Jordbær

markjordbær-blomstDenne dukket opp i går 🙂
Jeg har observert bladene siden vi flyttet inn, og nå står det markjordbær og blomstrer i Moseskogen 🙂
I tilegg til markjordbæra som var her når vi flyttet inn så har jeg sådd to sorter jordbær: Fragaria vesca var. semperflorens ‘Alexandria’ og Fragaria vesca L. ‘Yellow Wonder’ Og så har jeg fått noen småplanter med månedsjordbær.
Ser frem til å plukke smågott i munnen utover sommeren 😀
Strawberrys, i have sowed two different cultivars, been given a cultivar and then there is the one i the picture, the woodland strawberry that grows wild in a part of my garden.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. Om du tar en tur til meg, skal du får massevis av avleggere av markjordbær. De vokser som ugress hos meg, men de er nå gode da.

  Idag knep jeg forresten en avlegger av jordbærplante med rosa blomster. Har du noen formening om navn?

 2. Nydelig bilde. Også her vokser markjordbæra overalt, elsker det;)))
  Men det er ikke så mange jeg rekker å ta da, mange om beinet!

  Og ja, katten er trygg når den får bli med oss tobente på vandring i hagen!

 3. Nydelig med markjodbær. Her er verken den eller annen jordbærplante begynt å blomstre. Hagen her på Oppdal ligger nok en del etter i utvikling i forhold til dere, men den kommer etter hvert:-)
  Gul Hundetann «Erythronium `Pagoda`» er vel ikke den vanligste planten i handelen tror jeg. Jeg blir bestandig fristet av litt sjeldne planter.

 4. Eg har ikkje markjordbær i nærleiken her eg bur, men eg har smaka på dei. NYDELEG aroma!

  Kos deg i det fine vårveret 🙂

 5. Takk for tilbud Marita 🙂 Men jeg tror det er nok markjordbær her, jeg kjenner desverre ikke til navn på jordbær med rosa blomster, men det kan du sikkert få forslag på på hagegal 😉

  Markjordbær er nå nesten den beste bæra da 😀

 6. How wonderful to have so many different strawberries! I go get mine from a local market where you can pick them yourself or let them do the picking for you. Guess which I do?

 7. Ja har også noen få her i innkjørselen ( av alle plasser. )

  Artig med sånn oversettelse. 🙂

 8. Mine jordbærplanter ligger under 1 meter snø enda…..*sukk* så det blir lenge til smaken av søt bær på tunga….. 😉 KOS dere !!!!

 9. There is nothing like fresh strawberries! I like to go to a local farm in June to pick them. Sometimes we make homemade strawberry ice cream with them. Yummy!

 10. Hei. ser dette er et gammelt innlegg, men jeg lurer på om du har noe tips i forhold til jordbær i hage.. VI har plantet jordbær i hagen i år og det har kommet en del bær på disse, dog ikke modnet her oppe enda. Men vi har problemer med Skjærer og Trast som herjer med alt vi har i grønnsakshagen og de er ikke redd noe som helst av skremsel. Har du noe tips om hva vi kan bruke? plast for eksempel?

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her