Tomattyver

tomatI sjangeren ting som egentlig er fort gjort men lett glemt kommer å knipe tyvene av tomatene… Her er dagens fangst 🙂
De fleste tomater (med unntak av busktomater) skal tyves. Det vil si at man kniper av sideskuddene som kommer mellom stammen og bladene slik at man nekter tomatplanten å forgrene seg. Dette gjør man for at planten skal orke å lage tomater, og ikke bruke all sin energi på å bli størst mulig. Tomattyvene blir forresten supre stiklinger om man tar de litt sent. Jeg har stukket flere i år, og de roter seg fort og fint, og vips så har man ekstra planter å gi bort om man vil 😀
The sideshoots on tomatoplants, in Norwegian we call them thiefs as they steal the energy.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her