Sommerblomstsåing

ringblomstJeg har endel frø liggende som jeg hadde tenkt jeg skulle ha sådd i vinter/vår. Mye av dette er frø jeg har fått fra hagevenner, noe er kjøpt og noe er fra tidligere år. Nå har ikke helsa vært riktig så såvillig som jeg hadde ønsket, men pyttsann, frø holder seg som regel lenge det, og sesongen er jo ikke helt over 😉
I dag fikk jeg endelig sådd litt igjenn, 6 slag sommerblomster til krukke kom i jorda. Noen av disse burde vært sådd for lenge siden, noe kunne jeg ha venta litt med og sådd rett ut. Fordelen med å så nå så sent er jo i allefall at jeg slipper å ha lange slamper inne, så får det heller være at det blir litt senere blomstring.
Jeg kunne jo trolig ha sådd rett ut nå, men det er igrunnen like greit for meg å ha de inne som ute, i og med at de skal i krukker ute og ikke i bakken.
Dagens sommerblomster:
Sinnia, Zinnia‘Chippendale’ Rød-orange<
Sinnia, Zinnia Magelan mix ‘Elegans’ Fargemiks, rød-orange-gul-rosa-krem
RingkrageChrysanthemum carinatum ‘Rainbow‘ Rød-orange
Ringkrage, Chrysanthemum carinatum ‘Polar star’ krem med gult og mørk midt.
Ringblomst, Calendula officinalis ‘Cream’ Blekgul og fylt.
Spansk svartfrø, Nigella hispanica ‘African Bride‘ Hvit m/sort midt

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Ja. Det går godt an å så nå også. Jeg sådde Ringblomster, sammen med min yngste datter denne uken. Hun storkoste seg. Og det er jo greit med sorter som man kan så direkte.
    Alle sortene Ringblomst hos deg høres spennende og fint ut.
    Zinnia har jeg i drivhuset, de er små enda. Men, de kommer, de kommer. 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her