Summende hager vant kampanjepris :)

For to år siden bestemte Miljøverndepartementet seg for å skape oppmerksomhet blant hageeiere om de pollinerende insektene. De inngikk et sammarbeide med Hageselskapet, og hyret inn pr-byrået Trigger for å bistå med kampanjen som fikk navnet Summende hager. Humla ble valgt som frontfigur, og kampanjen hadde som mål å øke oppmerksomheten i befolkningen om hvor viktig de pollinerende insektene er, og hvordan vi hageeiere kan bidra til å gjøre livet enklere for humler, villbier, honningbier og sommerfugler. Summende hager har nå summet i to år, og denne uken vant kampanjen gull i PR-EM! (European Excellence Awards, kategorien offentlige etater, se kampanjevideo her).

Jeg er stolt over å ha vært en del av denne kampanjen disse to årene, og den har virkelig fungert! Fra å være en skapning mange synes er litt brysom og ikke helt forstår vitsen med har humla nå fått status som en hyggelig og viktig hagegjest. Jeg ble veldig glad når Trigger kontaktet meg vinteren 2013 og lurte på om jeg ville bidra. Humla sto allerede på listen min over tema jeg skulle ta tak i, og det var fint med litt fokus på det arbeidet.

Jeg har bidratt til oppmerksomheten omkring humla med ved å blogge trofast om humla og humleplanter, ved å holde bloggstafetter, med foredrag og ved å lage humlevennlig inspirasjonshage på hagemessa. I tillegg har jeg sørget for å nevne humla når det har passet i media med en rekke oppslag i aviser, og miljøvernminister Sundtoft og TV2 på summende besøk i hagen 🙂

Jeg kommer til å fortsette arbeidet for humla og de andre pollinerende insektene også til neste år, og håper dere lesere fortsetter å ta grep for å gjøre hagene mer humlevennlige!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Hei igjen,

    Så flott at Summmende hager vant kampanjepris! Plutselig er «pollinerende insekter» og viktigheten av dem, på alles lepper – i alle fall føler jeg det slik! Tenk at en kampanje kan spre så mye kunnskap til så mange på så kort tid! ! Selvfølgelig mye takket være ildsjeler som blant andre deg:-)

    Jeg har et lite spørsmål, som angår noen andre viktige gjester i hagen, nemlig fuglemat: Jeg har studert bloggposten din nøye on å lage fuglemat i pepperkakeformer. Har nå kjøpt inn alle ingredienser(fett, frø, nøtter, mel bånd,), og har endel pepperkakeformer. Men så lurer jegpå en liten ting: hvor store kan pepperkakeformene være, tro? Lurer nemlig på om de jeg har er for store..? Tror du former som er 15-19 centimeter stor er for stort?(feks koner, menn, griser, hester)? Eller der det mere riktig med 10-12 centimeter store former..? Lurer med andre på sånn ca hvor grensen går for hvor TUNGE de kan være(uten å ryke?)? Forsøker å tyde det ut fra bildene dine, ser kanskje ut som dine er mere 10-12? Har du noen spesiell erfaring/noen råd angående dette?

    Bare svar hvis det passer:-)

    Hilsen Annette

    • Hei Anette 🙂
      Størrelsen på formen avhenger litt av hvor tykk den er, blir det for tynt så brekker de. Og blir de for tunge så vil du øke risiko for at de glir av tauet om du ikke har støpt det godt inn. Du avhjelpe brekking og skliing ved å armere inni ved å legge tauet i krøller nedi formen sånn at den får stor flate (og det hjelper at det nå er kaldt, om våren må de være små). Jeg synes 10 cm høres veldig stort ut, men du kan jo prøve med en, funker det ikke (at den brekker eller faller ned) så kan du jo legge den brekte på fuglebrettet etterpå. feks.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her