Drømmeboligen er landet :)

Det fleste jeg snakket med om boligønskene mine synes nok at jeg hadde vel luftige planer, selv om alle taktfullt hold kjeft om akkurat det…hehe. Men jeg sto på mitt og lette trassig videre. Og til slutt fant jeg, og vant jeg, drømmeboligen 🙂

Jeg har fra dag (etter at det ble klart at Hallstein og jeg ikke lenger skulle bo sammen) visst hva jeg hadde mest lyst på: En takterrasse med leilighet til, i en grønn og urban del av byen. Det er ikke det mest «fornuftige» valget, men det var der hjertet mitt lå. Jeg hadde ikke lyst til å bo i suburbia med mer hus og hage enn jeg kan rå over uten hjelp, og et hjem ment for flere. Jeg hadde lyst på noe som var optimalt for meg og min livssituasjon i dag. Med rom for å være syk, uten at sykdommen definerer alt. Jeg hadde rett og slett lyst til å vinne tilbake litt av den jeg var før jeg ble syk.

takterrassen-desember-2

For selv om jeg elsker hager, selv om jeg synes det er herlig å komme hjem på gården, og selv om jeg stortrives i naturen. Så er det i byen jeg vil bo.

Og nå skal jeg det!
I februar flytter jeg inn i leilighet på Majorstua i Oslo. Vis-a-vis Vestkanttorget, i ett av sentrums grønneste strøk med skjønne forhager og mange små og store parker. Jeg har privat takterrasse på 45m2, og en leilighet på 69m2. Leiligheten har to soverom, ett bad og stor stue med kjøkkenkrok. Takterrassen er langsmal og går i vinkel rundt leiligheten, med masse muligheter for ulike rom. Perfekt!

takterrassen-desember-4

Det kommer masse-masse mer om leilighet og takterrasse fremover, naturligvis (og annet vanlig hagestoff også, absolutt). Jeg lover dere en spennende vår og sommer med å bygge opp ute og inne fra ittno til oase 🙂 Det blir tanker om hvordan organisere en balkong eller terrasse slik at den både er funksjonell, spennende og vakker, det blir plantetips og dingstetips, og stelletips. Og ikke minst så blir det sterkt fokus på hvordan skape frodig miljø. For meg er det å få det frodig første prioritet, slik at man er i det grønne/blomstrende, ikke bare ser på det.

Jeg er så utrolig fornøyd over å ha kommet meg gjennom salg og kjøp av bolig, og gleder meg vilt til å skape drømmehjemmet, og til å ta dere med på ny reise 😀 

takterrassen-desember-5

SaveSave

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

64 KOMMENTARER

 1. Gratulerer så mye med drømmeleiligheten !!! Den så og hørtes veldig bra ut :-))…Nå ble jeg glad og varm om hjertet på dine vegne !
  Gleder meg til å se en ny oase vokse fram… :-)))
  Gledelig jul !
  klem fra Lilja

  • Å finne drømmeboligen er kanskje ikke hverdagskost, desto hyggeligere når det skjer,gratulerer masse. Blir veldig spennende å følge deg videre. Lykke til.
   P.s Vestkanttorget var en gang mitt drømmested …. det har blitt flere etterhvert ☺️

  • Nei, det kan jeg love, ikke hverdagskost! hehe
   Og så hyggelig at du har gode vibber til Vestkanttorget 😀 Jeg har bodd på Majorstua før (men et godt stykke nord for denne), og jeg har bodd på Frogner (enda litt lengre sør-øst for denne) så jeg kjenner området, men det er jo lenge siden så mye er forandret og jeg gleder meg til å utforske 🙂

  • Takk for stemmen! Og jupp, det blir veldig spennende. Jeg er i gang både med å tenke farger inne (det er hvite vegger, urk) og alt mulig rart ute. Gleder meg!

 2. Gratulerer Anne – dette blir så bra! Gleder meg å se hvordan du bor deg inn i den nye omgivelsen din – både ute og inne 😉
  Har også stemt på deg 🙂

 3. Så godt å høre og grattis med drømmeleilighet! Jeg er tidligere verandahager og elsker terassegageblogging! Gleder med til å følge deg videre. (Håper det er noen hageinteresserte som vet å sette pris på det de overtar som har kjøpt huset)

  • Herlig å høre at terrassen min kan fenge også en med stor hage 🙂
   Jeg tror de som flytter inn vil sette pris på hagen, de har visst utrykkt interesse for den iallefall, og så håper jeg de gjør den til sin egen 😀

 4. Så kjekt at du fekk plassen du ønska deg.Spennande det blir å følge deg frå»toppen av herligheita»Riktig god jul.

 5. Såå flott Gratulerer så mye Anne Er helt sikker på du vil trives der vi skal gjøre som deg . Solgt huset med hage i en leilighet i byen som blir ferdig neste høstDet er mange som sier at vi vil savne det og det osv osv, men det er vi som har valgt det og vi gleder oss Stå på Anne og kos deg masse i «Drømmeboligen» din masse klemmer til deg fra meg

  • Gratulerer med ny leilighet!
   Og ja, jeg hører jo det samme som deg om at jeg kommer til å savne ditt og datt, og det kommer jeg garantert til å gjøre. Men det kommer jo andre ting å glede seg over, det er jo hele trikset med livet, noe går underveis tapt, og noe nytt dukker opp.
   – grip livet og lev som man selv vil, ikke i frykt for at ting var bedre før 🙂

 6. Gleder meg på dine vegne! Vi bor i Vinje med 2 mål hage, men har leilighet i Eilert Sundtsgt så jeg kan forsikre deg om at stedet der er veldig koselig! Lykke til med det nye grønne prosjektet ditt!!

 7. Gratulerer!! Som leder i Bygdøy Hageselskap er du herved invitert som et kjært medlem…hvis du ønsker! Vi har spennende prosjekter på Kongsgårdens Gartneri og masse deilige grøntområder å leke med! Dette er nå din nye bakhave så pls bare ta kontakt: [email protected]

  • Næmmen, heisann, Så hyggelig et tilbud! Jeg skriver deg bak øret, så hører du nok fra meg i løpet av våren 🙂 Ante ikke at det var et hagelag der ute.

 8. Gratulerer så mye! Tenk å være så heldig å finne drømmen. Ønsker deg lykke til og gleder meg til å følge deg videre. Klem, Berit.

 9. Gratulere så masse med ditt nye hjem,når en dør lukkes,åpner det seg en ny.Ldet blir spennende å følge deg i din nye «hage»,gleder meg allerede.Lykke til,og god jul.

 10. Gratulerer med nytt hjem 🙂 Gleder meg til å følge med når den ne «hagen» begynner å ta form. Lykke til og god jul 🙂

 11. Så flott! 🙂
  Hjertelig til lykke!
  Gleder meg til å følge deg videre…ønsker deg alt godt framover! Dette får du til! <3

 12. Gratulerer! Ønsker deg trivsel og helse i ny bolig <3 Blir spennende å se videre utvikling på bloggen din
  PS. Stemte også

 13. Gratulerer med full klaff med ny leilighet. Jeg må innrømme at jeg har vært bekymret på dine vegne og litt for den fine bloggen din også, så takk for at du deler denne gode nyheten. Lykke til med innflytting og innredning av leilighet og takhage.

  • Takk Mette, det er nå litt leit og litt fint at du har vært bekymret. Det går bra med meg! Så det trenger du ikke være, men det er nå fint med omsorgen 🙂

 14. Gratulerer så mye med ny leilighet og stor takterrasse! 🙂 Det blir veldig spennende og se hva du klarer å gjøre ut av terrassen. 🙂 Stemmer på deg! 🙂
  Ønsker deg en god jul og alt godt i det nye året.
  Klem

  • Takk for stemme, og gratulasjon, og gode ønsker. Jeg ønsker også deg en deilig jul og et godt nytt år!

 15. Gratulerer med nytt hjem og ny hage! Gleder meg til å se utviklingen framover. Kikket såvidt innom interiør-semifinalistene. Selvfølgelig er jeg ikke så veldig objektiv i denne sammenhengen, men der bør du ha stooore sjanser til å komme videre. Jeg stemte iallfall på deg og heier på deg!
  Lykke til med en antakelig ganske slitsom jul på mange måter, håper du greier å slappe av, kose deg og glede deg til vår og lysere tid

  • Takk for stemmen, og tilliten 😀
   Og angående julen. Det blir koselig! Ja, det blir litt rart også, men mest kjekt 🙂

 16. Gratulerer, Anne! Blir spennende å følge deg framover, litt ekstra nå for meg, som selv har verandahage!
  Riktig god jul!

  • Så fint Elisabeth! Jeg gleder meg faktisk veldig til å blogge fra balkong, både fordi det blir litt nytt for meg, og ikke minst fordi jeg føler det er et behov for mer godt balkong og takterrassestoff

 17. Gratulerer Anne. Så kjekt at du fant noe du virkelig vil ha. Jeg har selv terrasse så dette blir spennende å følge videre. Gleder meg. Kos deg med planleggingen. Klem 🙂

  • TakkTakk! Jupp, planlegging skjer allerede, mye er faktisk allerede tenkt ut i hodet, og jeg har startet å kladde bloggpostene også. Hehe.

 18. Tillykke Anne – Den som bærer viljen i hjertet <3 – Jeg er helt sikker på at du får indrettet din nye skønne tagterasse til en skøn grøn oase – der er SÅ mange muligheder idag.

  Glædelig Jul fra Dk

 19. Gratulerer. Er ærlig talt litt glad for å få muligheten til å følge deg på denne nye veien, for jeg har nemlig leilighet og balkong og lurer på hvordan begynne fra scratch, og nå skal jeg få proff veiledning 😉 Forrige huset var veldig inspirerende og koselig, men følte det ble litt begrenset hva jeg kunne bruke av det for meg, sorry litt subjektive følelser. Grattis igjen, og trenger du hjelp med noe så er det bare å rope ut på bloggen 😉

  • Hehe, jeg er veldig pro at man har de følelsene man har! Og ser ingen verdens tingen galt i at du også gleder deg over at jeg har takterrasse å blogge fra. For det gjør altså jeg også 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips