Gullregn / Laburnum

OPPDATERT:
Siden jeg skrev denne posten så har gullregn havnet på Artsdatabankens liste over de mest uønskede plantene. Jeg anbefaler derfor ingen å kjøpe nye planter, og om du har den i hagen så vis aktsomhet om du kvitter deg med plantemateriale, både røtter og frøkapsler slik at du ikke bidrar til ytterligere spredning.

gullregn blomsterJeg rusler ofte i nabolaget, og en ting jeg merket meg tidlig i vinter var at det var en hel masse med busker/trær med noen lange erteblomstaktige frøkapsler på. Min første tanke var at det var gullregn, men ettersom jeg vel knapt har sett gullregn før så var jeg ikke sikker. Via internett var det fort gjort å finne ut av, og siden har jeg gledet meg til gullregnblomstringen. Nå er den her, og det er vakkert!
For ei som har vokst opp i en helt annen klimasone så er gullregn eksotisk for meg selvom de tydligvis sår seg selv her 🙂 Den er jo vanvittig flott da, liker bladverket også, det er så lett og mykt. Det står en busk/lite tre her på eiendommen, og det skal vi beholde (men trolig flytte).
Gullregn er giftig, og fordi frøbelgene når de er ferske kan minne om sukkererter så er det en viss fare for at barn får i seg disse. Nå er det heldigvis slik at den tidlige reaksjonen er at man kaster opp, og dermed blir det skjeldent farlig, men det er viktig å ta kontakt med legen snarest. Dersom man ønsker å kjøpe gullregn til hagen så finnes det visstnok nye navnsorter som ikke er giftige, spør på et godt gartneri.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Å ja! Gullregn er flott! I gata vår er det mange som har, og ser den trives godt i hele trøndelag. Nydelige:-D

  2. Åee, vakkert bilde av en vakker gullregn. Her i nabolaget er det flere av disse som jeg kan nyte på mine turer rundt 😉

  3. pussig, jeg så de aldri når jeg bodde i trøndelag, hm, kansje forde de blomstret i prosjektinnspurt/ eksamensperioden *knis*

  4. Eg har et fantastisk flott gullregn med laange ranker,har også rosemandeltre,poda,men er ikkje like heldig med det,blomster og blad kjem samtidig og lite blomster sjølv om det står på en
    gunstig plass i en sørvendt hage med nesten aldri vind.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her