Alunrot/ Heuchera på Moseplassen

alunrot - heucheraAlunrot/ Heuchera er en plante som har blitt veldig populær de siste årene. Grunnen til dette er nok spennende bladverk i lime, kobber, burgunder, og grønnt, samt med marmoreringer. Noen av sortene har i tilegg nydelige blomster, lange lekre luftige aks som gjør seg i buketter. Alunrot har herdighet H5-H7 (avhengig av sort).
Bildet viser en liten oversikt over mine Alunrot. Jeg sådde jo endel nå i vinter, men må nok si at jeg var litt skuffet over resultatet. Miksene har stort sett endt opp som ganske like planter, ingen fine tegninger der. Og sortene spirte dååårlig, kun en sort slo til, ‘Dales strain’
Men på den mer positive siden, ‘Dales strain’ er supersøt og spirte som rakkeren. Og miksene ble til noen flotte mørkbladede saker som virkelig gjør seg i ventekassa si, og noen lyse som om de holder seg lyse også har sin bruksverdi 🙂 Det er også å håpe at noen av de grønne kan komme med vakre blomsteraks, og da kan de jo glatt tilgis for å ikke ha frekt bladverk 😀
Bildet viser øverst fra venstre: Ukjent, ‘Dales strain’, ‘Palace purple’, de tre siste er fra frømikser.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

 1. Jeg lærer av deg kjære du…, og rart men kjenner også Hageinteressen og planteinteressen komme mer også, som kunnskapen kommer.

  Men du…, når går fristen til Frk. Markblomst ut ??

 2. Fristen for å melde seg på er natt til 8 juli. Det kommer en samlet presentasjon av kandidatene 8.juli (med forbehold, mulig det blir 9. juli dersom viss ti fall). Da kommer det ogsp opp en avstemning, og så holder jeg avstemningen åpen til natt til 15 juli. Vinneren kåres 15.

  Hyggelig å høre at du har utbytte av å lese litt her 🙂 Jeg lærer ustanselig noe sjøl når jeg er rundomkring på blogger og forum 😀

 3. Heia
  Her var det mange flotte fine blomster – falt for fristelsen – og har laga noen bilder av markblomster 🙂
  Smil fra monika

 4. Takk for svar på e-post! Det var jeg med gravstedet i Kragerø, og ideen din om Alunrot/heuchera sortene høres spennende ut. Er det slik at alle sortene kan klare seg nærmest uten sol? Skal de ha sur el vanlig jord! Hva med tilskudd av næring, fullgjødsel?

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her