Ukjent treblomst = ask

ask-blomstDenne dukket opp langs veien, hører til et stoort tre.
Noen som aner hva det er?
Oppdatering: Det er ask (Fraxinus excelsior). Her er en god artikkel om ask, som har både hunn og hannblomster (hvilket kan forklare hvorfor alle asketrær ikke ser ut som dette). Her kan dere se hvordan blomsten vil bli om litt.
The tree is an Ash, here you can se how the flower will look in a short time.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

 1. Ser jo nesten ut som en sammenkrøllet syrinknopp 😉

  Takker for besøk i bloggen min, og er du intressert i coleustopper, ja så er det ingen sak å få det herifra. Mine vokser og gror, og skal coleus blir fin, ja da må man være hard med saksa. Du finner med itilfelle på hagegal, nick Lizzi 😉 (hvis du ikke vet det alt)

  Ang brunsnegler så har nok jeg noe flinke ender i dammen min, for her er det ikke mange i min have, mens rundt meg er det mengder..

 2. Hello, this is very interesting! Wanted to ask if you saw my comment under the «snail» photo?
  Kyle from Michigan USA

 3. Ja,men hva het den da…? Mener den er giftig, veldig giftig og kommer på treet før bladene spretter ut. Min venninne i kathrinehagen vet det!

 4. hei jenter, så kjekt at dere også synes at sånne ting er pent da 🙂
  Finner nok snart ut av hva det er, og da skal jeg holde dere oppdatert 😀

 5. Sånn elsker jeg!! Kan sitte i timer og lete i alle oppslagsbøkene mine etter navnløse plater/trær. God hjernetrim. Hadde jeg bare ikke hatt det så travelt disse dagene nå utover…
  Du finner det sikkert ut før meg. Trodde først det var Tysbast, men det er ikke ett tre, men busk.
  Kjenner hjernen begynner å arbeide nå, og stegene nærmer seg bokhylla…

  God helg:=)

 6. Hm, marie, er du sikker? For jeg har fra flere hold nå at det kansje er ask. Skal ut og se på noen trær jeg veit er ask nå etterpå og sjekke med de. Holder dere oppdatert 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her