gratulerer, du inspirerer ! Er regelmessig innom bloggen din, etter jeg tilfeldigvis kom over siden din på nett på let etter hageprat.

 120. hei, fant bloggen din via hagegalsidene. Kjempekjekk,flott blogg. Er inne på bloggen din nesten daglig. Du skriv så fint og forklarer enkelt og greit
  på det du lager. Kjekkt å lese at du stadig blir friskere , det fortjener du.
  og så hender det at eg ser deg på frokost-tv. Så eg håper du vil blogge videre framover lenge!

 121. Følger deg på instagram og bloggen. Er veldig glad i alt som handler om hage blomster og dyr. Syns du er super

 122. Moseplassen er en fin og innspirerende «plass».Du er utrulig kreativ,med små rimelige midler tryller du fram de fineste fint.Jeg er også veldig glad i naturmidler,så derfor liker jeg Moseplassen veldig godt.Ser innom kvar dag.

 123. Hei,

  Har vært leser til og fra i noen år, men etter at jeg tok i bruk Instagram har det tatt litt over for blogglesingen, så nå er jeg ikke like ofte innom som før.

  Jeg liker at du er flink til å formidle hageglede. Når man skal ta fatt på sin egen jungel er det greit å ha et sted å gå for informasjon og inspirasjon – og hos deg finner jeg begge dele. Og så er jeg veldig glad i småfuglene, og synes det er fint at du også tar med dette i hageformidlingen – de hører til!

  Gratulerer med seks flotte bloggeår! Og jeg gleder meg til å følge med videre!

 124. Jeg har fulgt Moseplassen siden ca. 2008. Fant den vel på Google da jeg søkte på noe. Nå følger jeg deg på fb, men tidligere var jeg innom kanskje en gang i uka el annen hver uke. Liker at jeg blir inspirert av innleggene og bildene dine, og at du forklarer så nøye ulike framgangsmåter. Det har vært gøy å se hvordan bloggen har utviklet seg på disse årene 🙂 Gratulerer med jubileum og en innmari fin blogg!

 125. Hei!

  Jeg er veldig glad i blomster og planter, og gleder meg
  virkelig til våren kommer! Akkurat nå går det i lesestoff
  om bl.a frøkataloger.Jeg bruker mye av fritida mi på
  sommeren til å stelle med blomster-bed og diverse krukker.
  Alltid noe der å ta tak i,fra luking til vanning!
  Jeg kom over bloggen din på tv mener jeg å huske.Ble så
  inspirert og fikk lyst til å se og lære mere!
  Gratulerer med jubileet! Jeg vil følge med videre, bare
  så synd jeg ikke har visst om dette tidligere!

 126. Hei! Fant moseplassen då eg søkte på islykt forrige vinter:-) og følger deg på Insta. Masse fin inspirasjon. Lagde fuglemat før jul med lillejenta. Det var veldig hyggelig. Må snart lage en ny ladning.

 127. Hei!
  Jeg kom over «Moseplassen»i et interiørblad tror jeg ,og gjemte på navnet.Klikket meg inn og fant en kjempe inspirerende blogg med mange supre ideer alle kan klare å utføre .Elsker de vakre is lyktene…og før jul lette jeg opp et hagesenter hvor jeg kjøpte meg verdens kuleste pleksiglass fuglehus, også etter å ha sett deg på god morgen norge og produktinformasjon på bloggen..Synes bloggen er super som den er og gleder meg til vår og videre inspirasjon . Hilsen Janne

 128. Gratulerer! Heldigvis oppdaget jeg Moseplassen gjennom hagevenner på Facebook for et par år siden. Siden har jeg kikket innom omtrent daglig. Syns det er veldig inspirerende å lese om alt du tar opp. Syns du er veldig dyktig. Fortsett sånn så lenge du orker.

 129. Følger deg på facebook og bloggen. Du har alltid mye spennende å by på 🙂
  Du skreiv for noen dager siden om rødstrupen i hagen. I dag landet en rødstrupe på rekkverket på verandaen min og den bare satt der men jeg snakker til den. Vakker fugl<3 Jeg mater fuglene og det er så hyggelig å sitte og se på dem <3 Islyktene dine har jeg laget, veldig fine 🙂

 130. Gratulerer så mye! Jeg husker ikke lenger hvor jeg først hørte om Moseplassen, men bloggen din var i allefall den første hagebloggen jeg begynte å lese. Etterhvert ble den springbrettet mitt ut i bloggverden med egen blogg også. Jeg tror det nyttigste tipset jeg har fått fra bloggen din er hvordan jeg skal få sett engelske hageprogrammer på nettet. Det hadde jeg drømt om i årevis da du plutselig kom med løsningen. Tusen millioner takk!

 131. Fant din blogg via Google 🙂 Både min hage og din blogg er ganske ny for meg Har funnet mye artig og koselig inspirasjon og kunnskap på bloggen Stikker innom med jevne mellomrom og følger deg på Instagram Jeg sku ønske meg et årshjul som beskriver hva jeg burde gjøre/forberede når under året Kan hende du har skrevet om det allerede men som ny hageentusiast hadde det hvert fin hjelp

 132. Gratulerer med 6 år! Du skal være så utrolig stolt over hva du har bygd opp, imponerende! 😀 Jeg googlet hageblogger da jeg ble smittet av hagebasillen for snart 3 år siden, og endte opp med å bli en fast leser hos deg! :-). Jeg er innom og sjekker om du har et nytt innlegg 3-4 ganger i uken. Jeg syns du er dyktig på å lage faglig sterke innlegg, du har masse kunnskap og troverdighet på det du skriver om. Kunne ønsket meg enda hyppigere og mer spontane kortere innlegg fra deg. Mindre «seriøse» saker som ikke går like mye i dybden , da kan du kanskje få til enda flere innlegg og jeg får enda mer å lese hos deg! Men først og fremst – fortsett som du holder på! Takk for inspirerende lesning. Vennlig hilsen Marianne

 133. Hørte / så reportasje om deg og bloggen din på Gpd Morgen Norge.Har sett video om islykter , meiseboller, og mosehjerter. Har laget alt sammen.Syntes det er kjempe inspirende. Har også lest om ekorn i hagen. Syntes det er flott å kunne følge med på både vinter aktiviteter og sommer aktiviteter.Har lagt ut bilder av islykter på facebook siden min og fått god tilbakemeldinger. Stå på og fortsett å utvikle deg. Er innom siden din en gang i uken. Har tenkt å lage urte hagen til våren …Har du noe råd om å lage egen kompost? Beundringsklem fra Jane Fulford

 134. Husker ikke hvordan jeg kom over bloggen din, men googler ofte om hage… Følger deg på Facebook, og titter innom bloggen når jeg får lyst på hageinspirasjon.
  Gratulerer med 6 år, og håper det blir mange fler 🙂

 135. Gratulerer, Anne!
  Kan ikke helt huske mitt første møte med moseplassen, men vet at det i allefall må være 3-4 år siden. Pga studier har det blitt en lengre pause fra hageprosjekter og hageblogging for min del. Håper på tid til koselige hagesysler etter endt utdanning.

  Lykke til videre, Anne! Du er til stor inspirasjon 😉

  Klem fra Elin.

 136. Super blogg, og facebookside du har.

  Gratulerer med hele 6 år.

  Gleder meg hver gang til å se det du deler med oss.

  Spesielt fuglelivet, islykter, og alt annet. 🙂
  I går, og i dag har jeg prøvd meg på islykter, for første gang.

  Spennende.

  En fin gave til mor og far, på en fredag.

 137. jeg læser din blog , hver gang du har et nyt indlæg. Jeg læser din blog gennem Bloglovin. jeg fandt din blog der eller ved at se hvad andre havebloggere læser. tillykke med jubilæumet.
  Mvh Kirsten

 138. Venner i Hagelaget tipset om bloggen din. Er inne på bloggen flere ganger i uka, sommer og vinter.
  Braat du tipser om andre blogger og ikke minst tv-program.
  Kommer faktisk ikke på noe som kan gjøre bloggen bedre.
  Gratulerer med 6 år:)

 139. Hei!Tror jeg tilfeldig kom over moseplassen ved et søk etter hageprodukter for 2-3 år siden. Det er noe koselig ved det navnet, får det til å høres helt ok at hagen er full av deilig myk mose 🙂
  Følger mest med på fb, og nå er det kjempegøy å se alle de gode tipsene i Hagetidend Bloggen er til stor inspirasjon, fint å se at mye kan gjøres ganske enkelt. Lykke til videre!

 140. Hei!
  Jeg så deg på Hagegal.
  Har ikke sett på hva du har her enda. Men til våren så blir det jo mer inspirerende 🙂
  Ha det godt. Hilsen fra Marit Prema.

 141. Tror jeg har vært med i alle år jeg 🙂 Startet med og følge deg på facebook og ble fort hektet:) Kjekt å se alt det fine du ser og tar bilder av fra hagen din, kjekt med tips om dyrkning og ikke minst hvordan hagen din har tatt form. Serien din om jord var min favorit. Lærte mye om hva jeg kan gjøre med min mere eller mindre fantastiske leire jord 😉 Gratulere med bursdagen. Hipp hipp hurra! Stå på videre. Gleder meg til mange flere år 🙂 Klem fra Betina.

 142. Jeg husker ikke helt hvordan jeg fant bloggen, men veldig glad for at jeg fant den.
  Jeg er innom i noen ganger ukentlig, andre ganger oftere eller sjeldnere.
  Jeg liker kombinasjonen av fine tips, flotte bilder og hageråd. 🙂

 143. Hei!
  Først og fremst vil jeg gratulere deg med din fremgang, ikke bare på Moseplassem, men også med helsa. Jeg tror også det har en sammenheng , slik oppfatter jeg det du skriver. Det er så mye god energi å hente i en hage, frø såes og blir til vakre vekster, når de får litt omsorg. Gamle stauder kommer trofast igjen år etter år, slik som gode venner også gjør. Du deler din kunnskap og gleder så mange! Jeg ønsker deg lykke til videre!

 144. Eg fann fram til bloggen via ei venninne, ca 4 med sidan… Får masse tips og gode Idar.. Det hjelper meg å tenke kreativt ..

 145. Hei!
  Jeg følger deg på FB og er innom bloggen din ukentlig! Oppdaget deg en gang du var på frokost TV. Ble inspirert av deg før jul til å lage julepynt fra naturen. Akkurat det jeg liker! Tusen takk for mange gode ideer, fortsett akkurat slik du gjør! Flott å høre alt bloggen har betydd for deg, og flott at du begynte å blogge! Takk for alt du deler!

 146. Hei, fant moseplassen då jeg søkte på islykter, jeg er på bloggen flere ganger i uka! Gratulerer:-))

 147. Hurra 😀
  Fant veien hit for ca ett år siden gjennom deling av islyktvideo på facebook. Så tittet jeg litt på you tube, facebook å her, så ble jeg hekta 🙂
  Keep up the good work!

 148. Jeg fant bloggen gjennom facebook og er stadig innom. Det er den fineste og koseligste bloggen jeg vet om og syns du får med deg det meste. Bare fortsett som før…jeg blir glad og godt humør av den…må fortelle at jeg har en sånn vindusmater og den er stadig besøkt..kjempekoselig..

 149. Hei! Jeg begynte å lese bloggen din etter å ha sett deg på god morgen Norge i fjor vinter. Ble som mange andre veldig fasinert av islyktene 🙂

 150. Hei, og gratulerer med dagen!
  Da det for halvannet år gikk opp for meg at jeg plutselig var nyfrelst hageentusiast i godt voksen alder, trengte jeg hjelp til å finne ut av masse forskjellige hagegreier: Navn på blomster, busker og trær, hvordan stelle, hvilket utstyr, hva skulle jeg fore fuglene med, osv. Nesten uansett hva jeg googlet, kom Moseplassen opp blant de fremste treffene. Og jeg har lært så mye av deg, er full av beundring og kommer til å følge deg så lenge du gidder og jeg orker …
  Håper det blir riktig, riktig mange år 🙂

 151. Hei, Anne!

  1)Jeg kan dessverre ikke huske hvordan jeg fant bloggen din, men det var nok for ca 2 år siden(i alle fall ikke mere). Jeg visste ingenting om hageblogger da, kjente muligens til Claus Dalby sin, men det var nok den eneste. Jeg var bare usedvanlig opptatt av hage, og surfet nok bare litt rundt på nettet, og oppdaget deg slik..

  2) Jeg leser bloggen, din hver dag, flere ganger, det er helt sant!! (Føler meg nesten litt gal, helt avhengig!) Fdet første jeg gjør om morgenen, deretter er jeg innom både en og to og tre ganger til i løpet av dagen! Er også det siste jeg gjør om kvelden!

  3)Jeg liker veldig godt at jeg kan merke du er arkitekt Din interesse for uterom og form, ikke bare hage/blomster, det liker jeg! Også din interesse for dyr! Og naturmaterialer! Og dyrke maten selv! Kort sagt, alt som jeg er glad i og synes er viktig! Og så liker jeg at du ikke fremstiller deg selv som noen spesialist på alle områder, du er åpen for innspill fra oss lesere
  – det er veldig sympatisk, lærerikt, og ikke minstt gøy, for oss alle!

  Skulle noe bli bedre, måtte det bli enda flere innlegg daglig…! Men det skjønner jeg selvfølgelig godt at du ikke har tid og krefter til! Bare forsett som du gjør, du- det kan ikke bli særlig bedre, synes jeg! Du må bare ikke slutte!

  Hilsen Annette

 152. Jeg elsker hage og vakre blomster, og alle dine bilder og innlegg inspirerer og gleder. Jeg tror det snart er 3-4 år siden jeg kom over bloggen din da jeg søkte på noe blomsterrelatert på google. Synes faktisk å huske det var noe om vinterkranser jeg søkte på da din blogg dukket opp, og på din blogg fant jeg også link til andre som demonstrerte hvordan binde en krans. Og siden den tid stikker jeg innom bloggen din nå og da. Særlig når du legger ut linker til nye innlegg på Facebook, da er jeg alltid inne for å lese hva du har skrevet. Kjekt å bli inspirert og mye nytt å lære. Jeg synes det er kjekt å lese alt du skriver om. Og også takknemlig for at du har delt om dine livserfaringer med helsen, noe som gir resonans og er gjenkjennelige erfaringer. Ønsker deg all lykke til videre. Takk for at du tar meg med ut i hageverden og inspirerer. Mvh Helene

 153. Hei Anne 🙂
  Jeg er innom bloggen din med jevne mellomrom – om vinteren en gang i måneden og om våren/sommeren ukentlig. Jeg liker så godt dine fine bilder og de konkrete praktiske tipsene til hagestell – jeg har lært mye av deg 🙂

  Gratulerer med 6 år:)

 154. Hurra for dine 6 år !!

  Selv om jeg ikke er flink å legge igjen kommentarer er jeg innom hos deg flere ganger i uken. Og det har jeg vært i 6 år. Bloggen din var en av de første bloggene jeg fant da jeg startet opp selv, 9 dager etter deg.
  Var også med da du startet opp Hageblogger.

  Det har vært en sann glede og en stor inspirasjon å se alt du får til.

  Gratulere med dagen og stå på videre 🙂

  Masse hilsen fra Anne

 155. Gratulerer Anne! 🙂
  Jeg husker ikke helt hvor eller når jeg kom over moseplassen første gang. Men muligens på Hagegal for noen år siden. 🙂
  Jeg er innom bloggen når jeg ser på facebook at det er et nytt innlegg.
  Det beste med bloggen er at det kommer søte små ekorn innom og summende humler. Ellers så har jeg hatt glede av å lære hvordan man tar stiklinger. m.m.
  Gleder meg til fortsettelsen! 😉
  Hilsen Miriam

 156. Hei! Jeg har sett dine program på frokost tv og er derfor innom siden din av og til.Ble inspirert til å lage meiseboller til fuglene,så i dag er det blitt hengt ut til de små vakre meisene vi har på besøk i hagen.Bloggen har jeg ikke lest annet enn at jeg fant ut hvordan du lagde ballongislykter.Tusen takk for mange fine tips du har gitt meg.
  TIPS:
  PRØVDE FORRESTEN Å LAGE ISLYKT I TUPPERWARE CABAREEFORM (2LITR,N) OG DEN BLE SUPERFIN.HELT SPEILBLANK OG SÅÅÅ FLOTT FASONG.HER VIL JEG BRUKE EN LYSSLYNGE MED BATTERIER OPPI,SÅ DEN KKE TINER SÅ FORT . Hilsen Edel

 157. Hei!

  Elsker bloggen din, og alle sprellene du finner på!
  Jeg hørte først om deg og moseplassen.no på God Morgen Norge for en stund tilbake. Jeg klikket meg så inn på siden og fant bloggposten om islykter! Disse er blitt flittig lagd om vintrene når gradene er krøpet nedover gradestokken.
  Gratulerer med dagen, moseplassen.no!!

 158. Moseplassen – Bjørg, som jeg har galleri i lag med, kom hjem fra Gave-og interiørmessa med et hefte om frø og plantestoff fra Nelson frø (tror jeg). Der så jeg en artikkel om Moseplassen. Siden har jeg vært fascinert av det du driver på med. Gleder meg over kreativiteten din, og over din glede over det du driver med! Håper du varer lenge i ditt planteeventyr! Kan ikke si om noe mangler – suger bare til meg det du tilfører :-)Og jeg er innom rett som det er!

 159. Hei! Gratulerer! Så deg vise islykter på God Morgen Norge jan 2013, da jeg var sjuk på bursdagen min, så på bloggen og lagde mine første fine lykter. Det har blitt mange siden. Til uka har jeg bursdag igjen, og fem flotte lykter står nå blanke og klare til gjestene kommer 😉 Super blogg!

 160. Og et par ting til:

  jeg liker veldig godt måten du formulerer deg på, både skriftlig og muntlig! Jeg har sanesen for måten du bruker språket på, rett og slett!

  (ikke tilfeldig at du dukker opp både på TV skjermen, og har egne spalter i magasiner/aviser, selvfølgelig!)

  I tillegg, din visuelle sans , f. eks layout på nesttsiden din! Sjeldent å se noe så bra i hagebloggverdenen!(uten å fornærme noen andre…! Mange er bra, men du er best!

  Hilsen Annette

 161. Fant bloggen din på Hageglade på facebook,har vært innom mange ganger,der er mange gode tips.Koser meg med bildene,en veldig flott blogg for hagegale…Gratulerer med seks år og lykke til videre!!
  Hilsen Anne-Karin

 162. så dæ på TV med islyktene. Liker siden din kjempegått og har annbefalt den til flere + delt dine innlegg på Instagram.
  Me like 🙂
  Håper du får publisert masse nye innlegg 🙂

 163. 1. Du var nr to til å skrive en kommentar hos meg da jeg startet å blogge i 2010/2011. Du spurte om jeg ville være med på Hageblogg-oversikten din. Og det var da jeg kom igang, for da syns jeg på nettet :-). Jeg hadde sikkert vært innom og lest på bloggen din før det – og skrevet.
  2. Sikkert en gang i uka, varierer.
  3. Jeg liker nok best sånne «tips»-innlegg og kunnskapsinnlegg, f.eks. oversikten din over jord for ei stund sida. Liker å se på islyktene også, men har ikke prøvd ennå. Snart skal jeg gjøre det og 🙂

 164. Besøkte deg første gang da jeg googlet hage for inspirasjon i forbindelse med at vi bygde hus for 3 år siden. Er innom ca hver 3.dag

 165. Og resten av kommentaren over ble bare borte! Du inspirerer og i vår hage nå er det en rekke humlevennlige blomster. Gratulerer så mye med jubileumet!

 166. Jeg fant bloggen gjennom en venninne på Facebook. Synes det er koselig å følge med på ekorn og fugler i hagen din og få tips om hagestell og se hvilke blomster og planter du har! Jeg har en stor hyttehage med mye fugl, ekorn, pinnsvin, hjort og mår. Veldig kjekt å følge en blogg fra en som deler samme interesse! Takk! 🙂

 167. Der forsvant resten jeg skrev.. Er innom hver dag på alle sidene dine. Har en svær foringsplass her ute, og har fått MASSE nye arter pga dine tips. Suuupert!!

 168. Du inspirerer , både med kunnskap og det å leve med helseutfordringer….♡takk! Fant bloggen din via en annen blogg og har fått mange nye ideer 🙂 Varm Hegehilsen

 169. Hei og gratulerer med dagen! Jeg har fulgt med bloggen i flere år og selvsagt også på facebook. Favoritten må jo være ballongislyktene. Av prinsipp ser jeg ikke på tv på morgenen for da har jeg for mye å gjøre med barn og jobb, men innslagene fra Moseplassen på frokost-tv har faktisk vært det eneste unntaket. 🙂 Fint å få en headsup på face så jeg får det med meg. Tusen takk for mange fine innlegg og lykke til videre med både hage og blogg! Kjempefin pallekarmhage forresten. 🙂 Hilsen Gunn

 170. Hei, og gratulerer med jubileum for fin og inspirerende blogg! Her er svar på dine tre spørsmål:
  Jeg fant bloggen via omtale eller link fra andre bloggsteder, det var sikkert fem år siden.
  Er ikke så ofte innom nå, men det går litt i perioder. Et par-tre ganger i måneden, kanskje? Klikker alltid inn hvis jeg ser noe som ser interessant ut på Facebook.
  Vi har kjøpt oss et småbruk som vi skal bruke som fritidseiendom. Her skal vi pusse opp og dyrke litt, i tillegg til at vi har et prosjekt med grønnsakskasser og drivhus i hagen hjemme. Vi prøver og feiler (ofte det siste, er jeg redd. Bl.a. I fjor, da alle plantene mine ble utsatt for alt for sterk kompostjord fra jordutssalget på Bygdøy – de begynte ikke å vokse igjen før i slutten av august 😉 Så mine ønsker for Moseplassen er mer om dyrking, gjerne mer om jord og jordforbedring, gjenvinning og kretsløp, permakultur, råd, tips og inspirasjon for den som vil «leve litt av det man dyrker sjæl». Vi har opprettet en blogg for prosjektet vårt: fintfor.no. Vi starter ikke ut med alt for store ambisjoner for dette, men kan hende dette blir et fint sted å dokumentere utviklingen og erfaringene vi gjør oss.

 171. Fant bloggen din via min datter for 1 1/2 år siden. Da hadde jeg vært lenge sykemeldt, og hun mente det måtte være noe for meg som har jobbet med blomster. Det stemte. Det gav, og gir meg oppmuntring og glede hver gang jeg er inne, og det er jeg ca 2-3 ganger i uka hvis ikke mer. Du må bare ‘pøse’ på med bilder og skriblerier om fugle- og ekkornlivet, og hva som skjer i hagen din i alle årstider. Ellers synes jeg bloggen er variert og spennende. Tar gjerne inn forslag til dekorering både ute og inne. (av alle slag). Takk for masse inspirasjon og glede, og lykke til videre.

 172. Gratulerer med dagen! 🙂
  Jeg leser nesten alle innleggene dine, og syntes det er veldig fint at de er så informative, ikke alt for lange og har masse bilder.

 173. Fant bloggen din via hageprater på Hagepraten for et par år siden. Jeg følger den via Facebook. Det jeg har hatt mest nytte og glede av er å lære å binde kranser (veldig instruktiv video), lage islykter (også veldig instruktiv video) og test av hageredskaper. At bloggen er lett å slå opp i er også en god ting. Lykke til videre!

 174. Jeg ble tipset om derpå Fb, en Fbvenn hadde delt innlegget om islyktene dine, kjempeflotte. Ble med Instagram og la deg til der, så jeg sjekker jevnlig bloggen etter innlegg på Instagram. Sier som Gry, trenger tips om dyrking, har gjort noen mer eller mindre vellykkede forsøk med gulrot, kålrot, poteter salater og krydder. Kan for lite om jordforbedring, vekselbruk, gjødsling og gode råd ellers om kjøkkenhage og hva som passer i lag etc. En flott blogg du har.

 175. Hei.
  Fant bloggen din helt tilfeldig. Er lenge siden nå.
  Er innom hver gang du oppdaterer.
  Du har su mange fine ideer. Som jeg bruker titt og ofte 🙂
  Er spesiellt glad i tips om islykter og dekorering med naturmaterialer.
  Takk for svar når jeg har lurt på noe også.
  Ønsker deg masse lykke til med bloggen og TV2 oppdrag, flink du og snill som deler med deg.
  En Vinterhilsen fra Berit som har laget maaaaange flotte islykter takke være deg 🙂

 176. Vi fikk to fine fuglekasser til jul som vi nå skal henge opp. Søkte på nettet etter noen tips og kom da over siden din. En nydelig vido om blåmeisfamilien i fuglekassa. Ble så fascinert over det gode førsteinntrykket på bloggen din, at jeg straks la den til på Hjem-siden min. Har fortsatt å la meg fascinere av alt det fantastiske jeg finner her. Imponerende og ikke mist: så koselig 🙂 Lykke til videre med bloggen din:-)

 177. Gratulerer og takk for inspirerende lesing!
  Jeg fant bloggen da jeg lette etter hvordan man lager islykt, en gang i høst. Vinteren kom først nå til Østlandet, så endelig skal jeg prøve ut metodene dine.
  Er innom siden din ganske ofte, som regel gjennom facebook. Som du sier selv, når helsa svikter er det fint å kunne delta i samfunnet gjennom media :O) Og på gode dager er det herlig med natur og hage! Gleder meg til vår, til alt som spirer og til mer hyggelig lesing :O)

 178. Flott blogg, gratulerer med dagen! Fant bloggen gjennom google søk, letet etter inspirasjon til hagen vår og fant det hos moseplassen. Er innom omtrent 1 gang per uka. Liker veldig godt dine anbefalinger om planteutvalg. Islyktideen er også helt fantastisk. Takk for at du deler så mange av erfaringene dine i bloggen og lykke til med det neste bloggåret.

 179. Gratulerer. Fant bloggen din da noen av mine venner la ut ballonglyktene. Som er min favoritt. Syns du har en fin blogg og gleder meg til å følge deg videre.

 180. Hei. Kom over bloggen din da jeg søkte etter ideer til hvordan lage fuglemat. Leser jevnlig på bloggen. Får masse inspirasjon og mot til å prøve ut ideer.

 181. Hei.
  Eg fann bloggen din gjennom andre bloggvenner då du hadde konkurransen X-faktor.
  Sidan har du vore i blogglista mi og eg les alle innlegga dine.
  Likar bloggen din som den er 🙂

  Eg vil gjerne delta i gåvedrysset !

  Fin helg frå Anne-Mari

 182. Hjertelig tillykke med de 6 år. Jeg er meget ny på din blog, som jeg fandt via en dansk haveblog. Jeg er dybt fascineret af din æblehæk, som jeg MÅ anskaffe mig. Mange hilsner fra DK

 183. Hei på deg og gratulerer så masse! Ja, deg har jeg fulgt i alle år.Jeg begynte å blogge på samme tid som deg og var på leit etter interessante blogger. Du «spratt» opp tidlig som noe jeg ville følge.Husker jeg liksom smakte på navnet, Moseplassen, det hørtes så koselig ut.Alltid en glede å komme innom deg og jeg skal fortsette med å følge deg. Har vi holdt på i seks år allerede, tanke jeg og måtte sjekke om det var sant. Det var det. Tiden flyr. Ønsker deg lykke til videre og jeg stikker snart innom igjen!

 184. Da jeg begyndte at blogge for snart 4 år siden var der ikke så mange danske havebloggere, men derimod fandtes et rigt antal norske og svenske havebloggere. Det var herigennem jeg fandt din blog og jeg må indrømme at jeg besøgte din blog meget oftere de første år, men jeg nyder stadig din blog og jeg synes at det er så inspirerende at følge dig og det gælder alle dine gode ideer samt tips og tricks.
  Det glæder mig at du forsætter her og ikke skifter over til udelukkende Facebook eller Instagram, jeg holder mest af blogmiljøet.
  Stort tillykke med blogfødselsdagen, jeg glæder mig til at følge dig de næste 6 år:0)

 185. Hei Anne og gratulerer med dagen.
  Bloggen din fant jeg den gangen jeg vandret ut i blogglandia selv for 3 år siden.
  Litt opp og ned med blogging, høysesongen er selvfølgelig i hagesesongen, men bloggen din følges stort sett hver eneste posting. Også Facebook og Instagram. Det jeg liker så godt er at selv om du har ufattelig mange lesere av bloggen og følgere på Instagram tar du deg til til en kommentar innimellom, også til lille meg 🙂 Jeg setter svært stor pris på det.
  Om du spør meg liker jeg bloggen din som den er, elsker å lese om fuglelivet, ekornene og alt som rører seg av liv i hagen din.
  Med hilsen Turid og takk for bloggen din.

 186. Jeg husker ikke lenger hvor jeg først hørte om Moseplassen, men jeg skjønte at bloggen allerede da, for tre-fire år siden, var godt etablert og anerkjent. Dette med mose i navnet appellerte til meg, for jeg har i grunnen døpt min hage til Mosejordet… ;-)Er ingen stor bloggleser i utgangspunktet, leser ingen fast, men det er fint å ha noen utvalgte å kikke innom av og til; Moseplassen er en av få. Gratulerer med jubileet!

 187. Hei.Gratulerer med feiring av bloggen. Det er jammen lenge siden jeg begynte å følge deg. Husker ikke helt men tror jeg begynte å følge deg når jeg startet min egen blogg 😉 Har fått masse inspirasjon og hjelp av deg. Setter veldig stor pris på det altså! Som så mange andre har jeg akkurat nå liggende ballonger ute for frysing 😉 Ikke helt sikker på om jeg mangler noe lesestoff hos deg…..men setter stor pris på store, fine bilder av blomster, drivhus og de fine ekornene hos deg. Utfordringer er alltid moro. Så får man utfordret seg selv og sett hagen på en litt annen måte. Kan jo være som å vise frem favorittplassen, beste diy i hagen, dyr/ insekter fra hagen m.m
  Liker også IG veldig godt. Inspirasjon der og da! Ha en fin dag og fortsett i det uendelige.

  Klem fra Marte

 188. Kjempefin blogg som jeg fant etter å ha googl’et på div. ang. hageliv, fugler, o.l. for et år siden. Mener også jeg leste en artikkel i et el. annet magasin om bloggen din. Nå leser jeg den hver dag. Finner mye jeg kjenner igjen fra mitt eget hageliv. Mange gode råd og fine ideer. Veldig inspirerende! Og jeg anbefaler den til venner og bekjente. Lykke til videre og gratulerer! Mange hilsener fra Sissi!

 189. Her hadde det vært nyttig med spørsmålene om igjen. Hehe gratulerer. Kjære deg.
  Fant deg kanskje via Hagelaget eller Living garden eller Facebook. Kjempeside. Jeg er utdannet interiør designer og maler/tapetserer. Men har blitt syk og på vei til uføretrygd. Jeg er som du. Elsker haging og er ute fra mars til oktober. Det er livet mitt nå og jeg forstår så godt hvordan du bruker dette som et vindu mot verden. Viss du vil må du gjerne søke meg opp på Facebook. Så kan vi bli venner. Tror vi kan ha utbytte av det begge veier. Ønsker deg lykke til på bloggen. Du er flink.

 190. Kjære Anne, gratulerer med dagen! Vi feirer her også i dag, mannen har bursdag. 🙂 Jeg ramla innom bloggen din en gang jeg søkte etter hageinspirasjon, og er innom flere ganger i uken. Det er så mange fine bilder! Og masse inspirasjon og kunnskapsformidling. Var der jeg lærte å lage min egen blogg, det var bare for å delta i en av utfordringene dine. I går da Lillebror, nå storebror, faktisk: Skal vi ikke snart lage sånne islykter? Det beste var nok å få være med på Hagemessen! Hipp hurra for deg, som bruker overskuddet ditt til å dele med oss alle! Stor klem fra Agathe

 191. Gratulerer. Ei venninne la ut link på fb til bloggen for lenge siden. Har fulgt deg etter det.
  Variert innhold og passe personlig, uten å utlevere deg eller familien, – sånn at jeg syns jeg «kjenner » deg når du er med på God morgen Norge! Kjekt du bidrar der og i Hageselskapet sitt blad
  Er innom bloggen når du legger ut linker på fb og hvis jeg lurer på noe. Som da jeg skulle lage meiseboller.
  Liker at du skriver om fugler i hagen. Trur du bidrar til økt interesse for Hagefugletellinga. Etter tips fra deg har jeg handla på Fuglebo.no!!!
  Islyktene dine ble godt mottatt og gleder meg til å følge grønnsakshagen utover våren.
  Stauder elsker jeg å lese nytt om!! Flotte bilder tar du og.
  Kanskje ideer om fotografering av blomster kunne være noe?
  Lykke til videre med blogg og helse og hils mannen din som er med i kulissene.

 192. Gratulerer med en flott innsats i 6 år. Håper du kan fortsette.jeg er inne og leser hver dag, det hjelper med å holde hagehumøret oppe særlig nå om vinteren. Jeg oppdaget deg for ca 4-5 år siden. Høy kvalitet , variasjon enkle råd og god veiledning kjennetegner siden din. Hvis du holder nivået slik så inspirerer du alle typer hage eiere, ikke bare de spesielt interesserte som lett kan skremme bort nye hage entusiaster. Keep up the good work som de sier i England

 193. Min favoritthageblogg! Følger deg på Facebook og leser alt du linker til der, i tillegg er jeg innom rett som det er for å lese eldre poster. Jeg husker ikke hvordan jeg stiftet bekjentskap med bloggen, det begynner å bli lenge siden nå, men er veldig glad for tilfeldighetene som brakte meg dit. Så utrolig mye inspirasjon og lærerikt, med både gode tekster, flotte bilder og fine videosnutter. Veldig glad for at du startet bloggen den gangen, takk for alt du deler! 🙂

 194. Hei, jeg husker ikke hvor lenge jeg har fulgt bloggen din, men det er noen år. Min hage interesse startet da vi bygde nytt hus for 5 år siden, da søkte jeg hjelp på nett og oppdaget din side. Jeg er innom ganske ofte via Facebook. Det fine med bloggen din er de flotte trinn for trinn videoene som forklarer så greit hvordan ting skal gjøres. Om det er islykter, prikling eller andre tips og råd. Det er også koselig med alle de hyggelige historiene om de søte ekornene. Lykke til videre med bloggingen.
  Blomsterhilsen fra Tonemor.

 195. Gratulerer! Fant bloggen din via hageselskapet. Er ofte innom bloggen din får mye inspirasjon også om vinteren, har benyttet fuglemat oppskrifter til stor glede blandt fuglene 🙂 Nå står det ballonger med vann på trappa, håper de kan forvandles til islykter i løpet av dagen. Men også kjekt å titte innom når jeg sitter med en varm kopp te og koser meg, nyter å se flotte natur bilder! Lykke til videre, gleder meg til ny inspirasjon når våren kommer 🙂

 196. Jeg fant bloggen din via fargerike-Dagny og er innom hver gang du legger ut et innlegg siden jeg følger deg med bloglovin. Jeg liker veldig godt konkrete tips og triks når det gjelder hagearbeid og planlegging av hagen siden jeg skal bygge hus (og dermed også en hage) i løpet av årene som kommer.

 197. Takk for en super blogg. Moseplassen er en av de jeg følger fast. Jeg synes du har en fin blanding av ymse. Jeg ble obs på den gjennom Hagegal. Det eneste jeg kunne ha ønsket meg var omtaler fra div hager i inn og utland som er verdt å se. Vet at det er for mye å ønske seg, men siden du spurte:-)
  Lykke til videre!

 198. Hei Anne, og takk for inspirerende og lærerik blogg! Mannen min og jeg kjøpte et gammelt torp med en nydelig delvis gjengrodd hage (med masse mose) for et par år siden, og som nyfrelst hagebimbo søkte jeg etter sider hvor jeg kunne lære noe om hvordan ivareta og videreutvikle hagen. Moseplassen er det eneste nettstedet jeg har fulgt siden, og jeg blir lett oppdatert da jeg følger Moseplassen både på facebook og twitter. Jeg leser ikke andre blogger, og klarer sannelig ikke å svare på hva jeg savner. Synes bloggen din er super! God blanding.

 199. Gratulerer med bloggen sin 6 års jubileum. Jeg er så glad for alt du deler i bloggen, det er veldig inspirerende.

 200. Hei!
  Jeg fant bloggen din for 2-3 år siden når jeg selv fikk meg større hage og drivhus og søkte etter hageblogger. Siden det har jeg vært innom bloggen din et par ganger i uka. Jeg liker best innleggene om kjøkkenhage og filmer/bruksanvisninger med tips om hvordan du gjør grunnleggende hageting:) Takk for mange tips og mye hverdagsunderholdning!

 201. Hei!:) liker veldig godt bloggen din da jeg selv jobber som blomsterdekoratør og du gir meg mer inspirasjon til hage og ute området!:) er ikke det vi driver med daglig så er veldig gøy å lese her!:) jeg oppdaget deg på instagram da du likte min adventsstake, det var da jeg begynte å lese bloggen din! Har ikke noe jeg vil tilføye for å gjøre bloggen din bedre, den er bra som den er, du hadde ikke hatt så mye lesere hvis ikke!:)

  Lykke til videre med bloggen og keep up the good work!:) og gratulerer med dagen:D

  Klem fra Mona! (Ig:monasbj) 🙂

 202. Takk for en inspirerende blogg. Har hatt både fuglejuletre og islykter i hage i vinter. Jeg fant bloggen din via en lenke på siden til vårt lokale hagelag.

 203. Hei, så deg første gang på God Morgen Norge.Har bare vært på Facebook et år.Følger deg der.Koser meg med både bilder og tekst.
  Hilsen Trine

 204. Hei, og gratulerer med dagen! 🙂
  -Jeg har fulgt med deg i flere år, og kan ikke lenger huske hvor jeg leste om Moseplassen første gang. Jeg TROR det var noen som henviste til deg på nettstedet «Hagegal», og at det var da jeg var inne på siden din første gang. Siden har jeg fulgt deg jevnlig.
  -Etter at jeg fant siden din på Faceb., er jeg inne på bloggen din hver gang du legger ut noe der.
  -Det jeg liker best med Moseplassen, er at du informerer godt. Jeg har sett på noen av videone du har lagt ut, og de er lette å følge for en som meg (som ikke har en «grønn» utdannelse, men som liker hagearbeid på amatørers vis) Jeg har ikke tenkt over om det er noe jeg ikke liker med Moseplassen, jeg syns du er god til å spenne over ulike og jordnære tema.

 205. Gratulerer!
  Jeg ble anbefalt bloggen din av Minde Hagedesign for noen pr siden og er innom hver uke.
  Liker veldig godt planløsninger, tips og råd generelt og beskrivelse og anbefalinger om blomsterarter. Kjøkkenhagen din er spennende!
  Om mulig ønsker jeg meg tips om samplanting:-)

  Lykke til videre!

 206. Hei,

  Jeg ‘fant’ bloggen din da jeg så GMN en gang du hadde innlegg om islykter. Den inspirerer meg riksmål og store prosjekter!
  Nå skal jeg ut og hente inn mine ferdigfrosne lykter!

 207. Gratulerer med bloggen !!

  Husker faktisk ikke helt hvordan jeg kom over bloggen, men det begynner å bli en stund siden. Er inne og leser hvert innlegg, og følger deg på insta. Har også brukt bloggen som oppslag om deter noe jeg leter etter, ikke minst masse inspirasjon !!

  Gleder meg til fortsettelsen !

  Hilsen Hanne

 208. Jeg googlet for å finne gode nettsider om hage, og da dukket din fantastiske blogg opp som ett av mange sider. Bloggen din er kjempefin og er til enhver tid oppdatert med aktuelle saker for årstidene. Du beskriver enkelt og greitt hvert enkelt tema du tar opp og sist men ikke minst tar du fantastisk fine bilder.

  Har akkurat flyttet inn i nytt hus og skal anlegge ny hage til våren. I den forbindelse henter jeg hagetips fra deg.

  Hilsen en kjempefan:)

 209. Hei,
  Fant bloggen tilfeldig da jeg lette etter bilder av trost for å sjekke ut hvilken trost jeg så i naboens epletre. Syns den var for stor til å være gråtrost, og den var lysere enn bildene i fugleboka mi, men finner ingen andre som passer bedre. Som hageentusiast, ble jeg interessert i resten av bloggen også. Så nå kommer jeg til å følge deg framover våren.

 210. Hurra! Husker ærlig talt ikke hvordan jeg fant bloggen, det er lenge siden jeg begynte å lese den. Fått masse tips:) Veldig glad for alle grønnsakstips og hvordan få en enkel og funksjonell hage.

  Madde

 211. HIPP HURRA – og grattis med bloggbursdag!

  Helt tilfeldig fant jeg Moseplassen, Anne, når jeg googlet «svarttrost synger». Fra da av var jeg solgt. Hit søker jeg ofte. Når jeg drømme meg bort litt, eller søke kunnskap og inspirasjon. Du er en stor inspirator på mange måter. Men ikke minst når det gjelder tema Hage.

  Tusen takk for alt du deler generøst med deg av din viten og erfaring. Tusen, tusen takk!

 212. Gratulerer med flott blogg og 6 år! Jeg fant bloggwn din etter at du likte et bilde som jeg la ut på Instagram. Etter det har jeg fulgt med på de koselige oppdateringene dine og har
  mye glede av bildene du legger ut. Lærerikt er det også 🙂

 213. Når og hvordan fant du frem til Moseplassen?
  – Hvor ofte er du innom?
  – Hva synes du er best med bloggen, og hva synes du kunne vært bedre?

  Gratulerer med 6 år og en superflott blogg!) Fant den da jeg skulle prøve meg på å så frø første gang, og fant en av dine inspirerende «oppskrifter». Jeg er stadig innom, selv om jeg ikke pleier å legge igjen kommentar. Spesielt på vinterstid da jeg lengter etter vår og planteprosjekter, er det fint å stikke innom for inspirasjon 🙂

 214. Hei hei!
  Vil gjerne være med i konkurransen 🙂 har fulgt deg i ett års tid .. Men er ikke så flink til å legge igjen spor etter meg 🙂

 215. HURRAAAAAA!!!!! Fine Moseplassen, gratulerer med dagen!!
  Jeg kom over bloggen for over fem år siden, da jeg surfet rundt på diverse hagefora og «grønne» nettsider. Siden den gang har jeg fått MASSE glede av å lese om det som foregår på Moseplassen! Dessuten fikk jeg blant annet etpar deiiiliiige hagehansker da jeg fikk plassering i en av fotokonkurransene. GØY! Hanskene blir bare bedre og bedre, og brukes gjennom hele sesongen. Jeg er innom bloggen alt fra noen ganger om dagen, til en eller to ganger i uka – ettersom hva du skriver om/viser fram.
  Jeg er spesielt glad for alle «utenfor boksen»-tips om alt fra fuglemat til islykter, altså det litt bredere segmentet av hagestell. 🙂 Hvis jeg skulle finne NOE som helst som kan bli bedre, hadde jeg (som grinebitersk språknerd) lest med (om mulig) enda større glede dersom de få skrivefeilene som dukker opp hist og pist, hadde vært luket ut… Men jeg vet at jeg er totalt anal på de greiene der, så det er bare fordi jeg leter med lys og lykter etter noe å utsette på bloggen! Siden du spør, liksom. 🙂 JEG ELSKER MOSEPLASSEN!!

 216. Jeg er ny på Facebook og ny på å lese blogger. Jeg ble invitert inn på facebooksida di av min storesøster for noen uker siden….og fra da av ble MoseplassenBloggen også et morsomt og inspirerende besøk…sånn ca. annenhver dag.
  Jeg liker den lekende tilnærmingen din….at du vil dele…og at du liker at vi deler med deg. Jeg har jo bare fulgt Moseplassen i et par måneder men gleder meg til å følge deg når det nærmer seg vår og sommer og høst….Jeg har selv en kolonihage som jeg leker i om sommeren….form, farge, dufter, smaker og alle slags rare installasjoner…bare fordi det er gøy (hengende hage, en ekte grønnsaksseng/bokstavelig talt, smijernslysestaker som oppheng av støvelblomsterpotter med mye mer ..om vinteren leker jeg med is og vann i bøtter og spann…og silikon-kakeformer….. og i år også ballonger….takket være deg!!!
  Jeg har et motto som jeg har fått av tantebarnet mitt: Hagearbeid er billigere enn terapi….også får du tomater!!!Med vennlig hilsen Beate Grandahl Ervum

 217. Gratulerer så mye med jubileet!

  Jeg er usikker på hvor lenge jeg har fulgt Moseplassen, men jeg vil vel tro det nærmer seg 4-5 år. Jeg tror jeg fant bloggen ved å google ulike hagespørsmål jeg lurte på.

  Innom her er jeg hver gang det legges ut nye innlegg, da jeg følger bloggen både på Facebook og Bloglovin’. Det hender også at jeg titter innom hvis det er noe jeg lurer på som jeg vet du har skrevet kloke ord om.

  Jeg synes det beste med bloggen er at du har skrevet så mange konkrete, men likevel innholdsrike guider til ulike hagerelaterte tema. Eksempler på dette er hvordan man sår frø, hva lys har å si for spirene, ulike typer jord, hvordan dere har planlagt hagen deres, og så videre. Det er veldig mye interessant å lese om her inne!

  Hva som kunne vært bedre.. hmm. Jeg synes det er veldig flott som det er! For meg er det ikke et mål at du poster hver dag, da er det bedre at postene kommer når du har noe å skrive om. Håper du skjønner hva jeg mener med det. Men jeg er veldig fornøyd med bloggen slik den er, og håper du fortsetter å blogge lenge!

 218. Gratulerer med bloggens bursdag!
  Jeg leser bloggen din og bruker den som et oppslagsverk når jeg trenger hjelp og inspirasjon til store og små prosjekter i hagen. Kjempefin blogg! Husker ikke når jeg begynte å lese bloggen, men det var nok helt i begynnelsen av den.

 219. Fant deg tilfeldig i forbindelse med en side for hagehøns. Når jeg da kom inn på siden din fant jeg masse spennende. Derved ble du lagt inn på favoritter og jeg er nok innom et par ganger i uka i snitt… Nå mens jeg har ventet på islyktvær ( som endelig kom…) så har jeg vært innom og sikla litt over de sidene…. Håper du forsetter og blogge, og gir oss mange gode ideer og mye fine ideer. Hvis jeg skulle savne noe var det vel evt. tips for oss med hage i herdighets sone 7-8

  Takk så langtr og jeg gleder meg til de kommende sider =)

 220. Blir veldig inspirert av den fine bloggen din… Følger deg på IG… Liker å få tips om uterommet…
  Gratulere så mye med 6 årsdagen…

 221. hei! tror jeg fant bloggen helt tilfeldig – er ofte innom, nesten hver gang jeg får oppdatering i feeden… mye er artig, ekornhistoriene dine bare for gøy, fugleideene litt til insppirasjon, islyktene veldig artig men har aldri fått prøvd, generelt hagestoff, og særlig grønnsakshagestoff, veldig artig. pusler og dyrker litt i pallekarmer selv, og syns det er gøy å se hva du får til.. skulle øske meg en like handy man som du har, samt et par sponsorer av trevirke, jord mm….. men i mellomtiden kan jeg jo ønske meg en liten «bursdagsgave»:-)

 222. Hei, og gratulerer! 🙂

  Jeg ble kjent med moseplassen gjennom instagram. Jeg ble obs på deg da du likte et bilde jeg la ut der (Tenk på det du ;)), begynte så å følge deg på instagram, på facebook og begynte å lese bloggen. Så mange supre tips til for meg som er amatør både når det kommer til hage, blomster og grønnsaker. Har dog en stor interesse og elsker å holde på med det… blir vel profesjonell en dag 😉 Takk for god inspirasjon, hilsen Silje.

 223. Husker ikke hvordan jeg kom over bloggen din, men som fersk hageeier var jeg på jakt etter inspirasjon, tips og råd. Og jeg har blitt hengende ved bloggen din. Leser så godt som hvert eneste innlegg, ikke alt like grundige, men sjekker alltid om det er noe som passer for meg. Og det er det ofte! Takk for fin blogg!

 224. Hei 🙂 Tusentusentakk for alle de fine kommentarene! Veldig interessant å lese, og koselig da 🙂 Skikkelig gøy at så mange vil dele!

  Ha en flott lørdagskveld!

 225. Hei,og stort hurra for moseplassen, måtte den gi deg og glede og giv til å holde på i mange mange år. Husker ikke helt hvor jeg fant deg men tror det var når jeg skulle prøve meg på klokkeranke for noen år siden. Nå følger jeg mest med på facebook sida. Du har hjulpet og innspirert meg veldig i min gryende blomster/hage innteresse,mange fine video snutter og tv tips.Ellers synes jeg du tar opp mange forskjellige temaer …. kjempe gøy.

 226. Gratulerer med dagen!!
  Jeg oppdaget moseplassen ved et av mine mange søk på google, etter en eller annen plante. Husker ikke hvad jeg søkte etter den gangen.
  Siden da, som sikkert er over et år siden, er jeg stadig vekk innom og får masse inspirasjon og interessant lesing.
  Kjempefin blogg!

 227. Gratulerer med dagen! Det er så interessant å lese om alle ideene og erfaringene dine. Spesielt er jeg interessert i pallekarmene dine og vil gjerne lese mer om dem. Jeg ser at du har satt opp stokker i trekant med antagelig bønner oppover, men rekker du opp for å høste de øverste? Jeg har noen helt spesielle, gode Klosterbønner som blir opptil 6 meter, men det går jo an å klippe av toppen. Så undres jeg om du får skikkelige reddiker i pallekarmene om sommeren? Mine går bare i stokk. Jeg har 4 karmer jeg skal begynne med til våren og blir veldig inspirert av bildene dine. Jeg ville gjerne prøve å legge inn noen bilder, men jeg skjønner ikke dette med instagram, men da må jeg kanskje ha sånn moderne telefon?

  • Hei Liv 🙂
   Det er ganske riktig noen lange grener (stokker) som er satt i tipi med bønner. Jeg lot bønnene vokse opp, og så ned igjen, og klippet så av det som ble for langt. Det hele var ikke høyere enn at det kunne plukkes uten noe å stå på (mannen måtte vel plukke det aller høyeste tror jeg).

   Reddikk var både vellykket og bom i pallekarmen og i bedet, merket ikke forskjell fra pallekarm til bed der. (sådde mange forskjellige til ulike tider, ikke alle lykkes). Planter går oftere i stokk når det er varmt, har de stått veldig lunt og varmt til så det er det som gjør det for deg mon tro?

   Instagram må man ha moderne telefon for ja, men du kan dele bilder på Facebooksiden til Moseplassen med vanlig telefon, om du er på facebook da 🙂

 228. Hei!
  Gratulerer med 6 års dagen til din fantastiske blogg!! Jeg fant «deg» fir ca et år siden og er inne hver dag. Jeg er veldig glad i å drive i hagen og finner mye inspirasjon hos deg. Lykke til med de neste 6 år. 😉

 229. Fant bloggen litt tilfeldig for et par år siden og likte den veldig godt. Følger nå mest på Facebook, men går også inn på bloggen jevnlig. Gøy å lese om både planter, småfugler og ekorn. Hadde forresten besøk av en flokk stillitser idag på mitt fuglebrett. Islykt-oppskriftene var veldig morsomme, jeg lagde lykter sammen med mine små førsteklassinger i fjor med godt resultat.
  Gratulerer med 6-årsdagen og lykke til videre!

 230. Hej! Jag vill gratulera till en jättefin blogg som har hittat till Sverige. Jag fick tips om dig när jag var inne på en svensk bloggsida. Jag tittade in och nu följer jag dig på instagram. Läser bloggen med jämna mellanrum också förstås! Jag har tipsat mina vänner om dina jättebra filmer om hur man gör islyktor och hur man kan göra mat till fåglarna bland annat. Jag uppskattar också de fina bilderna som du lägger ut på både växer och djur på instagram. Med vänliga hälsningar Elisabet

 231. Moseplassen ble jeg oppmerksom på da jeg søkte opp tips om tomatplanter, og fant en liten vidiosnutt som var laget av Moseplassen.
  Siden det har jeg fulgt deg, alltid gir du meg inspriasjon, gode råd og du får frem det kreative i meg (som jeg egentlig ikke trodde jeg hadde) Så takk for at du gir oss Moseplassen!

 232. Gratulerer med 6 år! Jeg er stadig innom bloggen din og finner ofte interessante ting å lese om og mye inspirasjon og gode hagetips. Jeg husker ikke lenger hvordan jeg fant moseplassen… Håper du fortsetter å dele hagetips og gode artikler med oss!

 233. Gratulerer med dagentil bloggendin.
  Første gang jeg var innom bloggen var engang jeg søkte etter hjelp/tips på google . Jeg laget ett elller annet jeg trengte veiledning til. Etter det har jeg stadig vært innom for å få inspirasjon til ting og tang. Syns du har en flott blogg med gode forklaringer på fremgangsmåter. Får oppdateringer av bloggen gjennom facwebook 😉
  Lykke til med bloggen din.

 234. Hei Anne!
  Gratulerer med 6 år som blogger!
  Mitt første møte med Moseplassen tror jeg var i forbindelse med en fotokonkurranse for snart 3 år siden, via en annen blogg. Siden har jeg fulgt deg og vært innom – litt periodisk. Har fått mange fine tips og råd via dine innlegg og samlesider. Og også funnet flere bloggvenner. 🙂
  Jeg blir gjerne med på ditt gavedryss!
  *En varm klem til deg på en kald januardag*

 235. Gratulerer!
  Fant denne bloggen for noen måneder siden via en strikkeblogg. Gikk igjennom hele bloggen på kort tid, og har blitt inspirert til mye. Mat til fugler er lagt ut, islykter skal bli og planer for hagen er i utforming. Takk for alle tips!

 236. Gratulerer med seksårsdag! Jeg fant bloggen din for noen år tilbake gjennom hagegal. Og siden har jeg fulgt deg. Følger deg også på instagram

 237. Hei Anne! :o)

  Gratulerer så mye! 🙂
  Jeg fikk vite om den inspirerende bloggen din via ei venninne rett før juli fjor. Hun sendte meg en melding med et bilde av sin første islykt og jeg fikk umiddelbart lyst til å sjekke bloggen din sånn at jeg kunne lage meg en islykt! 🙂 Videoene dine er veldig fine og du forklarer godt. I dag har jeg endelig fått satt ut min første ballongislykt og venter i spenning…
  Lykke til videre!

 238. Hei..tror jeg fikk info om bloggen din vår lokale hagelag. Er hagegal og medlem i den lokale fugleforening….det står islykter i hagen. Kjempetrivelig blogg med masse gode kreative tips.

 239. Hei. Her har jeg fått mange gode ideer og ikke minst gode råd ! For ett år siden skulle vi arrangere 70 års feiring for mannen min,- en supersprek 70 åring med interesser som er knyttet til skog og mark, skigåing o alt som har med idrett og uteliv å gjøre. Dekorasjonene i middagslokalet måtte ha en touch av maskulinitet og være preget av fjell og skog. Jeg googlet «mose dekorasjoner» og opp spratt Moseplasen. Her fikk jeg masse ideer og laget fantastisk fine dekorasjoner. Siden har moseplassen vært en hyppig besøkt blogg og jeg gleder meg til flere besøk når hagen vår våkner til liv igjen.

 240. Hei, gratulerer med den fine siden. Dette er den eneste bloggside jeg besøker regelmessig. Fandt den når jeg prøvde finne info om norsk hage på nett. Liker spesielt alle poster om hvordan man skal lokke fugler og ekorn til hagen og har brukt ditt recept på meiseboller mange ganger 🙂 Fortsett så!!!

 241. Jeg fant frem til Moseplassen når jeg søkte på google om hage.
  Titter stadig innom siden, spesielt når jeg skal igang med noen prosjekter, både for å finne inspirasjon og fremgangsmåter.
  Jeg har også funnet deg på facebook 🙂
  Du skriver på en måte så det er enkelt å forstå og kommer med spennende og kreative påfunn 😀

  Gleder meg til våren og håper du kommer til å blogge litt om drivhus, da jeg skal kjøpe mitt første drivhus i år 😀 😀 😀

 242. Jag tycker din blogg är jättebra 🙂 . Här kan jag få inspiration till både inne och ute dekorationer. Bäst tycker jag om när du gjör enkla saker av naturmaterialer som alla kan klara att göra men som ser avancerte ut. Jag rekommenderar alla mina arbetskollegor att läsa din blogg 🙂

 243. Hurra for dyktige deg 🙂

  – En spennende blogg du har. Jeg oppdaget deg ved en tilfeldighet, og haket deg av med likt 🙂
  – Mange fine, og spennende, tema og bilder.
  Gratulerer !

 244. HIPP HIPP HURRA! Moseplassen 6 år:-D

  Jeg kom over bloggen via linker fra Tommy og Kenneths sider til hvordan jeg kunne få tilgang til BBC-iplayer, så jeg kunne se «gardeners world». Etter at jeg fikk egen hage for fire år siden, sluker jeg alt jeg kommer over som har med hage å gjøre, både av blader, bøker, tv-programmer, blogger, osv. Jeg finner bloggen din svært nyttig, lærerik og inspirerende. Den er på min topp tre i godt selskap med Claus Dalby og Garden living, og jeg synes det er spesielt gøy at dere alle kjenner hverandre! Er vel innom annenhver uke, for da kan jeg kose meg med flere innlegg om gangen:) Jeg synes du har en pen og enkel layout, men hvis jeg absolutt skulle plukke på noe, så skulle jeg ønske at linkene/oversikten over eldre innlegg var noe lengre og detajert, slik at man enda lettere kunne navigere seg rundt og finne fram.

  Takk for alt du deler med oss og stå på videre! Nå må jeg gå å så:)

 245. Hipp Hurra for deg og bloggen din!! Tror jeg har fulgt med på Moseplassen så og si fra starten 🙂 Takk for inspirasjon gjennom mange år! Ønsker deg Lykke til videre!!

 246. Hei!
  Jeg har sett bloggen din nevnt flere ganger av venner på fb, men har ikke sjekket den før nå i Helga. For nå har jeg nemlig begynt å tenke på våren 😀 Så hvor ofte er jeg innom bloggen? ca 15 ganger de tre siste dagene, altså et gjennomsnitt på 5 ganger pr dag 😉 Det vil kanskje ikke bli like heftig hver dag framover, da… Det jeg har sett til nå, og lagt mekre til som spesielt bra, er at du har veldig gode forklaringer på DIY-prosjekter. Enkelt og godt forklart, og SUPERT for ei som bør få det inn med teskje. Har enda ikke kommet over noe jeg syns kunne vært bedre. Lover å sende deg spørsmål hvis det er noe jeg lurer på!

  Måtte du fortsette med denne bloggen i maaange 6-årsperioder til!

  Mvh
  Toril

 247. Hei, Jeg fant bloggen din da jeg leste ett av bladene du hadde en artikkel i. Nå kan jeg ikke huske om det var «Hageglede», eller «Hagetidend», eller kanskje «Gamle Hus og hager». Iallefall har jeg fulgt bloggen i tre – fire år nå, og er veldig begeistra for den. Du gir mange gode tips og forklarer på en lett forståelig måte og har med mange fine bilder også. Jeg kommer nok til å følge med framover! Lykke til videre!
  Magna

 248. Hei, Gratulerer med 6 år. Jeg så deg første gang på TV2 -God morgen Norge. Du lagde fuglekasser. Likte kassene og den energiske dama som presenterte – hvor enkelt det var. Lette meg frem til Moseplassen, og meldte meg på dine » nyhetsbrev, som jeg får på mail titt og ofte, – veldig koselig. Det er virkelig en glede å lese dine mailer, mye interessant stoff, tips, flotte bilder….. og mye mye mer. Stå på! Takk for dine tips.

 249. Gratulerer så mye med 6 års dagen Anne og Moseplassen! Det har vært en fantastisk reise. Du dukket raskt opp da jeg forsiktig begynte å google om hageblogger. Uten deg hadde jeg aldri våget å lage min egen hageblogg. Nå er bloggen min, Enerhagen 2,5 år takket være deg Anne Er det evig takknemlig for det. Jeg er ofte innom deg for å kikke og hente gode råd og inspirasjon. Du har gode «oppskrifter» på ting, variert stoff, enkelt og livlig språk, fine bilder mv mv. Jeg har nok blikket mitt mest rettet mot hage og blomster/planter. Er ikke fullt så interessert i interiør og pene ting. Ei heller er jeg kreativ eller kunstnerisk. I den grad jeg kan gi en tilbakemelding som er egosentrert….så har kanskje stoff som retter seg mot den delen jeg ikke er så begeistrert blitt noe mer av på bloggen din. Men ser at det fatter utrolig manges interesse, så det handler kun om meg:) Takk for alt du byr på. Ser frem til mange gode år på Moseplassen. Vær stolt av deg selv og livsprosjektet ditt. Tenk hvor mye det har forandret både ditt liv og andres. Det er STOOORT.

 250. Tror jeg kom innom bloggen din fra hagegal, men det er jeg litt usikker på. Følger med på nye innlegg hver gang jeg får info om at det har kommet et nytt. Tidligere i dag var jeg innom for å finne igjen oppskrift på meisebollefigurer, siden småfuglene har spist opp nesten alle som ble lagd før jul.

  Tusen takk for en flott blogg, med veldig inspirerende og fine innlegg. 🙂

 251. Gratulerer – til deg og bloggen!
  Har fulgt deg siden vi flyttet tilbake til Norge for 4 1/2 år siden og Moseplassen er blitt DEN hagebloggen jeg alltid må sjekke ut for nye innlegg. Fant deg da jeg googlet hageblogger for å se hvor det var inspirasjon å hente. Og DET fant jeg på Moseplassen!
  Med mange mål rundt husene har jeg en helt annen form for hage å forholde meg til enn din, men det er så mange tips å hente hos deg, uansett hagestørrelse! Og du formidler det hele på en ukomplisert, hyggelig og ryddig måte. Du vet å finne fram til ressurspersoner for å formidle «gartner»råd og det er så bra!
  Dessuten ser jeg en spennende snert i design du fra tid til annen presenterer, det være seg fuglematere eller gjerder, belysning eller potter.
  Dette – og mye mer, gjør at jeg gleder meg til hvert blogginnlegg fra deg!
  Håper jeg får følge deg lenge!

 252. Gratulerer så mye med 6-årsdagen!
  Jeg fant deg på Fuglevennen da jeg lette etter oppskrifter på meiseboller. Det er så gøy på bloggen din med gode råd og tips til alt mulig! Fantastisk at du har samlet alle hagebloggene! Jeg er innom stadig vekk, og finner alltid et eller annet som inspirerer!

 253. Hei! Jeg er blodfersk tilhenger av bloggen din, fant den i kveld da jeg søkte på tips om bruk av kongler, og så ble jeg bare sittende utover kvelden.. En inspirerende blogg! gratulerer med 6 år!

 254. Hei-hei.
  Jeg har fulgt bloggen din omtrent fra jeg selv begynte å blogge høsten 2010. Jeg har nok googlet meg til det første besøket hos deg. Senere fulgte jeg opp mandagstemaene hos deg og enkelte av blomsterutfordringene, med min andre blogg http://garnkurven.wordpress.com/. Dessverre datt jeg av lasset etter hvert, men er likevel innom ukentlig. Er nok ikke så flink å kommentere dessverre…
  Jeg syns hele bloggen din er fin som den er, og kommer ikke i farten på noe jeg savner. 🙂

  Lykke til videre med alle prosjekt!

 255. Grattis Anne! Var innom i dag fordi jeg har en slektning med en 16-årig datter som har blitt syk, og skulle sende linken for å bruke sida di som inspirasjon av hva det går an å få til når forventningene snus på hodet.

  Ikke vet jeg om det lykkes, men det er iallfall kjekt for meg å se på fine bilder av deg. Vi er tilbake i Trondheim igjen, så det blir lite haging med en bitteliten (riktignok sørvendt) balkong – men det er likevel god inspirasjon i å lese deg.

  Klem 🙂

 256. Så flott Anne at bloggen har levd, ja ikke bare levd, men utviklet seg særs godt i hele 6 år! Dette er ett godt kreativt arbeid utviklet i en tid hvor du sier at helsa har ikke har vært på topp. Ett eksempel til etterfølgelse. Via en i hagelaget oppdaget jeg bloggen din. Er i ukedagene omtrent daglig inne…. bare for å se…og drømme og «har hun kommet på noe nytt nå?» OG kollegaer, venner, blomsterbutikker m.fl får tipset,- se på Moseplassen! Siden er oversiktlig, ryddig og settes pris på at du holder en ren linje med ett team – HAGE! Hjertelig takk for all inspirasjon, det har varmet og gledet meg mange ganger. Lykke til med fortsettelsen!

 257. Tusen takk alle sammen for at dere tar dere tid til å legge igjen hilsener og fortelle litt om deres forhold til Moseplassen! Jeg setter stor pris på dette, og selv om jeg nå ikke svarer hver enkelt så har jeg laget en liste hvor jeg samler inn alle forslagene og innspillene og ideene dette har gitt meg 🙂

  Ha en flott uke!

 258. Hei:-)
  Gratulerer så mye med bloggbursdag!
  For snart tre år siden flyttet jeg fra en 34 kvadrats ettroms til hus med hage, og oppdaget fort at interessen for å gjøre mer med hagen enn å finne beste solplassen til solsenga var til stede;-P
  Med utgangspunkt i å lure på hva staude egentlig betyr, og bare kunne navnet på et fåtall småfugler, begynte googlingen etter inspirasjon og info om både planter, dyre/fuglemating og hagedekorering. Og da var det mange av treffene som havnet på bloggen din.
  Etterhvert ble moseplassen.no en jevnlig besøkt side, og er vel innom og titter ca et par ganger i uken.
  Grunnen til at jeg har og vil fortsette å følge deg er at du har variert innhold innenfor hagetema med god kvalitet, du tar kjempefine bilder og oppdaterer jevnlig. Syns også det er fint å følge deg på instagram:-)
  Lykke til videre med hage og blogg!
  Klem fra Lise.

 259. Når og hvordan fant du frem til Moseplassen?
  Jeg tror jeg fant den rett etter at du starta å blogge. Da hadde vi kjøpt oss hus med stor hage, og jeg lette etter inspirasjon og fant deg:)

  Hvor ofte er du innom?
  Jeg er ikke så ofte innom bloggen nå da jeg må prioritere, men jeg har deg på instagram;)

  Hva synes du er best med bloggen, og hva synes du kunne vært bedre?
  Det beste er all den inspirasonen jeg finner, ideer, fakta, påminnelser osv… Også mange gode bilder og delinger fra andre 🙂 Synes ikke noe skulle vært annerledes jeg 🙂

  Lykke til, fortsett med å spre kunnskap, inspirasjon og glede 🙂

  Oleiv Lene

 260. Hei. Jeg fant bloggen din via en annen blogg. Jeg er innom ca en gang I uka og benytter meg ofte av tipsene dine:-)
  Hilsen Signe

 261. Hei:)

  Jeg er innom bloggen din ca en gang i uken. fant den når jeg søkte på googel etter hvordan lage fuglemat selv. Tror det er ca ett år siden:)
  Liker innleggene om dyrelivet i hagen:) Spesielt fuglene. Og grønnsakshagen har jeg hentet mange fine tips;)Jeg håper det kommer mer tips og bilder om hva man kan lage av skatter fra skogen:)

  Hilsen Rita

 262. Gratulerer 🙂

  Jeg fant bloggen din i et google-søk etter hage-inspirasjon (tror jeg googlet kjøkkenhage) sist sommer. Har vært innom nå og da siden det, kanskje omtrent en gang i uka.

 263. Hei Anne.

  Jeg oppdaget deg og din blogg via Instagram.
  Tusen takk for fantastisk gode tips,råd og flotte bilder.
  Har skrytt av deg og din bloggside til mange av mine venner!
  Jeg er ganske ofte inne og finner ting jeg har nytte av og så følger jeg deg på Instagram under navner Rago12.
  Lykke til videre! Linda

 264. Hei Anne 🙂 ! Jeg tror faktisk at jeg begynte å følge deg allerede fra din spede bloggbegynnelse, og jeg fant deg ved å google forskjellige planter. De første årene brukte jeg bloggen daglig, og etterhvert som årene gikk og inspirasjonen fra blandt annet deg vokste i meg, begynte jeg likegodt gartnerutdannelse i Danmark 2010 og var ferdig i mars 2013. :). I det siste har jeg besøkt siden alt for sjelden, men normalt brukte jeg den, og vil i fremtiden bruke, et par ganger i uken.

  Du har meget grundige og informative planteartikler, dessuten er de krydret med nydelige bilder.
  Foruten plantetema, husker særlig godt Spretten søndag, og gjett om jeg håpte ekornene skulle komme tilbake… Vi fikk også laget en hel del islykter på skolen i Danmark, så om jyderne nå har slått seg på trenden er det måske takket være dig ;). Selv har jeg laget flere kranser også… og du har åpnet mine øyne for mose.
  Jeg er ikke spesielt glad i den nye trenden med å blande interiør/uterom med plantevitenskap, men siden islykter, ekorn og kranser går inn under dette, kan jeg vel ikke klage…

  En siste ting: Det er fint at du er åpen om de dårlige periodene, at du ikke forsøker å være et overmenneske men innser at kroppen noen dager tar sine egne valg.

  Gleder meg til fortsettelsen!

 265. Gratulerer med første 6 år, snart skolemoden!
  Dette er første gang jeg er innom bloggen din, Garden Living på FB «sendte» meg hit.

 266. Gratulerer med en innholdsrik blogg,med masse spennende ideer og mange gode linker. Jeg kom inn via Langangen Planteskole, og nå ligger Moseplassen på ‘skrivebordet’ og er min innfallsport til nettet..-flere ganger om dagen! Kjempebra!

 267. Gratulerer med dagen:)
  Jeg fant bloggen din for mange år siden, da jeg lette etter ulik fuglemat til ulik fugleart.
  Siden har du vært på den faste blogg-runden.
  Du gjør en god jobb! Stå på videre!

 268. Gratulerer med en utrolig vellykket blogg! Synes det er fantastisk hva du får til , og hvordan du klarer å tilpasse din helsemessige situasjon med et aktivt liv synes jeg er et eksempel til etterfølgelse – har en kronisk sykdom selv, så jeg vet litt om hva det innebærer å leve med slike tilpasninger.

  Jeg kom over bloggen ved å klikke på en link til den på en annen side, tror de var en artikkel på klikk.no

  Jeg er innom bloggen med ujevne mellomrom; får noen rush av og til, og så kan det bli en liten pause før jeg er innom igjen.

  Jeg synes det er mange flotte råd og tips! Er også veldig glad for linker til nettbutikker – kjempemoro å studere frøkataloger og planteutvalg! Og så er jeg glad for linken til andre hageblogger; veldig interessant å se andres hager og blomsterbed. Jeg synes bloggen er veldig bra, og kan ikke se at noe mangler eller kunne vært bedre.

 269. Heisann! Gratulerer med bloggjubileum!:0) Jeg kom nok over bloggen din litt etter at vi flyttet inn i nytt hus med hage, og dermed at hageinteressen fikk slippe til. Jeg liker spesielt det du legger ut om stauder, har fått mange gode tips her! Om vinteren synes jeg det er superstas med innleggene om fugler på foringsplassen, og om islyktlaging! Har fått testa ut både oppskrifter på fuglehus(i jobben min som lærer) og meiseboller… Er nok innpå bloggen din en gang i uka, kanskje, og ellers når det er tips til noe jeg liker på fb eller insta… Du er superflink, ENERGIPÅFYLL:0)

 270. Hei Anne
  Takkk for alle de fine bloggpostene som du har gledet meg med i flere år 🙂
  Gratulerer meg feiringen, og det jeg synes det er så morsomt at du har så mange som følger bloggen din. Ekstra morsomt er det også å se deg på TV 🙂

  Klem Kristin 🙂

 271. Gratulerer med 6-årsdagen! Kom borti bloggen din via Hagegal. Jeg er ikke noe særlig interessert i blogger, men leser stort sett det du publiserer på facebook og klikker meg inn på bloggen hvis det er noe interessant. Og det er det jo ofte. 🙂

  Liker best å lese om det som er planterelatert, men syns det er morsomt at du har litt om fugler og ekorn også (selv om jeg ikke pleier å lese det). Kjempefine bilder har du også.

  Lykke til med fortsettelsen!

 272. Hei og gratulerer med 6 års dagen. Har vært tilhenger av bloggen din i noen år. Har funnet mye inspirasjon i den. Lykke til med de neste 6 årene♥

 273. Hei Anne Magnor er jo rett ved meg det, jeg som bor på Kongsvinger. Er så hyggelig at de klarer seg så bra i konkurranse med mye billig man får tak i. Både Finn og Wenche og mange flere som jeg setter pris på i hverdagen er jo knytta til dem nå. Moseplassen har jeg fulgt i mange år alt. Husker ikke når, men får med meg stort sett alle innlegg. På God morgen Norge også. Så hyggelig innslag du har der. Stå på!

 274. Stort tillykke med bloggen! Jeg er helt grøn og nybegynder som blogger, så jeg læser rigtig mange blogs for at blive inspireret og for at se, hvordan I andre erfarne gør – sikke en fantastisk verden! God vind fremover til dig og til din skønne blog!

 275. Gratulere så masse!
  Hugsar ikkje kva tid eg fann deg. Har sjølv blogga i ca.4 1/2 år. Trur eg ganske tidleg oppdaga deg.
  Ei stund var eg innom deg på kvart innlegg du laga og var flinkare til å kommentere.
  No les eg meg opp eit par gongar for veka.
  Syns du er kreativ og mangfoldig i det du presanterar.
  Difor er du fortsatt ein av mine favorittbloggar.

  klem og lukke til vidare 🙂

 276. Gratulerer Anne! Jeg husker ikke når jeg fant deg, men det er lenge siden. Jeg tror faktisk det var i forbindelse med at jeg var sykmeldt pga alvorlig sykdom og derfor hadde god tid. Det er mye av det du skriver om som jeg også syns er interessant. Jeg beundrer dine fotos av ekorn og fugler. Jeg liker din meget personlige stil og det at du er så super grundige og solid i alt du legger ut. Jeg tror jeg leser det meste du skriver og jeg deler ofte! Jeg vet ikke hva som kunne være bedre, jeg er ihvertfald fall veldig fornøyd og ønsker deg masse lykke til videre!

 277. Gratulerer med 6 årsdagen Anne 🙂 Jeg er ganske sikker på at jeg fant deg og bloggen via Hagegal. Jeg kommer innom titt og ofte og rett som det er 🙂 Best med bloggen? Det må være at du har evnen til å fornye deg og bloggen, at du byr på deg selv og at du har stor evne til å engasjere oss andre?! Og heldigvis, ja så er blogging smittsomt ;-D

 278. Gratulerer med 6 år!
  Husker ikke når og hvorfor jeg fant deg,- er ikke så aktiv mediebruker. Men nå er du en del av mitt kveldsrituale, sammen med en kabal eller to. Har hage, liker å luke og finner glede og inspirasjon i dine små snutter.

 279. Hei Anne
  Takkk for alle de fine bloggpostene som du har gledet meg med i flere år 🙂
  Gratulerer meg feiringen, og det jeg synes det er så morsomt at du har så mange som følger bloggen din. Ekstra morsomt er det også å se deg på TV 🙂

  Klem Kristin 🙂

 280. Gratulerer med 6-årsdagen! Kom borti bloggen din via Hagegal. Jeg er ikke noe særlig interessert i blogger, men leser stort sett det du publiserer på facebook og klikker meg inn på bloggen hvis det er noe interessant. Og det er det jo ofte. 🙂

  Liker best å lese om det som er planterelatert, men syns det er morsomt at du har litt om fugler og ekorn også (selv om jeg ikke pleier å lese det). Kjempefine bilder har du også.

  Lykke til med fortsettelsen!

 281. Gratulere så masse!
  Hugsar ikkje kva tid eg fann deg. Har sjølv blogga i ca.4 1/2 år. Trur eg ganske tidleg oppdaga deg.
  Ei stund var eg innom deg på kvart innlegg du laga og var flinkare til å kommentere.
  No les eg meg opp eit par gongar for veka.
  Syns du er kreativ og mangfoldig i det du presanterar.
  Difor er du fortsatt ein av mine favorittbloggar.

  klem og lukke til vidare 🙂

 282. Gratulerer med 6årsblogg, Anne!
  Jeg har vært innom hagebloggen din hver gang du har noe nytt! Jeg husker ikke helt hvordan jeg fant bloggen, men tror jeg googlet etter et eller annet vedrørende hage! Har lest bloggen i ca. ett år. Jeg liker at du er aktiv og legger ut nye ting ofte. Du har fine oppskrifter, og mye nyttig og saklig stoff, men framfor alt gir du meg mye inspirasjon! Jeg liker også ditt fokus på dyreliv og insekter i hagen! For meg er det greit med litt reklame for fine vaser og bra hageprodukter, men jeg er glad for at du unngår «koseprat» om bollebaking og «helgestemninger»! Slike blogger finnes det nok av!
  Lykke til videre!

 283. Irriterende å tenke på hvor mange år med inspirasjon jeg har gått glipp av… Jeg oppdaget nylig hagebloggen din ved en tilfeldighet da jeg søkte etter islykter. Heldigvis kan jeg jo boltre meg med eldre innlegg her også 🙂

 284. Gratulerer med 6 år!
  Har fulgt deg så lenge at jeg ikke husker når det startet, men var vel etter å ha lett etter hageblogger på hagegal. Er innom stadig vekk og alltid når jeg ser du oppdaterer på facebook. Det som er så fint med bloggen din er at du har med alt som er moro med hage, fra frøinnkjøp og såing, til prikling og utplanting, og til innhøsting. Liker også tipsene dine, har bl.a pallekarmbedene og islyktene (selv om jeg ofte fryser de litt for lenge). Håper du fortsetter med tips om alt en kan gjøre i hagen 🙂

 285. Gratulerer med 6 fantastiske år!
  Av blogger jeg leser så er det mange som startet for omtrent seks år siden. Det var et lite ras den gangen, men det er mange som har falt av underveis. Du har gått videre i et fint og jevnt tempo – ikke for mange og lange innlegg og ikke for sjelden – akkurat passe til å lokke oss med videre. Jeg liker spesielt din tilnærming til det enkle, som islyktene dine er ett godt eksempel på. Fortsett å gi oss påminnelser som vi hadde glemt at vi trenger! Fuglemating, frøspiring osv. Hurra for Anne og Moseplassen. God tur videre!

 286. For noen flotte gaver du gir bort, jeg er gjerne med i trekningen 🙂 har fulgt med på bloggen di i over et år. Er innom og leser flere ganger i uka. Gleder meg til fortsettelsen 🙂

  Terese

 287. Gratulerer med seks år! Jeg husker ikke hvordan jeg fant bloggen din. Jeg ble hekta på hage da jeg fikk hus med hage for et par år siden. Siden da har jeg vært jevnlig innom deg. Nå er jeg innom nærmest daglig. Jeg liker godt variasjonen du har med ulike typer innlegg. Jeg har bl.a. blitt inspirert til å lage litt av hvert nå som jeg er hjemme i mammapermisjon. Aller best liker jeg likevel innlegg om det som gror i hagen. Nå skal jeg igang med å så frø for første gang, så håper det kommer noe om det?

  Takk for en fin og inspirerende blogg!!!
  Mari

 288. Gratulerer Anne, både med bloggen, og at du har klart å få til alt dette mens du har vært syk. Det er nesten det mest imponerende synes jeg! Vitner om sterk jente! Jeg tror jeg havnet borti deg når du var skirbent hos Lev Landlig? Kan det stemme? Det var i hvertfall et blad du hadde fast spalte i en liten stund. Jeg er stadig innom deg, for å hente inspirasjon, men mest for å lese og kose meg. Finner alltid noen gode tips og ideer, og du er utrolig flink til å dele. Takk for det. Ønsker deg alt godt videre, både med blogg, helse og etterhvert mer jobb. Klem fra Anne Kari

 289. Når og hvordan fant du frem til Moseplassen? Før den ble lansert vel?
  – Hvor ofte er du innom? Nesten hver dag
  – Hva synes du er best med bloggen, og hva synes du kunne vært bedre?
  Alt er bra men jeg elsker alt om ekornene mest <3

 290. Gratulerer med 6 flotte år:-). Fant nettstedet ved en tilfeldighet og så at mange av mine interesser var av det som ble tatt opp:-)

 291. Gratulerer 🙂 jeg har fulgt deg igjennom alle årene. Ikke alltid like flink til å legge igjen spor, men er innom rett som det er 🙂

 292. Hei.
  Gratulerer så mye!
  Fant Moseplassen da jeg googlet etter kranser laget av naturmateriale,
  siden har jeg tittet innom jevnlig.
  Lykke til videre 🙂

 293. Hei.
  Gratulerer Anne! 6 år, det er jaggu bra det, flinke Anne!
  Eg fant deg en desemberdag for ca 4 år siden, da jeg var på hytta og hadde funnet masser av mose! Siden har eg fulgt deg nesten daglig, og opp i mot alle innlegg er lest. Eg liker spesielt innlegga der du blogger om frø, kjøkkenhage og blomster, og har leta de frem igjen flere ganger! Meiseboller, fuglehus og islykter er og nøye lest og instrukser fulgt! Du er flink Anne. Og ikke mist, lett å få svar i fra, enten på bloggen men og i mail!
  Lykke til med de neste 6 år Anne, håper helsa blir bra slik at vi få mulighet til å treffe deg ute i distrikta <3

 294. Gratulerer med jubileumet! Kaffekoppen og Moseplassen hører med til hverdagstrivselen her i huset. Anne, takk for gode tips og raske tilbakemeldinger! Det er inspirerende å se tipsene dine, du bruker ofte det som finnes rett fremfor nesen min her hjemme. «kjøpetipsene» dine er alltid til edruelige priser og lett tilgjengelig i hverdagen.
  Ønsker deg alt godt på alle måter. Jeg vil følge deg videre!
  Med vennlig hilsen Ellen

 295. Kære Anne

  Hjertelig tillykke med de første 6 år med bloggen, håber at der kommer mange flere 🙂

  Jeg fandt din blog første gang for nogle år siden, da jeg så en dansk blog deltage i en af dine konkurrencer. Ved at komme ind på din hjemmeside og følge konkurencer og kommentarer fik jeg øje på alle de flotte og inspirerende haveblogs, der er i Norge og Sverige. Tak for at introducere mig til dem.

  Jeg kommer her alt for sjældent, men så fandt jeg dig på facebook sidste år og den mindede mig om at besøge dig tiere, men Facebook har lavet uorden på min væg, så jeg må se om jeg kan få dig frem igen 🙂

  endnu en gang tillykke og tak for at du har delt ud af din interessse for have og dyreliv igennem alle årene.
  kh Pia, http://www.findinspiration.dk

 296. Hei Anne
  Gratulerer med bloggens 6 år, måtte det bli mange flere gode år som hageblogger! Det er 2-3 år siden jeg begynte å følge deg. Husker ikke helt hvordan jeg fant bloggen, men det var sikkert på bakgrunn av noen søk på nettet etter hagerelatert stoff. Du har mye interessant stoff, og gode bilder. Særlig setter jeg pris på dine anbefalinger og tips. Det kan være alt fra anbefaling av bøker og TV-serier til tips om hva man gjør med løkene som har sprengt seg opp i en vinter uten snødekke. Takk for at du deler! For min del er det helt greit at du forsetter med stø kurs den veien du har lagt ut på 🙂

  Lykke til videre, og god bedring!

 297. Hei, og gratulerer!
  Jeg «møtte» deg første gangen på God morgen, Norge før jul og har vært mye innom bloggen siden da. Nå er jeg innom noen ganger i uka, av og til flere ganger om dagen…. Jeg syns det er mange og varierte tips – og tenker at det blir mer og mer å lese og sjekke utover våren og sommeren. Jeg lagde mange meiseboller etter din oppskrift og ga bort til jul! 😉 Lykke til videre!

 298. Grattis med 6 år 🙂 Jeg fant deg akkurat nå via facebook. Så deg på frokost TV, i fjor tror jeg, og skulle prøve å lage de islyktene laget med ballong som du viste der. Fant fort ut at det var noe jeg gjorde feil, for bunnen falt ut uansett hva jeg prøvde. Så fikk jeg altså se en som hadde lagt ut bilde av sine islykter og henviste til din blogg. Så her er jeg og har tenkt å prøve meg på islykter igjen. Vurderer å kjøpe noen av de formene du omtaler i bloggen din.

  Mvh Rita

 299. Hei og gratulere med blogg-dagen:)
  Først og fremst takk for alle dine gode idear og gode hage råd:) Eg fann Moseplassen ei tid før jul, då du vart trekt fram på ein dansk hagebloggar si side Claus Dalby. Der var islyktene dine tema og eg vart straks «fanga» og fasinert. Sidan har eg vore inn jamt og trutt. Eg har ikkje spesialelle tankar rundt kva som kan verte betre. Synst berre det for meg er ein friplass å gå inn å lese og sjå, drøyme og koble tankane FRÅ dagens utfordringar ei lita stund:) Tusen takk fordi du delar dette med oss:)
  Venleg helsing Lisbet

 300. Gratulerer med 6 årsdagen! Min mann fant deg i fjor i forbindelse med islyktene, han viste det til meg og jeg er blitt hekta. En fantastisk plass å besøke for å finne inspirasjon og råd. Nå gleder jeg meg til å prøve ut tipset om spirer/alfa alfa i kjøkkenvinduet. Lykke til videre!!

 301. Kære Anne

  Hjertelig tillykke med de første 6 år med bloggen, håber at der kommer mange flere 🙂

  Jeg fandt din blog første gang for nogle år siden, da jeg så en dansk blog deltage i en af dine konkurrencer. Ved at komme ind på din hjemmeside og følge konkurencer og kommentarer fik jeg øje på alle de flotte og inspirerende haveblogs, der er i Norge og Sverige. Tak for at introducere mig til dem.

  Jeg kommer her alt for sjældent, men så fandt jeg dig på facebook sidste år og den mindede mig om at besøge dig tiere, men Facebook har lavet uorden på min væg, så jeg må se om jeg kan få dig frem igen 🙂

  endnu en gang tillykke og tak for at du har delt ud af din interessse for have og dyreliv igennem alle årene.
  kh Pia, http://www.findinspiration.dk

 302. Gratulerer så mye med 6 år!! Og for fantastisk fin blogg, kreativ og veldig inspirerende!
  «Fant deg» i fjor høst, (noen som hadde kommentert ett innlegg hos deg og da fikk jeg det opp), men fikk øynene for alvor opp da du var i God Morgen Norge i fjor høst/før jul ifb med islyktene. Siden den gang har det blitt mange besøk innom, og blitt laget en del islykter og meiseboller. Har faktisk foreslått bloggen din til inspirasjon til både kolleager og familiemedlemmer. Vet at mamma bla er ofte innom 🙂
  Vil gjerne være med i trekningen, masse flotte premier. 🙂
  Lykke til videre!

 303. Hei Anne! Gratulerer med bursdagsblogg:)) Så deg første gang på GMN. Har hatt stor glede av islyktene dine.

  Beste hilsen Bjørg

 304. Gratulerer med 6 år!
  Var først innom bloggen din sist sommer. Så forsvant det litt, før jeg fant de flotte islyktene dine. Så gøy å lage, og veldig flotte. Videosnuttene gjorde det enkelt å komme igang, så takk for tips og hjelp. Vet ikke hva jeg savner, vet bare jeg koser meg når jeg er innom. Nå har jeg fått laget meg en snarvei, og bloggen blir lettere å titte innom.
  Lykke til videre!

 305. GRATULERER 🙂
  Jeg har fulgt bloggen din fast de tre- fire siste årene, og tror det var helt tilfeldig at jeg dumpet innom via norske hageblogger. Flott at du har greid å skape noe meningsfullt å fylle livet med, og som er til stor inspirasjon for så mange. Akkurat nå sitter jeg å ser ut av vinduet på et hav av småfugler som nyter hjemmelaget mat, takket være inspirasjon fra deg. Til og med fuglehunder synes den maten er god 🙂 Ser frem til å følge deg videre!

 306. Gratulerer med 6-årsdagen og en blogg som alltid har noe interessant å dele! Den formidler store og små gleder og erfaringer, og er til inspirasjon og innimellom også ettertanke.

  Jeg mailet en henvisning til bloggen din etter at vi tydeligvis var på samme okkuleringskurs i 2008, men hvor og når jeg fant bloggen husker jeg ikke lenger 🙂
  Jeg er som regel innom hver uke, og setter pris på at det er varierende tema og at du presenterer stoffet på en lettfattelig måte.
  Mitt inntrykk er at hageinteressen utvikler seg og tar sine egne vendinger, så jeg håper du beholder hagegleden og lysten til å fortsette.
  Takk for at du blogger og lykke til videre!!!

 307. Det forrige innlegget mitt ble avkuttet så jeg fortsetter her. Jeg har hatt stor glede av bloggen din og gleder meg til å følge deg videre. Min store interesse er dyr, fugler, natur og all slags litteratur.
  Gratulerer med jubileet og lykke til videre!
  Tenk om jeg vant!
  Mvh Reidun.
  PS: Sender et dikt fra ei bok jeg har skrevet

  VINTER
  Småfuglen sit
  med hovudet under vengen.
  Det er lang natt,
  kvit natt,
  vinternatt.
  Det vesle fuglehjartet
  ber ei stor kraft i seg.
  Gjev liv-
  Gjev styrke
  til ein liten fugl
  i ei stor og forundeleg verd.

 308. Gratulerer! Jeg tror jeg begynte å følge deg i fjor en gang. Moseplassen var omtalt et sted som Norges største hageblogg, og da måtte jeg ta en titt. Nå er jeg vel inne og ser på bloggen i hvert fall en gang i uken.
  Min 10 år gamle datter kom for en uke eller to siden hjem fra skolen og spurte om vi hadde ballonger. Hun sa at de hadde sett på Moseplassen på skolen, og fortalte i detalj om hvordan man lager islykter!

 309. Gratulerer med bursdag!

  Gleder meg til det blir vår og vi kan ordne litt i den store hagen her vi nylig har flyttet inn. Da ser jeg for meg at Moseplassen kommer til å være hovedinspirasjonskilden!

 310. Hei Anne, og de hjerteligste gratulasjoner med dine 6 år med moseplassen! Du kan være stolt! Jeg oppdaget deg ganske sent, desverre, og ganske tilfeldig, da jeg satt og lette etter hagestoff på nettet. MEN ….du kom sent, men godt, og jeg er stort sett daglig innom deg og lærer nye ting. Jeg elsker at du er så flink å legge ut linker både til Danmark og Sverige, og jeg har dermed fått øynene opp for en helt ny og herlig hageverden! Hjertelig tusen takk for både Pernilla og Claus og mange fler…. Jeg elsker også at dine tips ofte er utprøvd, de er enkle og få til eller godt forklart, og de er ofte billige. Jeg ble bla så lykkelig da jeg oppdaget pallekarmene, og har derfor selv skaffet meg en god del av de, og mange frø som ligger og venter på små barnehender og meg. Håper vi alle får en nydelig og smaksrik sesong i kjøkkenhagen! Mange lykkeønsninger for veien videre. Jeg heier på deg! Du sprer mye glede, iallfall til meg. Ha en riktig god helg! Med vennlig hilsen Mette L.

 311. Gratulerer med dine 6 år med Moseplassen. Håper det fortsetter i mange år fremover. Jeg og min mann har «brøytet oss rydning i svartaste skog». Vi har ryddet skog, bygget hus og skal ta til med garasje nå til våren. Hageplanlegging er i gang, men alt tar jo litt tid. Ettersom vi ikke bygger i regulert område må vi vente på godkjenning av garasjebygget før vi kan planlegge ferdig… Denne siden din har gitt meg masse ideer. Takk

 312. Hei ! Er det noen som har erfaring med de Svenske drivhusene som heter Avena 180 G.De er bare kiipset sammen ,Holder det i Norge mon tro.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her