Hvordan høste grønnkål… (løsningsorientert)

Tidlig i våres var VG her og gjorde en artikkel om kjøkkenhagen, og for å få litt «fyll» til bildene så fikk jeg en noen søte små grønnkål-plugg-planter av Maria som jeg plantet i en av kassene. Jeg kan ikke spise grønnkål, men når de først var her så var det kjekt å ha de groende sånn bare for erfaringens del.

Grønnkål vokser i plantekasse i kjøkkenhage på balkong

Grønnkål viste seg å være komplett uproblematiske og ble helt sykt fine. Og DIGRE!

Men for en par uker siden ble jeg lei grønnkålen for den blokkerte mye areal jeg heller ville bruke til salat jeg faktisk kan spise. Så jeg spurte venner om noen ville ha, og fikk napp.

Grønnkål i plantekasser i kjøkkenhage

Men så var det jo å høste de da… Jeg ruslet ut med en kniv, men ga fort opp det. Knivene mine er tross alt fryktelig skjemme. Så frem med sekatøren (hagesaksen), som på ingen måte var stor nok i kjeften..

Og plutselig falt den gode ideen ned, grensaksen!
Hehe. Jeg er veldig glad i grensaksen min, bruker den masse, men å bruke den på grønnsaker hadde jeg ikke helt sett for meg 😀

Ja, jeg holdt på å le meg i hjel…

Kål er forresten veldig utsatt for insekt som spiser huller i bladene. Såpass at mange dyrker de under fiberduk for å holde insektene utenfor (må legges på før insekt har lagt egg).

Jeg slapp heldigvis veldig lett unna. Det var litt spising på mine også, men ikke mer enn at det var helt uproblematisk både for planten og for de som skulle spise. Restemat vettu, kan godt spise opp etter insektene jeg!

Kjøkkenhage med grønnkål

Til de som lurer: De sorte kassene er fra Bedd. De er designet og produsert i Norge og kommer i flere ulike størrelser, og med hjul om man ønsker. De er ikke det billige alternativet, men de har strålende størrelse for mitt behov og jeg tror jeg kan ha glede av de i mange år. (Nei, de er ikke sponset om du skulle lure, jeg forteller alltid om sponsing når jeg sier navnet på noe som er sponset).

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her