Hagen fylles opp med blomster, planlegging for designhage skrider frem

Nå er det ekstra fargerikt i hagen for nå begynner den å fylles opp med blomster til den lille designhagen min på Hagemessen. Jeg har som nevnt utstilling rundt tema «levende hager», og humleblomster står sentralt i dette. Ca 3m2 med bed fylt med ulike planter humlene og sommerfuglene gjerne vil besøke.

Bedet blir bygget opp på en sokkel, og blomster blir det noen store trær som henges fulle av matere og kasser til fugler, ekorn, humler og andre insekt. Og så blir det en liten minidam i en krukke, og en samling frøposer en kan så nå som gir populære humleblomster. Litt for alle med andre ord!

Bildene viser et enkelt lite testoppsett jeg gjorde i dag. I morgen skal min mann og min far bygge opp hagen, og så blir det planting på torsdag. – akkurat det gleder jeg meg nok aller mest til 🙂

 

humleblomster-planer-1

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

 1. Dette kommer til å bli flott! Skulle ønsket jeg kunne vært på hagemessen, men det passer desverre ikke å ta turen over fjellet denne gangen! Lykke til! Håper du deler bilder av det ferdige resultatet 🙂

 2. Hei! Eg har eit par posar med humlevennlege blomar. Eg fekk dei i eit bryllaup i England, og det står at det er Red Campion, Selfheal og White Clover i posen. Eg vil gjerne så desse og mate humlene, men når skal eg så desse ute? Eg er heilt nybyrjar på hage. Og skal eg berre spre det utover beddet, eller skal eg dekke med jord? Eg bur i H4. Håper du har tid til å svare 🙂

  • Hei 🙂
   Det er veldig travelt med meg for tiden! Beklager at du ikke har fått svar enda, om du gir meg til over helgen, og purrer på meg, så skal jeg nok hjelpe 🙂

 3. Blir grønn av misunnelse ! Jeg vil
  Også så – men aller helst
  direkte i jord på
  Min naturtomt , h4-5

 4. En dag skal jeg besøke den hagemessa. Men dessverre ikke i år. Ser ut som standen din blir informativ og flott! Nå skal jeg reise til Nederland, ikke så dum erstatning kanskje!

 5. Herlig at dere liker blomsterhavet mitt! Det ble riktig bra på plass i bedet på hagemessen, og det er facinerende å se hvor mye mer planter det trengs for å gi et frodig inntrykk en man tror. hehe, jada, jeg måtte suplere litt 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips