Koreakornell, fineste busk nå!

Første gang jeg så en koreakornell ble jeg overrasket, og sikker på at det ikke kunne være herdig hos meg i Oslo. Vel, jeg tok feil!

Koreakornell er en vidunderlig vakker busk, og selv om det ikke er det tøffeste treet i skogen, så tåler den med sine H3 mer enn jeg trodde :)

Fakta om koreakornell:

  • Vitenskaplig navn: Cornus kousa 
  • Busk /lite tre, blir ca tre meter høy
  • Blomstrer på senvår/forsommer
  • Blomstene er egentlig små kuler, det vi anser som blomster er høyblader (akkurat som hortensia)
  • Bladene får pene høstfarger
  • Herdighet: H3 (Les her om herdighetssoner)
  • Trives best i full sol, men halvskygge går brillefint det også.
  • Liker vanlig jord
  • Liker ikke stå vått, liker ikke tørke og liker ikke vind… Burde derfor ikke like å bo i krukke, men det ser ut til å gå bra (jeg er veldig flinkt til å vanne).
Blomst tidlig i blomstring

Det finnes ulike navnsorter av koreakornell. Jeg har Cornus kousa ‘Satomi’. Den starter ut med små grønne høyblader, som så blir hvite når blomsten er «i blomstring», og så gradvis blir rosa som dere kan se her.

Etterhvert faller høybladene av, og du sitter igjen med den lille ballen som kan bli til et rødt bær (som visstnok er spiselig).

Det er den prikkete saken i midten som er den egentlige blomsten. Det rundt er bare reklameplakat ;)

Et annet navn for koreakornell er koreablomsterkornell. Det er ingen ny busk i norsk handel, men den er av en eller annen grunn ikke veldig vanlig. Men direkte uvanlig er den heller ikke, et hagesenter med stort utvalg bør ha, spør lokalt så skal du se det står en pinne bortgjemt en plass. Spør ALLTID på hagesenterene etter planter, ikke bare let selv!

Fortsatt ganske spinkel, men gosj så den blomstrer!

For ja. Busker må man innimellom kjøpe som pinner, og pinner er lett å overse. Min ble kjøpt som pinne med pinne på på Hagemessen for tre år siden, fra Garden Living. I fjor la den drastisk på seg og nå gleder jeg meg veldig til å se hvor mye den vokser i år :)

Og ja. Jeg har min koreakornell i krukke.
Sånn etter boka så er den ikke tøff nok til det, all den tid den ikke liker vind og tørke, men den har så langt overlevd to vintre så jeg har trua! Det eneste jeg gjør med koreakornellen før vinteren er å legge på et lokk noen uker før jorden fryser. (Min far har laget noen skiver i tre som jeg trer inn over stammen, slik at regnvann stort sett renner av og ikke gjør jorda så bløt. Veldig våt jord er slem når den fryser). Ellers står busken bare ute, ingen mer innpakking eller styring. Og det har gått bra. Så langt.

Noe av bladverket har allerede fått litt rødtoner, blir spennende å se hvordan det endrer seg utover sommeren. Egentlig skal det ikke være så rødt så tidlig.

Har DU koreakornell? Jeg vil gjerne se, del bilder på Facebooktråden!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Så vakkert! Det er tydelig kornellsesong, for @skarpihagen har også lagt ut noen nydelige kornellbilder på sin Instagram. Her nord i sone 7 og 8 får vi nøye oss med Sibirkornell i hagene, og den har dessverre ikke så flott blomstring. Jeg venter på skogens ville Kornell, Skrubb-blomsten (eller Kaffeblomst som den ofte kalles) Den har ennå ikke sprunget ut her i Tromsø. De er veldig like hverandre, så dine flotte, rosa ser i grunnen ut som kjempe-kaffeblomster. Må innrømme at jeg er litt misunnelig :-)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her