Rhapsody in Blue

rapsody in blue 1Rhapsody in Blue er rose nr to her på Moseplassen 🙂
Dette er så absolutt en moderne rose. Den ble dyrket frem i Storbritania i 1999. Blå er den vel ikke akkurat… men jeg regner med at den litt senere i sesongen nok vil bli noe mer blå enn denne aller første, som i mine øyne maks kan kalles lilla 😉 Rosen har duft og et pent tett bladverk. Det er en klaserose og den kan bli omtrent en meter høy. Herdig til H3-H4
Oppdatert: Den blir etterhvert noe mer blålig, pudderfarget. Nydelig rose, men blå ble den aldri 😉

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. Fantastisk rose! Jeg har ikke gått på roser med så lav herdighet. Kjøper ikke under H4 – men det har gått bra hittil. Det er deilig når rosene kommer! Selv om jeg elsker det meste av blomster er rosen min favoritt (og georginene og liljene og lavendelen… ;)) Ha en deilig dag. Hanne

 2. Åh, enda et flott bilde av denne rosen!
  Selv om den ikke har den herdigheten som kreves hos meg kan det hende jeg bare mååå prøve 🙂

 3. Så vakker rose, dufter den også?
  Roser er fasinerende blomster, de har så mange farger og variasjoner i blomst.

 4. Denne rosen sto her når vi flyttet inn, men jeg bor jo slik til at H3 nok ikke er noe problem 😀
  Rosen dufter ja, og jeg ser nå at den ettersom den blir eldre også forandrer farge fra en skarpere lilla til en mer pudder-grå-blålig tone.

 5. Hei!Så flott at du har bilde og info om den rosen.Har tenkt på å skaffe meg en,men den blir nok for stor.Siden den kan bli opptil 1m
  da blor den vel brei i omkrets også.Ha en fin helg.Linda :))

 6. Kan bli en meter betyr ikke at den faktisk blir en meter, kommer jo ann på stell. Og den blir nok neppe en meter bred. Min står litt pussig til, og er pr i dag ikke høyere enn 70 cm og neppe mer enn 50 cm bred. Men dette kommer jo også ann på hvordan du klipper den på våren. Jeg ville ha spurt på hagegal jeg, der får du sikkert et bredt svar på hvor bred den kan bli. Rosen er jo flott 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her