Humledag! I går var jeg på NRK Kveldsåpent, på TV2, og lanserte humlebloggstafett!

De siste par dagene har vært rimelig hektiske, og ekstremt humlete. Jeg satt inn giret på humlingen i forrige uke hvor jeg gjorde et intervju med Nationen om humler (sto på trykk forrige fredag men er ikke på nett). Og så presenterte jeg to store listeposter med humleplanter her på bloggen; en med stauder og en med busker.

Men i går var den store dagen. Da var det lansering av kampanjen Summende hager. Jeg startet dagen med Tv2 og miljøvernminister Tine Sundtoft i hagen her, fortsatte med humledugnad i en bakgård i Oslo med Hageselskapet og Miljøvernministeren og Majobo og mange andre, og avsluttet dagen på NRK P1 Kveldsåpent 🙂 En finfin dag!

anne-p1-nrkHør meg på nett:
– Intervjuet på Kveldsåpent ligger på NRK, hør det her! (funker ikke direktelenke så er det sending 7.mai, merket summende hager).
– Tv-innslagene ligger på TV2-sumo under God morgen Norge, sumo er dessverre en betaltjeneste.

Bli med på humlingen du også:
Vi kan alle bidra til å hjelpe humla, både ved å tilrettelegge egen hage, og ved å spre kunnskap.
– Jeg ser at svært mange av dere lesere flittig deler humlepostene med andre på facebook. Det er helt supert, fortsett med det!
– I går lanserte jeg humlebloggstafetten, og allerede er det 13 bloggere som har tatt utfordringen og bruk sin blogg til å hjelpe humla. – åpen for alle bloggere, bli med!

Mer?
Naturligvis! Det blir masse mer humlestoff på moseplassen fremover også, men ikke så konsentrert da 😉 Det skal først komme en par innlegg som ikke har noe med humla å gjøre i det hele tatt. Og så kommer det ett om å innrede humleboliger, og ett om hvordan og hvorfor ha en giftfri hage.

Håper humlefokuset inspirerer deg og mange andre til å gjøre hagen mer humlevennlig!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

 1. Humlebiens truede beståen på vor klode ligger også mig stærkt på sinde, og i den anledning vil jeg gerne tilføje, at jeg i et havemagsin for et par måneder siden læste, at det er særlig vigtigt, at vi sørger for nektar til bierne i det tidlige forår, hvor plantemangelen er særlig udtalt …. altså vintergækker, krokusser, narcisser bl.a. Hvad man ellers kan have i haven på det tidspunkt, ved jeg ikke, men måske kan du hjælpe, når du alligevel er i gang med stauder og buske, og tak for det.
  Happy Wildlife Gardening
  Jytte
  http://www.danishknitdesign.com

  • Jupp, det er absolutt viktig med tidlige humleblomster. Jeg har egne lister over de, krokus og perleblomster er av de aller beste 🙂 En annen tidlig viktig favoritt er selje (en pil), den har små blomster som vi i norge kaller gåsunger og disse kommer meget tidlig og i store mengder så de gjør stor forskjell for humla.

 2. Du er så dyktig! Særdeles interessant-og jeg gleder meg over at jeg har mange av de nevnte i min hage.De fleste–. Satt på verandene til 2015, masse humler i lungeurt og kirsebærtreet er fullt av blomster.
  Ta deg tid til å slappe av og da Anne,- du gleder oss «fans».
  Sådde dill og basilikum – litt sent men gr. helsen har jeg ikke orket før. Oxalis er og kommet fra vinterdvalen..- fikk ny jord.
  Ha en fin helg.

 3. Hvor får man kjøpt den fine fuglemateren det er bilde av i intervjuet med deg i Aftenposten?

  • Hei 🙂 Er det bilde av meg med en fuglemater der? Hm. Det bildet finner jeg ikke på nett, men om jeg husker rett så fylte jeg på en hvit søyleformet fuglemater mens fotografen tok bilder, så det var vel den du tenker på tenker jeg. Den er isåfall fra Wildlife Garden, og selges blandt annet hos I Gros hage (www.igroshage.no)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her