Den så jeg ikke komme, – skal på Farmen gitt!

Nå har det jammen vært hektisk her en stund! I forrige uke var NRK her og tok opp for et innslag, denne uken var DinSide her og filmet, og i neste uke kommer jammen Farmen!

Utrolig moro! Jeg digger å lage tv 😀

Og ja, jeg skal naturligvis ikke delta på Farmen som deltager. Men jeg skal få være med i et såkalt magasin-innslag, som filmes hos meg og skal gi seerene tips om hvordan de kan dyrke mat i egen hage og balkong.

Naturligvis takker jeg ja, selv om kjøkkenhagen ikke akkurat er i topp form. Faktisk ser er den ikke det minste presentabel ut for tiden. Bildene her juger så det renner av de, de er tatt slik at den viser seg fra sin fineste side, slik at pallekarmene skaper struktur og tar fokus. Jeg veit jeg burde vist kjøkkenhagen fra sin ekte side også, men det er så nedbrytende for moralen (min, sikkert bra for din) så det orker jeg ikke, hehe… Stakkars kjøkkenhagen ble jo komplett nedprioritert i våres når jeg knapt orket å gå ut i hagen, så grusen er full av ugress, og karmene mangler en masse matplanter.

kjokkenhagen-rot-2

Filmcrewet kommer allerede på tirsdag, så det er litt begrenset hva jeg kan få fiksa før det, men jeg får hjelp til å luke i allefall deler av grusgangen, det er igrunnen det mest prekære, ren grusgang gjør underverker. Og er jeg heldig så finner jeg en butikk med freshe grønnsaksplanter jeg kan ploppe ned i noen av mange tomme karmene, og i noen krukker.

– Så, om du har du tips til hvor jeg kan få kjøpt frodige friske fine grønnsaksplanter nå i Osloområdet så kom gjerne med de!

Heldigvis har jeg jo de flerårige urtene, eplehekken, druene og de hvite jordbæra, og vi skal snakke litt om å så også, så jeg tror nok jeg skal få laget god tv selv om jeg akkurat nå gremmes over kjøkkenhagen og nesten sa nei. Men jeg sier jo ikke nei til Farmen! For selv om jeg ikke selv ser på Farmen, så synes jeg dette var skikkelig artig, og jeg veit jo at litt oppryddning og smarte utsnitt kan trylle gråstein til gull 🙂

kjokkenhagen-rot

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

  1. Heisann… nå har jeg lest bloggen din om det meste.. når jeg googler så blir jeg vist hit… inspirerende blogg du har…

    Har et spørsmål.. går det an å legge mose rundt roser eller blomster i blomsterbed- sånn for å slippe ugress.. og for å slippe å se på den triste brune jorden…

    • så flott at du har glede av bloggen 🙂
      Ja, du kan i teorien legge mose i bedet, om du finner en mose som trives med forholdene. Men, jeg har aldri sett det gjort, og misstenker at det på sikt ikke fungerer. Ugresset overvelder nok lett mosen, og det blir vrient å luke det ene, uten å herpe det andre.

    • Det korte svaret er at den blir tvangslukt av mine fantastiske foreldre 😀

      Det lange svaret er at far brukte en hageskyfle og skyflet opp hele grusgangen (gjorde alt løst), mor gikk etter og plukket opp de største plantene. Så er det flott om grusgangen kan ligge og tørke, gjerne jevnlig uroet sånn at alle de ørten småplantene som ikke ble plukket opp ikke får til å etablere røttene sine igjen, men heller tørker ut og dør.

  2. Det virker som om de mest interessante – ville eller forvillede – plantene dukker opp nettopp i en ustelt og hardpakket grusgang. Klipper og luker derfor ikke alltid med lett hjerte her, men man vil jo heller ikke la det gro helt igjen.

    • hehe, joda, det kan virke sånn av og til. Men i min grusgang er det bare uønskede kompiser, selv om mange av de jo faktisk er spiselige 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her