Plommetre i hagen – Opal

plommeblomstBlomsten på et plommetre.
Vi er så heldige at det er noen fruktrær her fra forrige eier, og vi har vært veldig spent på hva det er 🙂 Det ene er vi rimelig sikker på at er Opal, ettersom vi fant en avrevet lapp i nærheten, det andre er usikkert.
Opal er en litt stor og rødlig plomme, det er vel en av de mest vanlige norske plommen, og kommer opprinnlig fra Sverige. Jeg er veldig glad i plommer og håper treet bærer rikt 🙂 Her er en lenke til en side som omhandler ulike plommesorter, og det finnes langt flere enn jeg trodde gitt!
Oppdatert: Jeg fikk larver i plommene mine så det ble ikke den store gleden med de desverre :S

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

 1. Legger igjen en liten kommentar til her jeg. Bladde meg nedover og ser at du har postet en hel masse siden sist jeg var innom.
  Leste innlegget ditt om brunsnegler også. Jeg har funnet noen hundre av dem her allerede i år. Klimaet er fuktig her, og da blir det vel en del av dem dessverre. Jeg har funnet ett par i drivhuset også. Der leter jeg med lys og lykte til jeg finner rakkeren! En eneste snegl spiste opp 17 spirer på en natt…..!
  De er glupske.
  Men, jeg skal vinne over dem! Skjønner at noen nesten resignerer, men jeg har erklært krig! 😉
  Hver kveld går jeg ut i skumringen med en pumpeflaske. I den har jeg halvparten vann og halvparten salmiakk. Dette sprayer jeg direkte på sneglene, som dør med en gang. Jeg treffer også de små, små som man ikke ser enda.
  Det er effektivt. Og det anbefales! Salmiakken skader ikke plantene, siden den fordunster ganske fort.
  Ett tips fra meg. 😉
  Jeg har gjort dette de siste årene og vet at det hjelper.
  Lykke til med bekjempelsen!

 2. Mary, its a plumprodusing plumtre 🙂 Nice plum-type too 😀

  Hm, takk for snegletips Ida, foreløpig har jeg kun sett to snegler, men jeg følger med… Og jaaa opalplommer er gode plommer, i motsettning til kjøpeibutikkenfrautlandetplommer, som alltid er en skuffelse…

 3. Takk for råd, har satt på ordbekreftelsen igjen så eg slipper det virustullet. Du har blogget masse spennende og masse flotte bilder. Duene som bader er jo bare helt herlig. Har tenkt å kjøpe meg to plommetre i år, Opal og Viktoria. Tar med meg Ida’s råd om snegler også. Fant til min store fortvilelse to brune med svarte striper på ryggen i går. Så nå skal eg blande salmiakk. I perioder sliter eg litt å lese lange stykker men da koser eg meg med bilder og så har eg masse koselig lesing når «tåken» i hode letter igjen. 🙂 Ha en riktig fin dag!!! Hilsen Anne

 4. Heldige du! Jeg vil også ha plommetre… Får nøye meg med det tre villkirsebærtrærne på kanten ned mot «juvet» ved huset, som jeg trenger stige og mye mot for å få plukke av.

 5. Kjekt at du har lagt meg til i hageblogg-sida! Eg ser imidlertid at eg havnar på «oppdatert for 9 mnd sidan», er det ein innstilling eg må gjere for at det skal bli rett (oppdaterte i går kveld eg : )
  Elles kosar eg meg skikkeleg på desse bloggrundane – masse kjekt og nyttig rundt om kring!

 6. Randi, den listen som oppdateres bruker en betafungsjon i Blogger som desverre ikke alltid fungere. I og med at du har blogspotblogg så tror jeg ikke det er noe galt hos deg, det er bare det at de siste jeg har lagt inn har den ikke vært villig til å oppdatere (finne informasjonen til). Var noe tull med dette for en tid tilbake også, regner med at det går seg til over tid.

  Blogglesing er genialt når man er litt tåkete ja AnneKa, det er noe å se på, og så kan teksten komme når man orker 🙂

  Ja, jeg er superfornøyd med å ha plommer jeg, og vi følger spent med på hvor i hagen det kunne gjøre seg å plante flere frukt og bærbusker 😀 Må se ann solforholdene først, det er endel store trær rund her (heldigvis).

 7. Klart det er lov 😉
  Det er et kompaktkamera fra canon faktisk Ixus 800 IS. Vi kjøpte det for ett år siden, da var modellen allerede gammel så vi fikk det på tilbud (utrolig lurt, kameraet var omtrent like godt som det nyere til dobbel pris)
  Vi er godt fornøyd med kameraet.

  Nå er vi på utkikk etter et kamerat til, det er litt dumt å kun ha ett på deling, det neste blir nok et speilreflekskamera med en ekstra makrolinse. Mest av alt savner jeg å kunne sette fokus selv der jeg ønsker.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her