Rosen steinnype – Rosa canina

stennyperoseJippi, Moseplassens første rose er i blomst 😀
Jeg er ganske sikker på at denne er en Rosa canina, dvs en helt vanlig rose som vokser vilt i deler av Norge. Den er vel herdig helt opp til H6-H7 tror jeg. Jeg pleier å kalle den nyperose eller villrose, men ser at steinnype nok er det riktige. Den som står her er vel 160 cm høy, men kan bli 4 meter i følge floraen. Denne skal også få flytte opp i den blanda hekken oppe mot gangstien sammen med forsytia og syrin og annet. Men enn så lenge står den midt i synsfeltet fra sofen og riktig gleder meg med sine små søte blomster.
Rosa canina er en av de rosene det er mest vanlig å bruke for poding av de mer foredlede rosene. Så det vil si at de fleste av dere nok har den i hagen uten at dere noen sinne ser den 😉
Rosa Canina is the first rose to flower in my garden.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

  1. Så søt den er:) Jeg er så imponert over hvor mye lengre blomstringen er kommet andre steder. Her er det bare såvidt begynt å komme knopper på rosene…

  2. Vel, det var bare knopper på mine også, helt til jeg så denne.. temmelig overrasket blei jeg.

  3. umm, jeg har den flere steder nå, den vokser som et uvær og man kan klippe og herje og det gjør ingenting. Den lager bare nye skudd. Pene nyper blir det også.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her