Prydtobakk/ Nicotiana

nicotiana2I går sådde jeg en haug med Nicotiana.
Dette er en sommerblomst som finnes i masse ulike størrelser, som tåler ufint vær ganske godt, blomstrer mye og som gjerne står seg godt på høsten. Her i Oslo så blir den brukt i endel offentlige bedd og det er gjerne et godt tegn på at planten er robust. Det finnes masse ulike typer Nicotiana, med ulike blomster, høyder og farger.
Jeg har i år jaktet ned Nicotiana Alata, som er den som skal dufte mest, og så har jeg også noen Nicotiana Sanderae som også dufter. Denne frøinnhentingen bedrev jeg før jeg plutselig ikke tålte duft noe særlig, så nå er jeg spent på hvordan nesa er til sommeren, satser på at min overømfintlighet for duft har gitt seg da. Planen var uansett at endel av dette skulle gis bort.
Mine slag er:
Nicotiana Alata, mix, dvs lilla-rosa-hvit-grønn
Nicotiana Alata ‘Grandiflora’, hvit
Nicotiana Alata ‘Lime Green’, lime grønn
Nicotiana Sanderae ‘Fragrant Cloud’, hvit og høy (150cm)
Nicotiana Sanderae ‘Perfume Deep Purple’, mørk lilla.
Nicotiana har forresten verdens minste frø, skal bli spennende å se hvor godt jeg fikk til å spre de i pottene….

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Eg har også planlagt å så lilla/raud Nicotiana, men har visst glemt å kjøpe frø. Spørs om ikkje det må bli ei til frøbestilling!

  2. elisa, desverre var de mørkelilla frøene i en eller annen merkelig granulat og det var ikke så mange heller, ellers så kunne jeg gjerne sendt deg noen frø eller du kunne kommet innom om det funker geografisk. Ellers så kom nemlig nicotianiafrøene i enorme mengder…

    Sandpiper, yeps, they are lovely, I am a pink girl too 😀

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips