Sort stemor 'Springtime black' nå utsprunget

sortstemorDen som venter venter. Jeg skrev om ‘Springtime black‘ tidligere og lovet oppfølging, nå har den omsider sprunget ut.
Duverden så lang tid den brukte på å åpne seg. Og når de først sprang ut fikk jeg meg en overraskelse, For den var jo ikke helt sort, eller var den, eller?
Når jeg bare fikk tenkt meg om forsto jeg. Potta har tre stemorplanter i seg, og de to som har sprunget ut er fra hver sin. Den ene har blitt temmelig sort, kun litt lilla innerst. Den andre er på sett og vis sort den og, men med lilla undertoner. De er begge fine på hver sin måte, men det er nå rart med den sorteste da 😉 Den sorte var ikke så lett å ta bilde av, men den er virkelig flott!
My black viola has finaly opend its flowers, to my suprise some flowers were really black, others were not. The reason is that there are several plants in the pot, the plants are grown from seeds, and it is not unusual to get som variationes.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

15 KOMMENTARER

 1. Gløymde å takk for hjelpa med å finne rett namn på stankstorkenebb. Det var det eg trudde, men våga ikkje heilt å skrive det sidan eg var usikker. No har eg vore inne og retta.

  TUSEN TAKK!

 2. Så herlig den er. Virkelig! Misunnelig på blomstrende georgine. Litt tidlig for mine, men de kommer seg fint i garasjen. I år blir det mange. Gleder meg fælt. Nå må bare tulipanene blomstre av, så jeg får plantet der. Har du greie på revebjelle? Kan jeg flytte de som har selvsådd seg «utenfor plassen sin» nå? Oppdaget dem i går. Fortsatt god helg. Hanne

 3. Denne var flott! Har ikke sett den fargen før. Kommenterte forøvrig innlegget ditt på siden min:)

 4. Kjempelekre stemor! Du må gjerne legge meg til i lista di:). Jeg legger til deg i min besøksliste.

 5. Ja, jeg synes også denne er flott. Den ble kjøpt inn mest forde mannen er så opptatt av sorte blomster, men jeg synes absolutt denne var vel verdt å så en gang til 🙂

 6. I’m glad you showed these! How stunning in color. I actually like the deep purple a bit better then the black, but true black is such an unusual color to find at all in flowers.

 7. Akkurat slik var mine og for tre år siden men nå blir de mere og mere lilla… Men flotte likevel da;9

 8. Fantastisk blomst! Også svart stemor da. Har du sådd den selv?

  Og fin liste med hageblogger, den blir jeg å se nærmere på 🙂

 9. Ja, den er sådd selv. Stemor er grei å så men duverden så trege planter da. Tviler på at jeg gidder å så flere med mindre det er helt spesielle blomster jeg er på jakt etter.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her