Presentasjon av kandidatene til Frøken Stemor 2008

frøken stemor knappHer er kandidatene for Frøken stemor 2008 😀 Alle bilder er hentet fra de respektive blogger, det meste av teksten også. Noen av presentasjonen er redigert, og i noen tilfeller har jeg lagt til litt. Det er lenket rett til de ulike blogger på slutten av hver presentasjon, flere av kandidatene har lagt ut flere bilder og mer tekst enn jeg har valgt å legge ved så det kan være lurt å klikke seg videre 🙂
Avstemningen er åpen for alle, både de som deltar med kandidater og de som kun leser. Du står fritt til å stemme på akkurat den stemoren du synes er den beste kandidaten 😉 Avstemningen finner du øverst på høyre side. (nå stengt) Har du noen spørsmål til konkuransen eller avstemningen så bruk kommentarfeltet på denne posten, det samme om du ønsker å diskutere de ulike kandidatene 🙂
22 lekre stemorsblomster, hvilken synes DU er finest 😀

askepottAskepott, fra Nillas blogg
Min yngste sønn har alltid villet ha stemor i bed og krukker. Han synes navnet «Stemor» er så kult:) Så i år som i fjor så har vi Stemor både her og der. Bloggposten er slettet, lenke til bloggen

baby-violettBaby Violet, fra Min verden.
Baby Violet står beskyttet blant sine hundre omsorgsfulle stemødre.

sc3b8strene-bjc3b8rklundSøstrene Bjørklund, fra De små ting.
I utgangspunktet dreide denne konkurransen seg om ei frøken….men disse siamesiske tvillingene er som en å regne. Deres navn er søstrene Bjørklund og de har holdt sammen i tykt og tynt, haggel, regn, sol og tørke….
Som to små ildkuler har de fanget mitt hjerte og har spredd varme til hele blomsterkassen. Verdige kandidater og herved påmeldt konkurransen. 🙂

kristinaFrøken Kristina, fra on2wheels
Hun har en vakker profil, er svært temperamentsfull og full av liv og glede. I hvertfall gleder hun meg der hun står og gir liv og farge til hagen min.

renateRenate, fra Bestemor i Trøndelag
Synes denne stemorsblomsten er så nydelig. Arti fargekombinasjon. Såå gul, og såå hvit med det blålilla rundt. Og med de mørke strekene ut fra midten synes jeg det er helt perpekt. Hva skal man kalle en slik liten «miss» da? Lang tenkepause… 🙂 — Jo kanskje jeg rett og slett skal se hvem som har navnedag i dag, og gi den det navnet..?
Håper det er et jentenavn 🙂 Lete etter navnedag-navn-pause…. 🙂 — Navnedag 8.juni – Renate og Rene. Da må det bli Renate. Miss Renate. Ser at det er latin, og tyder gjenfødt, og brukes også om døpt. Det passer jo perfekt. Miss Renate er jo kommet igjen fra året før, og er nå akkurat blitt døpt Renate.. 🙂 Renate er innlevert over mail.

engelEngel, fra Som dagene går
Denne gir jeg navnet Engel! For du ser engelen vel?

gydaGyda, fra pauserommet
Gyda er en liten solstråle som lyser opp dagen til alle som går forbi henne ute på trappen. Hun ble valgt for sine vakre nyanser og feilfrie ytre, og er på utkikk etter en partner som liker «long walks at the beach» og, tjihi. Nja sole seg dagen lang;)

birtheBirthe fra Stines hverdag
Birthe betyr strålende, og det er hun jo. Hun er ny av året og koser seg i ei krukke sammen med søstre og kusiner. Hun blir litt fornærmet av og til, når servicen er for dårlig. Men i dag har hun fått forsyne seg rikelig av deilige forfriskninger, og er blid og fornøyd.

solfrydSolfryd, fra Evelyns hage
Solfryd, lyser opp hvorenn en står!

livLiv, fra Annes hule
Jeg var aldri i tvil om hvem som skulle bli min deltager, det må bli Liv. Orange står for livsglede og det er også en farge som virker stimulerende og energigivende. Det trenger man litt påfyll av en gang i blant. Liv har forresten også en søster, Live. Hun er litt sjenert og holder seg i bakgrunnen.

ingridIngrid, fra Idas little corner of the world
Ingrid har fått sitt navn etter min farmor, som også var liten og nett. Ingrid er fin.Nesten avblomstret, i lyse nyanser, der den begynner å krølle seg sammen. Fargene forandrer seg hele tiden. Fra mørk lilla og oransje til lysere farger med ulike sjatteringer.

virgoVirgo, fra Maritas hage
Virgo er vakker i dus lilla drakt med utsøkte detaljer.

randiRandi, fra Heimdal
Eg vil med dette presentere Randi, ho er oppkalla etter ei god venninne av meg som elskar lilla. Eg sette eindel stemorblommar i fjor og Randi er eit resultat frå frø frå ei av dei.

frøken siljeSilje, fra Moseplassen
Silje er en urinvåner på Moseplassen, og en riktig hardhaus. Hun og søstrene hennes har gledet meg med sitt nærvær siden januar, og trosset gang på gang snøen. Silje har nok sådd seg selv, og hun har mange søstre i beddet som ligner litt på henne.

den-ondeDen onde stemoren, fra Lyst på livet
Jeg synes denne stemoren er både vakker og dramatisk! Litt usikker på navnet, men kansje «den onde stemora?»
En sort og dramatisk stemor…. akkurat som meg selv, kansje? 😉
Kandidaten ble sendt over epost, men kommer fra Lyst på livet

hanky-pankyHanky Panky the Pansy, fra Nefertitis gjøren og laden.
‘Hanky Panky the Pansy’, en frekk liten frøken som sitter på gjerdet og blinker til de som flyr forbi. Både løse fugler og flittige bier lar seg villig blende av hennes uimotståelige skjønnhet, og forføre av hennes utsøkte duft. Presentert i sidefelt

Miss Lykket, fra Litt av meg
Her er nå mitt bidrag, faktisk den eneste Stemor i min hage… Jeg falt helt pladask for hennes ildfulle kraftige farge, og kjenner den gjør meg glad helt inn i sjelen. Som pynt på sjokoladekaken ble den populær mat for husets to tobente tigere, (flere bilder i bloggen) 😉 Bloggposten er slettet og bildet er tapt (jeg legger nå alle bilder over på egen server nettopp for å unngå dette). lenke til bloggen

agnesAgnes, fra Gabba gabba hey et bygdeeventyr
Agnes er ny av året og bor for tiden i en potte på verandaen sammen med søstrene sine og en spansk venninne. Hun er kanskje noe uklar i fargene og har litt «viola-next-door»-kvaliteter, men bringer ihvertfall mye glede her i gården og er aldeles nydelig i solskinnsvær

snehvitFrøken Snehvit, fra min vesle blogg
Frøken Snehvit er en blyg jente som er mor til to søte små som også har arvet hennes vakre utseende. Hun lyser lett opp et noe glissent blomsterbed med sin rene hvitfarge og markerte streker. Snehvit er et flott resultat av stemorens geniale spredningsmekansime, og jeg kan bare håpe at også hennes frø blir pent strødd i beddet, for mer glede neste år! =)

rosalinnRosalinn, fra Mokkis hage
Her er frøken fjong og råååsa – siden hun har sortsnavn ‘Universal Plus Rose’ så får hun delta i konkurransen under navnet Rosalinn? Hun har vært med meg noen år og finner stadig en plass i kassene 🙂

natt-og-dagNatt og dag, fra Katrinehagen
Natt og dag er min favoritt. Den er ikke skjelden, finnes nesten overalt viltvoksende i hele Norge. I min hage vokser den der den vil, den blir aldri luket vekk i bedene. Nydelig! Posten er slettet, lenke til blogg

flc3b8tepusFløtepus stemor, fra GundaM-En liten hagevandring
Fløtepus stemor nytes både av tobente og firbente, og gjør seg like godt i blomsterbed som i vannfat og på kaker 🙂

Så er det fritt frem for å stemme på den kandidaten du synes best om, du kan stemme på din egen, eller en annen;) Og dere må gjerne diskutere kandidatene i kommentarfeltet på denne posten.
Oppdatert:
Dette utviklet seg til å bli en fast konkurranse med ett satt tema for hver måned. Klikk her for å se vinneren av denne konkurransen og lenker til alle de andre konkurransene.
Denne posten har blitt noe pusset opp i forbindelse med flytting til ny blogg, kun layout.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

  1. Jeg synes dette var en morsom utfordring og så mange flotte stemorsblomster! Skulle ønske jeg hadde alle sammen i hagen min! Lykke til med avstemmingen. Veldig gøy! Hanne

  2. Jeg er superglad for at så mange har hengt seg på denne utfordringen, det er så artig å se hvor mye forskjellig det finnes av akkurat det samme rundt om kring 🙂

  3. Hello from Michigan, USA … your pansies are exquisite! Always fond of the pansy … I must tell you, my Grandmother’s name was (truly!): Pansy Blossom!!! so it is one of my favorites. She died when I was 9, but this little flower keeps her alive for me always! Thanks so much!
    SisSTAR Kylita ;oD

  4. love that you love the pansies 🙂
    You just vote fore the one you find most beutifull or intresting. Ill write something about this tomorow, today english is an enemy 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her