Utfordring: Ett år i hagen, i bilder!

Noe av det jeg elsker mest med hage er forandringene som skjer gjennom året, og fra år til år. Det er stadig noe nytt å glede seg over 🙂

Etter at jeg begynte å blogge ble jeg oppmerksom på hvor mye større forandringene er enn jeg greier å huske, og hvor gøy det er å se årstidene samlet. Så. I år skal jeg jevnlig ta bilder fra noen utvalgte steder i hagen for å se for egen del, og for å dele med dere. Og jeg håper DU blir med på det samme!

Kjøkkenhagen mai 2018

Velg deg ut et motiv i hagen og ta ett bilde pr måned. Så deler du fortløpende bilde med meg og alle leserne. Morro underveis, og etterhvert som månedene går så velger jeg ut noen bilder som jeg lager serier av og viser her på bloggen, og da blir det virkelig morro!

kjøkkenhage på balkong, med planter i kasser og krukker
Kjøkkenhagen september 2018

Tips: Seriene som viser utviklingen gjennom året blir finest om du greier å stå ganske samme stedet og ha ganske samme utsnitt hver gang. Den enkleste måten å oppnå det på er å stå ett markant sted (feks inntil ett tre).

Midt mai 2018

Jeg kommer til å ta mine bilder mellom den 10 og 15 hver måned og legge ut i en bloggpost den 15. Om du tar bilder i ca samme tidsintervall så kan vi samtidig ha stor glede over å se hvor ulikt sesongene starter og slutter i ulike deler av landet (og utlandet).

Slutten av juni 2018

Hvordan delta:

 • Har du åpen instagramkonto kan du legge bildene der og tagge med #etårihagen og @moseplassen
 • Har du blogg kan du gjerne lage bloggpost, husk å legge en lenke til bloggen i kommentarfeltet på bloggposten min.
 • Eller du kan legge bildet i facebookposten jeg lager hver måned.
September 2018

Bildene her viser balkongen i forandring i fjor. På fredag legger jeg ut de første bildene for året, og da håper jeg du blir med og deler (passer det ikke for deg å ta bilder før senere så bli med når du har fått kommet i gang!)

Januar 2018. Ja. Vinterhager er også hager! Balkonger, bakhager og vindusutsikter like så 😉


Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

 1. Du, på bildet av kjøkkenhagen fra september, er det tomater oppover hele veggen der? Hvordan får du de til å klatre så veldig og bli så store?

  • Dette er ranketomater, som er den vanligste tomatplanteformen. Det finnes også noe som heter busktomat, de holder seg lave. Men vanlige tomater blir alle så høye om du beskjærer sideskudd og binder opp. Her er de bundet opp mot noen trestammer som er stukket ned i bakken og bundet fast i takskjegget.

 2. På øverste bilde i denne nettpresentasjonen, hvor du sitter bak til venstre, en sort glassmonter på samme side, er det et lite tre i potte på høyre side, midt på. Kunne du fortelle meg hva slags tre dette er? Leter etter et tre jeg ka ha på min terrasse, men vanskelig å finne både på nett og på gartneri. Er veldig glad i laurbærhegg, men den blir så utrolig stor, må plantes i bakken.
  Takknemlig for svar.
  Anne Sofie

 3. Jeg tror du tenker på hengeblodbøken min. Røde blader. Den er en hengeform som er podet, og vil derfor ikke bli noe særlig høyere, godt egnet for krukker (om ditt klima tillater og du husker å vanne).

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her