Noe for mye og noe for lite..

Hehe, bare så det er sagt, det blir ikke alltid perfekt når jeg sår….

Det er for eksempel ikke så lett å så passe tett. Noen frø er som små saltkorn i størrelse, og det er praktisk talt umulig å få de jevnt utover, og ekstremt enkelt å så for tett.
Andre ganger så blir det feil fordi frøene har en helt annen spireevne enn forventet, av og til spirer alt, av og til ingen ting.
Se på bildet. To beger med ulike nicotiana. Den ene spirte noe i overkant kan man si, den andre kom med en eneste liten spire… En uheldig miks av at jeg har sådd for tett, og at den ene sorten hadde omtrent 100% spiring og den andre 0,1% spiring…
Jaja, totalt så har jeg jo nok nicotiana da, om en ikke akkurat de fargene jeg hadde håpet *lol*
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

  1. Hei! Går det an å spørre om hvordan du drev frem nicotianaen din? Jeg har for første gang i år eksperimentert litt med å dyrke egne sommerblomster, bla nicotiana som står i vinduskarmen. De står i sandholdig jord, og får jo en del lys iløpet av dagen, men blir desverre bare lange tynne og håpløse.=/ Bruker du ekstra varme/plantebelysning?
    -Anniken

  2. Klar det går ann å spørre om det 😀 Bare koslig å kunne dele av erfaringer 😀

    Dersom du har lange tynne planter så er det trolig fordi du har de for varmt i forhold til mengde lys. Mine står på planterom rett under lysstoffrør, så store mengder med ekstralys mao. En god tempratur vil være 15-18, men mine står sporadisk varmere da jeg har problemer med å holde tempraturen nede på planterommet.
    Jeg bruker helt vanlig lysstoffrør, men selve pæra er vel 15-20 cm over pottekanten, det er mitt valg, man trenger trolig ikke ha det så nærme.

    Håper det var til hjelp 😀

  3. Takk for svar! Ja det hadde vært kjempekjekkt med et helt rom dedikert til spirer og planter!:) Jeg har ett lysrør på kjøkkenet da, med der blir det jo litt varmt igjen. Får prøve å drive frem noen frø på stuen for så å sette de i vinduet på gangen hvor det er litt kjøligere. Takk for tipset, og jeg vil heller forberede meg bedre til neste år med lysrørarmatur!=)

  4. Hei! Kjenner meg igjen med den Nicotiana-spiringen ja. Det blir nok bare en type på meg også i år.

    Flott blogg du har forresten. 🙂

  5. Så spennende med frø! Men jeg har valgt veldig enkle sorter nå… blomkarse blant annet, men masse spennende, uvanlige fargevarianter fra raraväxter. Dessuten et utall av dufterter og calendula i fersken, mot lilla og rosa nyanser. Og papaver må jeg alltid ha!

    Vil gjerne få ønske deg noen kjempefine påskedager! 🙂

  6. Turbolotte 😀 takker, hyggelig å høre at du likte bloggen, du får ha lykke til med din egen 😀

    Landliv: blomkarse er tøft da, og godt i salaten 😀 Jeg digger blomster som kan spises.. Og god påske til deg også, hyggelig å se deg her, jeg er innom hos deg avogtil også 🙂

  7. Sandpiper, thanks 😀
    I didn’t get around to decorating for Easter inside, but a few yellow flowers on the blog did the trick for me 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her