Mer om å toppe plantene.

toppet-georginePosten er slått sammen med forløperen.
Klikk her for å lære om topping av planter

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

 1. Lærer utrolig mye av å lese hageblogger og dette var spennende. Skal ha det i minne når mine planter er kommet så langt.
  Det har haglet hos meg idag, men ikke sånne svære hagl som hos deg. Her så det ut som noen hadde strødd fullgjødsel på plenen.
  Som du sikker har skjønt av bloggen min er eg voldsomt glad i dyrene min. Når man er mye alene og hjemme er det veldig mye selskap i de. Miamor fotfølger meg inne mens Mattis er med meg når eg jobber i hagen og i garasjen. Ville ikke vært de foruten.
  Hilsen Anne

 2. Takk for at du la ut et illustrerende bilde!

  Hva med urteplanter og grønnsaker (f.eks pottetomater). Kan de også med fordel toppes, eller passer det best for blomster?

 3. Hyggelig å høre det anneka, jeg skulle forresten gjerne hatt en katt her i huset med meg, men med alergi på mannen og noe sykdomsrelatert sensitivitet fra min side og så må det vente litt til.

  Sigrun, potet kjenner jeg ikke til, men de aller fleste urteplanter som feks timian og rosmarin og basilikum bør toppes. Det er slik du bør høste av de, og ikke drive og plukke av de største nederste bladene.
  Dersom du topper urteplantene så vil de buske seg, og du forhindrer at de går i blomst (blomsten forringer smaken på planten).

 4. Så kjekt at du held kurs for oss. Dette skal eg jammen prøve!

  Nå er det meldt fint ver framover og eg skal vere i hagen mellom arbeidsøktene!

  Ha det bra 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her