Hurra! Jeg har Forsythia

forsythia2Helt fra jeg var liten har jeg lagt merke til en busk som blomstet på bar gren på våren. Mengdevis av gule blomster. Jeg har latt meg fasinere over dette tidlige vårtegnet og tenkt at sånn skal jeg jammen ha i min egen hage en gang.
Så kom jeg hit da, og her er det jo nesten et lite forsythiakratt! Luringene må ha frøsådd seg selv for mange år siden. Den høyeste av de er vel nesten 4 meter.
For en par uker siden tok jeg inn noen grener som nå står og gleder meg. Det kom ikke blomster på alle kvistene, så det er nok mye gamle tørre grener der ute. Viktig med beskjæring mao, og det er da fint lite som tilsier at den beskjæringen ikke kan gjøres nå om vinteren 😀
Kjekt å endelig bare kunne gå ut i egen hage og høste til vasene, og så gleder jeg meg til våren og en gul busk som kommer til å lyse opp så vi ser det helt ned til veien 😀

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Hei!
    Ikke lenge siden jeg plantet to forsythia ved siden av hverandre. Lurer på når det er lurets å beskjære dem. Om våren eller på høsten. Den har enda ikke kommet med den vakre gule blomsten som er så fin på våren. Men kanskje neste vår. Ønsker gode råd:)))
    Linda!

  2. Forsytia blomstrer på fjorårsgren, så dersom du beskjærer nå så blir det mindre blomstring til neste år. Det beste er å beskjære den rett etter blomstring på våren.
    Lykke til!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her