Sort stemor 'Springtime black'

sort stemorknoppStemoren Viola x  wittrockiana
Denne har nå stått med lureknopp i en uke, og nekter å springe ut… Og jeg som har ventet og ventet på denne som jeg sådde i januar. Hadde ikke tenkt å vise den før den åpnet seg helt, men nå gidder jeg ikke vente lenger *knis*
Den er sort!
Skulle vel bare mangle tenker du kansje? Det vises da på bildet og i navnet at den er sort. Jada, men det er altså ikke sånn at sorte blomster nødvendigvis er så sorte… Mørk burgunder eller mørk blå er som oftest en bedre beskrivelse på de plantene som selges som sorte.
Flott er den i allefall, og jeg gleder meg til den omsider åpner seg 🙂
I sowed this pansy in Januar, and it is finally starting to flower. And I am very happy to se that it actually is black as black flowers seldom actually are black 😉

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

 1. I hope we get to see it once it opens up! I agree that black flowers usually aren’t black, so I really want to see the inside of this!

 2. Hei igjen. Vi skal ha bloggtreff på Rammegård i Hvitsten (Vestby kommune). Ville bare si ifra om det og skryte av den sorte stemoren. Den er vakker! Hanne

 3. Vakkert! Denne fikk jeg av en venninne av meg og sommeren etter kom den igjen, bare litt mere lilla da;9 -Men fortsatt nyyydelig ja!

  Pynter opp på bursdagskaken med de!

 4. Ja, den står nå der og lurer fortsatt da.. Oppdatering følger når den engan åpner seg 😉

  Charlotte, takk for tips 😀
  Storeflittig, takk for tips 😀
  Min verden, takk for tips 😀

  Den er vakker, og faktisk så ble frøene kjøpt inn i fjor fordi jeg hadde planer om å dyrke endel ulike blomster for å ha til å pynte kaker i bryllupet. Frøene blei ikke sådd i fjor, så da får de pynte opp i år i stedet 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips