Peondrømmer og bildebiblioteksreorganisering

Jeg holder for tiden på å rydde i bildearkivet. Storrydding. Faktisk er det uretferdig å kalle det å rydde, det er mer en totalreorganisering. Jeg bytter nå bildebiblioteksprogram fra Aperture til Lightroom og på grunn av datamaskinenes innebygde djevelskap (korrupte bildebibliotek mm) og mine duste valg (internt bildebibliotek) så blir dette en rimelig tidkrevende affære. Men biblioteket må repareres lell, og da er det langt mer motiverende å benytte anledningen til bytte til et bedre program og samtidig få gjort en skikkelig opprydning.

Prosessen er temmelig tidkrevende og kjedelig, men det er også veldig hyggelig fordi det gir meg gjennsyn med bilder jeg hadde glemt. Bilder med sol og farge, og bilder med minner og med løfter om nye hagegleder 🙂

peon-2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

 1. Da satt du meg på en ny tanke, at det finnes bedre måter å ta vare på bilder enn i foldere/Windows explorer. Kanskje dette var puffet til å teste ut LR. Hva er den store fordelen framfor ‘gammeldagse’ explorer og mapper?

  Nydelig peon 🙂

 2. Hei Anne! Jeg ble også nysgjerrig på bildearkivet ditt. Er så elendig på system der, ønsker veldig en post om system for bildelagring og hvordan du sikkerhetskopierer, bla. Mvh, Marianne

 3. Hei Marianne og Gyldenlakk

  Jeg er ikke helt den rette til å fortelle om system, ettersom jeg ikke har vært spesielt flink til å holde system… men kanskje skal jeg få skrevet litt lell ja. Gi meg noen dager da, så skal jeg se, kanskje jeg sender ut en epost til en par andre bildetagende bloggere og oppmuntrer de til å dele hvordan de systematiserer bildene sine, så får vi en del ulike erfaringer samlet og så blir det jo mer relevant.

  Men kjære deg Gyldenlakk, JA, det finnes mye som er MYE bedre enn å bare bruke explorer!

  Marianne, jeg har fremt til å hatt sikkerhetskopi på ekstern disk (fysisk ekstradisk), men vurderer nå å gå over til å sikkerhetskopien eller hele biblioteket på nettsky. skal skrive litt om det også ja.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her