Seks meter høy rose, med perfekt partner!

Rosen ‘Lykkefund’ er en villig og voldsom rose av typen «rambler», eller på godt norsk «kratt» 😉

‘Lykkefund’ danner lange grener som ikke greier å holde seg selv oppe, men om den får støtte av ett tre (eller en stor og meget kraftig pergola) så kan den bli gigantisk.

I besøkshagen til Mjærum staude og urteutsalg (som jeg skrev om i forrige uke, les den posten her), så kom jeg over denne fantastiske kombinasjonen.

Rosen ‘Lykkefund’ er plantet sammen med prydeple ‘Royal Beauty’. Treet fungerer som støtte for rosen slik at den kan bli riktig høy, og de mørkerøde bladene til prydeplet skaper en dramatisk bakgrunn for de mange små kremhvite blomstene.

Det finnes mange navnsorter av prydeple (Malus), dette er ‘Royal Beauty’ og den har mørkt bladverk, rosa blomster på våren, og en mengde små frukter på høsten. ‘Royal Beauty’ har en hengende voksesett, og internett påstår den holder seg liten, rundt tre meter. Akkurat det har visst ingen fortalt eksemplaret til Mjærum, jeg tipper den heller er seks meter høy!

‘Lykkefund’ er en ganske vanlig rose og bør være overkommelig å få fatt i. Herdig H5, så med andre ord relativt tøff. Den har nydelige blomster med en søt duft, og humlene formelig elsker den. Jeg hadde ‘Lykkefund’ i gamlehagen, se bilder og les mer om rosen her:

Lykkefund i gamlehagen, ble dressert (klippet) for å ikke ta over helt..
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her