Salat uten hage

salatJada, det går fint å dyrke (enkelte) grønnsaker uten å ha verken hage eller balkong.
Eneste som trengs er litt lys i form av et lysstoffrør eller et vindu, og et sted å stå med relativt jevn tempratur, dvs ikke i det vinduet du lufter med eller over panelovnen.
Jeg spiser jo skrekkelig mye grønt, og har hatt lyst på egendyrket i lengere tid. Jeg har ikke sådd salat før, verken inne eller ute, men bladde meg gjennom alle salatene jeg fant hos Impecta og bestilte alle det sto i beskrivelsen at kunne dyrkes i potte. Som en hovedregel har jeg fått fortalt att all plukksalat og rucola er spesielt egnet for dette, men det viste seg at det var flere slag enn som så å velge i 😀
De fleste er for lengst sådd og spirer så fint så fint. Planen er å ha de inne frem til det er utevær, men om man ikke har noe utested å ha de, så kan de fint stå inne hele tiden.
Mine salatslag, (ikke bare fra impecta).
* Rucolasalat, villtype. Diplotaxis tenuifolia
* Rucolasalat, Eruca sativa ‘apollo’
* Algersalat, Fedia corucopiae ‘Tiara’
* Vintersalat, Valerianella locusta var. oleracea ‘vit’
* Hodesalat, Lactuca sativa L ‘Tom Thumb’ (avbildet)
* Plokksalat, Luctuca sativa L. ‘Frisée d´Amérique’
* Plukksalat, Lactuca sativa L ‘Amerikanischer brauner’
Oppfølgingspost på salatene med beskrivelse av de ulike slagene.
It is possible to grow salat inndors all year long.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

  1. hyggelig at du liker bloggen AnneKa 😀 Du hadde forresten noen nydelige vinterbilder i bloggen din!

  2. Kom over bloggen din når jeg søkte etter tips for salatdyrking innendørs. Hvor vil du anbefale å kjøpe frø til salat om man ikke skal bestille på nett. Er f.eks. frøpakkene i hjørnet på coop mega dugelige? Bor i Oslo.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her