Alkymi

loek-kompostJeg har skumle planer om å bli en kompostør, fordi;
* Det blir prima jord av det.
* Det blir mindre avfall å levere.
* Det er miljøvennlig.
* Det er magisk at avfall kan bli gull…
Grønn hverdag har mye om det å kompostere husholdningsavfall (som er mer komplisert enn hageavfall). Jordforsk har en prima artikkel om det samme.
Så nå sitter jeg her og lurer på hvilken binge vi skal kjøpe. Etter en samtale med Grønn hverdag og en titt på kravene fra renovasjonsetaten så har jeg kommet frem til at det rette for oss er en svanemerket kjøpebinge i plast. Men det viser seg å være mange binger å velge i. De mest aktuelle kandidatene er Biolan, Kompostbjørn, og Cipax-kompen. De to første har åpneluke i bunn, og er kjente merker som har vært på markedet en stund, og de er ikke av de største. Prismessig blir det mye det samme når en ser på frakt og hva en får med.
Uansett så skal det bli stas å lage egen jord, eller egentlig så er jo varmkompost så potent at det regnes som gjødsel, noe som jo er enda bedre 😀

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Kan du ta eit kompostkurs med svigerforeldra dine? Vi hadde store visjonar om god jord og utnytting av avfall, men var ingen betinga suksess…

    Takknemleg svigermor

  2. hihi, vel nå har jeg foreløpig kun teoretiske kunnskaper om kompostering, så vi får nå se da.. 😀 Du får følge med når vi får bingen og begynner å slite, kansje dukker det opp noen tips, kansje trøbler vi like mye som dere i starten. Lykkes vi så skal jeg da i allefall kurse dere med glede og lyst, lykkes vi ikke så skal jeg nok trasse meg til å lykke alikevel lol.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her